1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. HEKİM ücretlerine 2.200 TL artış
HEKİM ücretlerine 2.200 TL artış

HEKİM ücretlerine 2.200 TL artış

Bakanlar Kurulu kararları, Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından açıklandı

A+A-

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısı sonrasında hekim ücretlerine artış yapılacağı açıklandı.

'Eski' baremle çalışan hekimlere 1.200 TL kişisel ödenek düzenlenirken, yeni istihdam edilen hekimlerin maaşları ise net 2.200 TL artırıldığı belirtildi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Hüseyin Özgürgün şu açıklamayı yaptı:

1 Ocak 2011 sonrası göreve başlayan doktorların maaşında net 2200 TL artış sağlanacak.

1 Ocak 2011 öncesi göreve başlayan doktorlara yaklaşık 1200 TL kişisel ödenek verilecek. Bu, emekliliklerine yansımayacak.

Yeni sistem doktorların tercihine bırakılmıştır. Yıllardır ayrı olan veteriner hekimlerimiz de bu kapsam içindedir.

TIP Bayramı törenleri nedeniyle  Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş)  Başkanı Sıla Usar İncirli, hekimlerin düşük ücretlerle ve zor koşullarda görev yaptığını gündeme getirmiş; şunları söylemişti:

“Hekimlerin kırgınlığının, öfkesinin farkında mısınız? Hekimlerin idareye hiç güveni kalmadı. Aldığımız zorlu tıp eğitiminin, uzmanlığın, üst ihtisasların ne kadar güçlükler ve fedakarlıklarla tamamlandığını ve tıpta eğitimin aslında bir ömür sürdüğünü, alınan sorumluluk ve risklerin taşınmasının ne kadar ağır olduğunu bu ülkede hiç kimse anlamadı. Vermeyi taaddüt ettiğiniz ama henüz vermediğiniz ve ne zaman vereceğiniz de belli olmayan 1000 TL 2000 TL artışlarla hekimleri geri kazanacağınızı düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz.”
 

KURAKLIK !

Özgürgün ayrıca; "3200 üreticiye, 124 bin dönüm arazi için 2 milyon 300 bin TL kuraklık tazminatı ödemesi yarın itibariyle yapılacak" dedi.

SİGORTA EMEKLİLERİ

"Emekliye ayrılan sigortalı emekli maaşını müracaatını müteakip aydan itibaren değil içinde bulunduğu aydan itibaren alacak"

İŞVEREN SİGORTALILAR

"İşveren konumundaki sigortalıların 3 ayda bir yaptığı yatırımlar aylık yatırımlara dönüştürülecek."

"Sosyal sigortalıların, elektronik ortamda bordro düzenleme ve elektronik ortamda para yatırmaları (EFT) sağlanacak."

"Sigortalar Yasasından Sosyal Güvenlik Yasasına geçişte 700 gün ve son 1 yılda 120 gün yatırım aranması düzenleniyor."

"Sosyal sigortalıların, elektronik ortamda bordro düzenleme ve elektronik ortamda para yatırmaları (EFT) sağlanacak."

SİGORTALARDA GECİKME ZAMMI AFFI

"Sigortalarda gecikme zammı affı getiriliyor. Borcunun %100'nü ödeyene %85; %75'e %60; %50'ye %35 faiz indirimi sağlanacak"

Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2011 sonrası kamuda istihdam edilen hekimlerin kök maaşlarına net  2 bin 200 TL artış yapılacağını, 2011 öncesi işe başlayanlara ise “emekliliklerine yansımayacak şekilde” yaklaşık 1200 TL ek ödenek verileceğini belirtti.

Yaklaşık iki saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basına açıklama yapan Başbakan Özgürgün, bu yeni sisteme katılmanın hekimlerin tercihine bırakılacağını da kaydetti.

Özgürgün, düzenlemelerin, veteriner hekimleri de kapsayacağını anlattı.

Bugünkü toplantıda Sosyal Sigortalar Yasası’nda değişiklik öngören tasarının da onaylanarak Meclis’e sevk edildiğini dile getiren Özgürgün, yasada yapılan değişiklikle, işveren konumundaki sigortalıların 3 ayda değil aylık yatırım yapmasının öngörüldüğünü kaydetti.

Özgürgün, 2015-2016  dönemine ait kuralık tazminatları kapsamında 3 bin 200 üreticiye 124 bin dönüm arazi için 2 milyon 300 bin TL ödeme yapıldığını da ekledi.

Bu haber toplam 6260 defa okunmuştur