1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Haspolat Meslek Lisesi taşındı
Haspolat Meslek Lisesi taşındı

Haspolat Meslek Lisesi taşındı

Haspolat Meslek Lisesi’nde eğitim gören 100 öğrenci ile okul idaresi, ‘okul binasının eğitim yapılamaz’ durumunda olması nedeniyle bu sabah Hala Sultan İlahiyat Koleji binasına geçici olarak taşındı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Haspolat Meslek Lisesi, ‘okul binasının eğitim yapılamaz’ durumunda olması nedeniyle bu sabah Hala Sultan İlahiyat Koleji binasına geçici olarak taşındı.
Okulda eğitim gören 100 öğrenci ile birlikte okul idaresi ve öğretmenler, Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde eğitime başladı.
Öğrenciler ve okul idaresinin Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne taşınma sürecini sendika yetkilerinin yanı sıra İlahiyat Koleji Okul Aile Birliği üyeleri de takip etti.
Taşınma işlemi, herhangi bir sorun yaşanmadan sona erdi.

4 sınıfa yerleştirildi…

Sabah saatlerinde Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde ders başı yapan 100 öğrenci, 4 sınıfa yerleştirildi.
Haspolat Meslek Lisesi öğretmenleri de öğretmenler odasında kendilerine ayrılan bölümlere taşındı.

Odalardaki klimaların takılı olmadığı görülen binada, gün içerisinde gerekli çalışmaların yapılacağı aktarıldı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Bakanlık Müdürü Adnan Eraslan da okula gelerek, süreci takip etti.

Bilindiği üzere; Hala Sultan İlahiyat Koleji Okul-Aile Birliği, söz konusu taşınma işleminin büyük sorunlara yol açabileceğini ileri sürmüş, bu girişimi kabul etmeyeceklerini açıklamıştı.

Bunun üzerine polis de herhangi bir taşkınlık yaşanmasını önlemek için okul içerisinde güvenlik önlemi aldığı, öğrencilerin sınıflarına yerleşmesini beklediği görüldü.


Yaman, öğrencilere okul kurallarını anlattı

Sabah 8.00 itibariyle Haspolat Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri okula geldi. Okulun dışında bekleyen bazı öğrenciler öğretmenlerinin çağırısı üzerine okul binasından içeri girdi. İlk önce okunan İstiklal Marşı ardından Hala Sultan İlahiyat Koleji Okul Müdürü Ali Yaman, Haspolat Lisesi’nden öğrenciler geldiğinin duyurusunu yaptı.

Yaman daha sonra meslek lisesi öğrencilerine okul kurallarını anlatarak, dikkatli olmalarını istedi, kendi binaları dışındaki diğer binalara geçmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Öğrencilere sadece derslerine odaklanmalarına, okul saati içerisinde okul binası dışına çıkmamaları konusunda uyaran Yaman, İlahiyat Koleji’nde okul saatleri içerisinde cep telefonlarının toplandığını ve öğlen öğrencilere geri iade edildiği gibi bu öğrencilere de aynı uygulamanın yapılacağını ifade etti.

 


Erslan: “Bir sorun çıkmadan öğrencilerimiz okulda eğitime başlıyor”

YENİDÜZEN’e konuşan Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müdürü Adnan Eraslan, 2015’de Haspolat Meslek Lisesi’nin fiziki yapısıyla ilgili bir olumsuz rapor olduğunu, bu Hükümetin göreve geldiği dönemde de aynı şekilde eğitim yapılmaz şeklinde bir rapor daha gelmesi üzerine bu okulun başka bir binaya geçmesi için arayışa çıkıldığını aktardı. Polis Okulu’nda eğitimin devam etmesi, Çıraklık Eğitim Merkezi’nde de istenilen sınıf sayısının bulunamaması nedeniyle farklı alternatifler arayışına geçildiğini aktaran Eraslan, tek alternatif olarak Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin kaldığını aktardı. 8 sınıfın yeterli olabileceği için adım atıldığını aktaran Eraslan, kurulan temaslar çerçevesinde öğrencilerin bu okulda eğitime başladığını söyledi. Eraslan, “tabi bu konuda değişik çevreler medyada farklı farklı şekilde, bu öğrencilerin bu okula kabul edilememesi noktasında yansımalar var. Medyada çatışma kültürünün doğması için bir dürtükleme vardı. Ancak Okul Aile Birliği ile yapılan temaslarda, Başbakan’ın ve Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı temaslarda böyle bir şeyin olmayacağı noktasında bir kanı oluştu. Bu bir kışkırtma gibi mantığıydı. Polisimiz de medyada aldığı duyumlar konusunda buraya gelmiştir. Bizlerin bir çağrısı yoktur. Bugün görüldüğü gibi hiçbir sorun olmadan öğrencilerimiz okulda eğitime başlıyor” dedi.

Meslek liselerinin atölyeleri olduğu için, okul arayışlarının devam ettiğini vurgulayan Eraslan, atölyeleri kalıcı şekilde yerleştirmek için hızlı şekilde çalışılacağını belirtti. Atölyeler için uygun birkaç yer olduğunu söyleyen Eraslan, bu uygun olan binalara binayı yapıp okulun yerleştirileceğini ifade etti.

Eylem: “Öğrenciler sorunsuz yerleşti”

Haspolat Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin okula yerleştirmelerini takip etmek üzere İlahiyat Koleji’ne gelen KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, öğrencilerin ve öğretmenlerin sorunsuz şekilde yerleştiğini söyledi.

Haspolat Meslek Lisesi binasıyla ilgili sıkıntıların yıllardır ortada olduğunu aktaran Eylem, okulun çökme noktasına geldiğini bir önceki hükümet döneminde de, bu sene de dile getirdiklerini ifade etti. Bununla ilgili rapor bulunduğunu, Eğitim Bakanlığı’nın da bu tespiti yaptığını belirten Selma Eylem, “Bakanlık ile yapılan görüşmelerde öne Çıraklık Eğitim Merkezi’ne taşınmaları söz konusuydu ancak oradaki koşullar elverişli olmadığından İlahiyat Koleji’ne taşınmalarıyla ilgili görüşmeler yaptık. Dolayısıyla Cuma günü sabahtan bir protokol imzaladık. Öğretmenlerimiz ile birlikte gelerek uygun olan yeri gördük. Bu uygulaman daha önce de yapılmıştı. Bayraktar Ortaokulu’nun binası yapılana kadar bu okula taşınmıştı” dedi.

“Kimse bize ders vermeye kalmasın”

21 Eylül Cuma günü İlahiyat Koleji Okul Aile Birliği’nin basında çıkan açıklamalarına da değinen Selma Eylem, şunları aktardı: “Okul Aile Birliği; burası bir kolejdir. Kolej içerisine meslek lisesi olmaz. Pedagojik açıdan sakıncalıdır’ şeklinde beyanatları oldu. Bu noktada söyleyeceğim; kimse bize ders vermeye kalkmasın. Okul Aile Birliği’ne bir şey daha hatırlatmak isterim. 2011 yılında İlahiyat alanı Haspolat Meslek Lisesi’ne açılmaya çalışılmıştır. O noktada direnç gösterilmiştir. Dolayısıyla basına yaptıkları açıklamadan sonra bugün burada bir takım sıkıntılar yaşanabilirdi. Ancak bugün sabah geldik ve gördüğümüz gibi bir sıkıntı yoktur. Umarım bundan sonra da bir sıkıntı yaşanmayacaktır ” ifadelerini kullandı.

Eylem, “Bakanlık ile sendika arasında bir protokol imzalandı. Bu çocuklar bir haftadır eğitim hakkından mahrum bırakılmıştır. Resmen sokakta kalmışlardır. Dolayısıyla burası da bir devlet okuludur. Önemli olan öğrencilerin bu devlet okuluna taşınıp da biran evvel eğitime başlamasıdır. Bizlerin ve öğretmenlerin en önemli hedefi en iyi şekilde eğitim- öğretim faaliyetlerini sürdürmektir. Çocukların daha fazla mahrum bırakmamaktır” dedi.

Kaynarca: “Ancak biz provokasyon olmasından hala endişeliyiz”

YENİDÜZEN’e konuşan Hala Sultan İlahiyat Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Hikmet Kaynarca, 2015’de Haspolat Meslek Lisesi ile ilgili rapor çıktığını, bu 3 senede okulda eğitim verilmeye devam ettiğini söyleyerek, “acaba bu doğru mu yanlış bir fizibilite çalışması yapıldı mı bunu göreceğiz” dedi. Bir provokasyon olmasına izin verilmediğini  söyleyen Kaynarca, şunları aktardı: “Bayraktar Ortaokulu’nda idari bina ve atölyelerin olduğu, dersliklerin olmadığını bunun da mevcut bir yapı olduğu anlamına gelir. Bu çocuklar ilahiyatta atölyeler olmadığı için doğru dürüst eğitim alamayacaklar belki de buraya sığmayacaklar. Eğer oradaki yapı müsaitse oradaki yapı derslik ve atölyelere dönüştürülerek bir süre eğitime başlayabilir mi onu araştıracağız. Çıraklık Eğitim Merkezi’ndeki yapıyı da araştıracağız. Eğer bir imkan varsa okul derhal oraya taşınacak eğer yoksa Şubat dönemine kadar bu çocukların müfredatlarına uygun mesleki alanların sağlanması, Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak. Bu imkan da yoksa Haspolat Meslek Lisesi, öğleden sonraları ya bu okulda ya da eğitim imkanlarının olduğu başka bir okula taşınarak devam edecek. Bu arada bir provokasyon olduğu düşünüldü. İlahiyat Koleji velileri büyük bir sükunet ve sabırla beklediler. Şurada bir taşkınlık olmasına meydan vermediler, bizlere güvendiler. Onların güvenlerini boşa çıkarmamak adına hem Haspolat Meslek Lisesi öğrencilerinin iyi bir eğitim alabileceği okulun yapılmasına katkı koyacağız. Bizim çocuklarımız da bir provokasyona gelmeden eğitimlerine devam edecek. Bizim işimiz gücümüz eğitim olması gerekir. Çocuklar hepimizin çocukları. Ailelerin karşı karşıya gelmesi bizi yıpratırdı. Ancak biz provokasyon olmasından hala endişeliyiz.  Çünkü bize bugüne kadar yapılmadık hareket kalmadı. Bizim bu eğitimde ne kadar ciddi olduğumuzun anlaşılması, bu okulun fiziki yapısının göstergesidir.”

 

yeniduzen-satin-aliniz-874.jpg

 

 

Bu haber toplam 5936 defa okunmuştur
İlgili Haberler