1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Halka rağmen ÖZELLEŞTİRME
Halka rağmen ÖZELLEŞTİRME

Halka rağmen ÖZELLEŞTİRME

Halkın aylardır süren tepkisine rağmen, KİT’lerin özelleştirilmesinin önünü açacak tasarıya Güney Meclisi “evet” dedi

A+A-

Güney Kıbrıs; Troyka’dan 4’üncü para dilimini alması için memorandumdan doğan sorumluluklarını yerine getirmesine yönelik konulan sürenin dolmasına bir gün kala özelleştirme yasasını onayladı.
Cuma günü reddedilen özelleştirme yasa tasarısı üzerinde bazı değişiklikler yapılmasının ardından, dün Meclis Genel Kurulu’nda yeniden görüşüldü.
Oylamaya ilişkin Günün Özeti programına değerlendirmelerde bulunan Akademisyen Doktor İsmail Kemal, bu sayede yeni kredi diliminin geleceğini ve Güney’deki maaş ödemelerinin aksamayacağını söyledi.
Oylamada, DİSİ, EVROKO, DİKO milletvekilleri yasa tasarısına olumlu; AKEL, EDEK, Çevreciler ve Vatandaşlar İttifakı Milletvekilleri ise olumsuz oy verdi.
Kıbrıslı Türk Akademisyen İsmail Kemal, kararın, Kıbrıs Rum hükümet sözcülüğü ve Maliye Bakanı tarafından olumlu karşılandığını belirterek, hem Hükümet hem de Kıbrıs Rum halkının rahat bir nefes aldığını söyledi.
Özelleştirme Yasası’nın geçen Cuma günü reddinde DİKO önemli bir rol oynamış ve çekimser oylar nedeniyle yasa onaylanmamıştı.
Bu kez tüm DİKO vekillerinin desteği ile geçen yasada yapılan bazı değişikliklere karşın yasanın özünde bir farklılık bulunmuyor.
Troykanın öncelikli talepleri arasında olan ve Kıbrıs Rum ekonomisinin devamlılığını sağlayacak yasa ile Güney Kıbrıs’taki 3 önemli KİT özelleştirilecek. (BRT)

Bu haber toplam 1814 defa okunmuştur