1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Güneydeki kulüpler 'Evet'e yakın
Güneydeki kulüpler Evete yakın

Güneydeki kulüpler 'Evet'e yakın

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Güney Kıbrıs Futbol Federasyonu(KOP) arasında Zürih'te imzalanan geçici anlaşma metni konusunda Güney Kıbrıs’taki kulüplerin “evet’”e yakın olduğu belirtildi.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Güney Kıbrıs Futbol Federasyonu(KOP) arasında Zürih'te imzalanan geçici anlaşma metni konusunda Güney Kıbrıs'taki kulüplerin “evet’”e yakın olduğu belirtildi.

Alithia gazetesi spor eki, KTFF ile KOP arasında 5 Kasım’da Zürih’te imzalanan geçici anlaşma metninin geçerli olabilmesi için KTFF ile KOP genel kurullarında onaylanması gerektiğini anımsatarak, KOP’un, Pazartesi günü Limasol Otel’de gerçekleştirilecek olan bir toplantıyla, geçici metnin öngörüleri konusunda kulüpleri bilgilendireceğini ve metnin onaylanmasına ilişkin nihai kararın verileceği genel kurul tarihini belirleyeceğini yazdı.

Gazete, Güney Kıbrıs 1. liginde oynayan futbol takımlarının temsilcilerinden konu hakkında görüş aldığını ve bu görüşlerden, kulüplerin, konu hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgilendirilmesine değin çekinceli olduklarının, bununla birlikte, KOP Başkanı Kostakis Kutsokumnis’in sunduğu şekilde anlaşmanın muhafaza edileceği önkoşulu ışığında ise olaya olumlu yaklaştıklarının görüldüğünü belirtti.

Söz konusu önkoşulun, Kıbrıslı Türklerin kendi ayrı müsabakalarına dahil olması, Kıbrıs Rum takımların ise Kıbrıs sorunu çözümlenmeden KKTC’deki mücadele etmemesiyle ilgili olduğunu belirten gazete kulüplerin görüşlerine de yer verdi.

Habere göre Omonias Başkanı Stelyos Milonas, bu konuda olumsuz olmadığını ancak konu hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgilendirilmeleri gerektiğine dikkati çekti.

AEL Başkan Yardımcısı Andreas Yiapas bu konuyu kulüp başkanı ile görüşeceklerini ayrıca Pazartesi günü yapılacak olan toplantıyı da bekleyeceklerini söyledi.

APOEL Başkanı Fivos Erotokritu, bu konuyu yönetim ile ele almadıklarını, KOP Başkanı Kutsokumnis’in başkanlarla yapılan görüşmede kendilerine bilgi verdiğini, gelişmelerin KOP Başkanı’nın verdiği bilgi şeklinde olması durumunda bu konuda olumsuz olmadıklarını ifade etti.

Neas Salaminas Başkanı Kıbrıslı Türklerle olan anlaşmayı olumlu bulduğunu zira bunun, kendi federasyonları altında olduğunu belirterek Pazartesi günü ayrıntıları öğrenmeleri ve bunun ardından görüşlerini ortaya koymaları gerektiğini dile getirdi.

Anorthosis Basın Sözcüsü Aleksandros Aleksandru, ilk andan itibaren bu konunun çok ciddi olduğunu ifade ettiklerini ve bu konunun ayrıca futbolun ötesinde başka boyutlara da dayandığını söyledi ve konu hakkında Pazartesi günü KOP tarafından bilgilendirilmeyi beklediklerini ifade etti. (tak)

Bu haber toplam 2736 defa okunmuştur
Etiketler : ,