1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Güney Kıbrıs özelleştirmelere başlıyor
Güney Kıbrıs özelleştirmelere başlıyor

Güney Kıbrıs özelleştirmelere başlıyor

Politis gazetesi “Hükümet Hisselere Bölmekle Başlıyor... Troyka KİT’ler İçin Takvim İstiyor”

A+A-

Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, Avrupa Merkez Bankası, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Komisyonu’ndan oluşan Troyka’nın, Rum ekonomisinin düzeltilmesi için koyduğu başlıca şart olan özelleştirmeler için, Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) kurumlarını hisselere bölerek, bu hisselerin stratejik ortaklara satılması için faaliyete başladığı bildirildi.

Politis gazetesi “Hükümet Hisselere Bölmekle Başlıyor... Troyka KİT’ler İçin Takvim İstiyor” başlığıyla manşetten aktardığı haberinde, Troyka’nın, Güney Kıbrıs’taki üç büyük KİT kurumu olan Rum Telekomünikasyon İdaresi (CYTA), Rum Elektrik İdaresi (AİK) ve Rum Limanlar İdaresi’nin özelleştirilmesi için, önümüzdeki günlerde hazır olmak üzere takvim istediğini yazdı.
Gazete, başta Rum Elektrik İdaresi (AİK) çalışanlarının örgütlü bulunduğu sendika olmak üzere, diğer KİT kurumlarının örgütlü bulunduğu sendikaların, Troyka’nın koyduğu bu koşula tepki göstererek, büyük çaplı eylem yapacakları uyarısında bulunduğunu kaydetti.

Batık krediler “Çıldırdı”

Öte yandan Simerini gazetesi de “Batık Krediler Çılgın Gidişatta” başlıklı haberinde, batık kredilerin 2012 yılında 15,5 milyar Euro’ya ulaştığını haber verdi.
Haberde, batık kredilerin 2011 yılında 11 milyar Euro olduğu anımsatılırken, gelecek yıl için de bu kredilerin daha fazla artacağı öngörüsünde bulunuldu.

Hellenic Bank’a Amerikan şirketi talip

Fileleftheros gazetesi ise, Rum Ortodoks Kilisesi’in en büyük hissedarı olduğu “Hellenic Bank”ın hisselerine, Amerika Birleşik Devletleri’nden talip çıktığını yazdı.
Gazete, Amerikan “Third Point Offshore Investments” adlı şirketin, bankanın 60 milyon Euro’luk hissesini satın almaya ilgi gösterdiğini, ancak bu durumun, bankanın yabancıların eline geçmesini istemeyen, başta Kilise olmak üzere, diğer hissedarlar arasında sıkıntıya sebep olduğunu kaydetti. (tak)

Bu haber toplam 1506 defa okunmuştur
Etiketler :