1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Gönlümüzün şampiyonu oldular
Gönlümüzün şampiyonu oldular

Gönlümüzün şampiyonu oldular

KKTC A Milli Futbol Takımı, CONIFA Dünya Kupası final maçında kaybederek turnuvayı 2’nci tamamladı

A+A-

İngiltere’nin Başkenti Londra’da 31 Mayıs – 10 Haziran tarihleri arasında düzenlenen CONIFA 2018 Dünya Kupası’nda mücadele eden KKTC A Milli Futbol takımı, turnuvayı ikinci olarak tamamladı. Final maçında Karpatalya ile karşılaşan milliler, normal süresi 0-0 biten maçı penaltılarla 3-2 kaybetti.

CONIFA

Daha önce NF-BOARD (Non-FIFA Board) organizasyonu altında düzenlenen turnuvalarda yer alan milli takım, birkaç yıl önce CONIFA’nın (Bağımsız Futbol Federasyonları Konfederasyonu) oluşumu sonrasında bu çatı altına girdi. İlk olarak iki yıl önce Abhazya’da düzenlenen Dünya Kupası’nı üçüncü olarak tamamlayan milliler, geçtiğimiz yıl ev sahipliği yaptığımız Avrupa Şampiyonası’nda da ikinci oldu.

NAMAĞLUP BİTİRDİK

CONIFA 2018 Dünya Kupası’nda toplamda 6 maça çıkan temsilcimiz, normal sürede hiç maç kaybetmeden turnuvayı tamamladı. Grup maçlarında Karpatalya ve Abhazya ile berabere kalan, Tibet karşısında galip gelen milliler, çeyrek finalde Barawa’yı farklı yenerken yarı finallerde de geçtiğimiz yıl finalde kaybettiğimiz Padania’yı yenerek final vizesi aldı. Final maçında da normal sürede yenilmeyen A Milli Futbol takımımız, rakibine penaltılarda 3-2’lik skor sonucunda boyun eğmek zorunda kaldı.

GOL OLDUK YAĞDIK...

Turnuva boyunca rakip fileleri bolca havalandırmamız da dikkat çeken bir başka unsur oldu. Turnuva boyunca 6 maça çıkan milli takımımız, 17 gol atıp, kalesinde ise sadece 6 gol gördü. Gösterdiğimiz bu performans, diğer takımlar tarafından da alkış aldı.

Bu haber toplam 2415 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 372 Sayısı

Adres Kıbrıs 372 Sayısı