1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Gerçeğe aykırı bildirim’ POLİSE TESLİM
‘Gerçeğe aykırı bildirim’  POLİSE TESLİM

‘Gerçeğe aykırı bildirim’ POLİSE TESLİM

Başsavcılık, eski Başbakan, UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün ile ilgili ‘yolsuzluk’ soruşturmasını tamamladı

A+A-

Eski Başbakan, UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün aleyhinde Başsavcılık tarafından yürütülen ve ‘yolsuzluk’ olarak bilinen 4 dosyanın incelenmesi tamamlandı.

Başsavcılık, Özgürgün ile ilgili 2 dosyada Meclis Başkanlığı’na yapılan mal bildirimi ile ilgili ‘gerçeğe aykırılık’ tespit etti, her ikisiyle ilgili dava dosyaladı.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından YENİDÜZEN’e konuşan Behiç Öztürk, yine Özgürgün ile ilgili 1 dosya hakkında suç tespit edilemediğini, banka hesaplarıyla ilgili 1 dosyanın da ‘eksik veri’ nedeniyle tahkikat memuruna teslim edildiğini kaydetti.

‘Gerçeğe aykırı bildirim’ dosyalarının dün polise teslim edildiğini aktaran Öztürk, bu konuda birkaç gün içerisinde Meclis Başkanlığı’nın bilgilendirileceğini dile getirdi.

Öztürk, Özgürgün’ün dokunulmazlığın kaldırılıp, kaldırılmamasında karar merciinin Meclis olduğunu söyledi.

Daha önce de basına yansıyan eski milletvekilleri Tahsin Ertuğruloğlu ve Kemal Dürüst ile ilgili dosyalara yönelik de bilgi veren Öztürk, söz konusu dosyaların mali polis tarafından incelendiğini, henüz Başsavcılığa iletilmediğini de açıkladı.

Yazılı açıklama yapıldı…

Öte yandan Başsavcılık, dün yazılı açıklama yaptı, bilgi verdi.

Başsavcılık’tan yapılan açıklamada, “Yolsuzluk Dosyası” adı altında medyada gündemde bulunan dosyalardan ikisi için gerçeğe aykırı bildirimde bulunma suçundan zanlı aleyhine dava ikamesine, bir dosya hakkında suç tespit edilemediğinden ileri işlem yapılmamasına ve bir dosyada soruşturma yapılan suç maddesine ilişkin şahadet, veri ve/veya unsurların eksik olması nedeniyle soruşturmanın tamamlanması amacı ile tahkikat memuruna teslim edilmesine karar verildiği kaydedildi.

 

Bu haber toplam 3642 defa okunmuştur
İlgili Haberler