1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GEÇİTKALE YEREL SEÇİMLERE DOĞRU
GEÇİTKALE YEREL SEÇİMLERE DOĞRU

GEÇİTKALE YEREL SEÇİMLERE DOĞRU

“Kimseye iş sözü vermediğim için adayım”

A+A-

CTP-BG Geçitkale Belediye Başkan adayı Hasan Öztaş, neden aday olduğunu ve bölge halkının beklentilerini YENİDÜZEN’e anlattı: “Partinin yaptığı anketlerde yüzde 80, diğer adayların yaptırdığı anket sonuçlarında ise yüzde 65 öndeyim”

Ayşe GÜLER
İkinci kez CTP-BG’nin Geçitkale Belediye Başkanlığına aday olan Hasan Öztaş, partinin yaptığı anketlerde yüzde 80 lehine sonuçlandığını söyleyerek, diğer adayların yaptırdığı anket sonuçlarında ise yüzde 65 ‘önde’ olduğunu kaydetti.
Başkanlık yarışında her kesimden vatandaşı ‘kucaklayacağını’ vurgulayan Öztaş, parti rozetini bir kenara koyarak vatandaşa hizmet etmeyi amaçladığını vurguladı.
Öztaş, “kimseye belediye idare amirliği, şoför, zabıta, işçi ve memur olarak belediyeye alınacaklarına dair söz vermedim. Bu yüzden adayım” diyerek, bölgede kültürel ve sosyal alanda birçok projeyi hayata geçirmeyi hedeflediğini açıkladı. 
Başkan seçilmesi halinde 4 yıllık görev süresince planladığı projeleri aktaran Öztaş,
neden aday olduğunu YENİDÜZEN’e anlattı.

“İnsanları oy olarak görmüyorum”
Öztaş, genç, dinamik, bölgesini seven bir kişi olduğunu söyleyerek, bugüne kadar üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirdiğini belirtti.
Bölgenin sorunlarını çok iyi bildiğini ifade eden Öztaş, diyalog yollarını sonuna kadar açık tutan bir aday olduğunu kaydetti.
Öztaş,  insanları ‘oy’ olarak görmediğini vurguladı.

 

“Geçitkale, çağdaş belediyecilik seviyesine gelecek”

Belediye başkanı seçilmesi halinde belediyeciliğe ‘yeşil damgasını’ vuracaklarına dikkat çeken Öztaş, Avrupalı bir belediye yaratmak amacıyla başkanlığa aday olduğunu söyledi.
Öztaş, belediyenin uzun yıllardır yerinde saydığını ifade ederek, Geçitkale Belediyesi’nin çağdaş belediyecilik seviyesine ulaştırmak adına çalışmalar yürüteceğini dile getirdi.
Özellikle gençlere ve yaşlılara hizmet adına projeler yürüteceğini kaydeden Öztaş, sosyal ve kültürel alanlarda bölgede aktif olacağını söyledi.

----------------------

Kültür, sanat projeleri…

1996 yılında Geçitkale Gençlik Merkezi’ni (GEGEM) kurduğunu söyleyen Öztaş, merkezi Dünya Folklor Federasyonu(CİOFF) üyesi konumuna getirdiğini belirtti.
Öztaş, yurt içi ve yurt dışında birçok ülkede sayısız temsiliyette bulunduğunu ifade etti.
Öztaş, 4 yıllık proje kapsamında Geçitkale’ye Amfi Tiyatro salonu sözünü verdi.
Öte yandan Öztaş, Stavrou Klisesi’nin aslına uygun restore edilerek, sergi ve konferans salonu olarak bölge halkına kazandıracaklarını belirtti.

Yürüyüş parkurları ve bisiklet yolları…

Geçitkale ve bağlı olduğu köylerde çağdaş ve donanımlı parklar yapacağını söyleyen Öztaş, eski Çınarlı- Geçitkale, Geçitkale-Nergisli ve Geçitkale-Çamlıca arasında yürüyüş parkurları ve bisiklet yolları oluşturacağını belirtti.
Öztaş, bölgedeki parklara dış mekan spor aletleri ve wi-fi kafeteryaları oluşturacağını dile getirdi.

Yaşlılara hizmet…

Yaşlılara kuaför, sağlık, gezi, tesisat işlerinde yardım ve ulaşım hizmeti sağlamak adına İkinci Bahar Yaşam Külubü’nü hayata geçirmeyi planladığını belirten Öztaş, Geçitkale ve bölge halkı için çağdaş bir gençlik merkezi, küçük MAGEM örneği GEGEM projesini hayata geçireceğini aktardı.
Öztaş, çağdaş standartlarda köy kadın kursları ile birlikte üretim ve satışlarla aile bütçelerine katkı sağlanmasının amaçlanacağını ifade etti.
Öte yandan, yardıma muhtaç ailelere ve sosyal yardıma ihtiyaç duyanlara aylık gıda yardımı yapmayı hedeflediğini kaydeden Öztaş, bununla birlikte yardıma muhtaç başarılı öğrencilere de okul yardımı sağlamayı planladığını dile getirdi.


Eko-turizm festivalleri…

Bölgedeki dağ köyleri ile ilgili proje hazırlayarak eko-turizme yönelik çalışma başlatacağını dile getiren Öztaş, söz konusu köyleri eko turizm festivallerine hazırlamak için eğitim çalışmaları yapacaklarını söyledi.
Öztaş, Nergisli ve Sütlüce köylerinde kültürel değerlere sahip çıkarak, köy halkına maddi destek sağlamak amacıyla köy festivallerinin düzenleneceğini ifade etti.
Öte yandan Öztaş, Uluslar arası Geçitkale Kültür ve Sanat Festivali’ni hayata geçirmek istediğini kaydetti.

Futbol kulüplerine katkı…

Futbol ve avcılık kulüplerine aylık maddi kaynak ayırıp kendi bütçelerini oluşturma imkanı sağlayacaklarını dile getiren Öztaş, “futbol kulüplerinin kendi sahasına kavuşmasını sağlayacağız. Mevcut ve kullanım dışı olan futbol sahasını, Geçitkale ve bölge halkına yakışır hale getireceğiz” dedi.
Öztaş, bölgedeki avcı ve atıcılara yönelik olimpik standartlarda sporting, trap ve skeet atış alanı sözü de verdi.

“Alt yapı çalışmalarına ağırlık verilecek”

Öztaş, göreve gelmesi halinde alt yapı ile ilgili çalışmalara ağırlık verileceğini söyledi.
Geçitkale ve köy içi yollar ile levhaların günümüz koşullarına göre düzenlenerek, iyileştirileceğini kaydeden Öztaş, bölgede gerekli çevre düzenlemeleri ve yeşil alan projelerinin yapılacağını belirtti.


Modern salhane sözü…

Alt yapı ve hijyen konusunda ciddi sıkıntılara neden olan Geçitkale mezbahası yerine bölgeye yeni ve modern salhane yapımı sözünü veren Öztaş, bölge hayvancılarına kolaylık sağlamak amacıyla hayvan yıkama havuzu yapacaklarını söyledi.

Çevre düzenlemeleri…

Geçitkale çöplüğünün ıslahı sağlanıp etrafının tellenmesi ve çevre düzenlemesinin yapılmasına yönelik çalışmalar yapılacağını söyleyen Öztaş, “köy meydanından geçen dere yatağı ıslah edilerek betonarme hale getirilecek. Böylelikle bölge büyük bir caddeye kavuşacak” dedi.
Öztaş, bunun yanı sıra okullara gerekli bakım, yardım ve temizlik için ekiplerin oluşturulacağını açıkladı.


“Bölgede klasik belediyeciliği bile görmedik”

Öztaş, “ çöp toplamak, temizlik klasik belediyecilik anlayışına giriyor. İnsanların beklentileri çok büyüktür” şeklinde konuşarak, “kültür sanatın yanı sıra vatandaşların birçok yönde ihtiyacı vardır. Biz ne yazık ki bugüne kadar bölgede klasik belediyeciliği bile görmedik” dedi. 
Bölgedeki yolların çok kötü durumda olduğunu söyleyen Öztaş, çevrenin çöp içerisinde olduğunu dile getirdi.
Öztaş, alt yapı ve içme suyu konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade ederek, özellikle Geçitkale çöplüğünün sürekli yandığını ve çöplükten gelen dumanların bölge halkında ciddi rahatsızlık oluşturduğunu belirtti.
Bölgede uzun süredir hiçbir yatırımın yapılmadığına dikkat çeken Öztaş, “Geçitkale ve bağlı olduğu köylerin 4 yılı heba olmuştur” şeklinde konuştu.
Öztaş, vatandaşlara gerekli hizmetlerin sunulmadığını savunarak, muhtarlar tarafından yapılan hizmetlerin belediyeler tarafından yapılamadığını dile getirdi.

“Var olan değerler, yok oldu”

2 yıldır Geçitkale Festivali’nin yapılmadığını söyleyen Öztaş, var olan değerlerin kaybolduğunu dile getirdi.
Öztaş, bugüne kadar sosyal, kültürel ve sanat alanında yaptıklarının kendisi için ‘referans’ özelliği taşıdığını belirtti.

Bu haber toplam 4088 defa okunmuştur