1. HABERLER

  2. YEREL YÖNETİM

  3. Geçitkale Belediyesi’nden anlamlı etkinlik…
Geçitkale Belediyesi’nden anlamlı etkinlik…

Geçitkale Belediyesi’nden anlamlı etkinlik…

Geçitkale Belediyesi, farklı bölgelerden on ilkokulun katılımıyla Belediyeye ait bahçeye tohum ekimi etkinliği düzenledi, çocuklara ekim ile ilgili eğitim verildi.

A+A-

 

Dila ŞİMŞEK

Geçitkale Belediyesi, çevre köylerdeki ilkokul çocukları ile tohum ekimi  etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Geçitkale İlkokulu, Dörtyol İlkokulu, Gönendere İlkokulu, Ulukışla İlkokulu, Serdarlı İlkokulu, Lefke İlkokulu, Yeniboğaziçi İlkokulu, Mormenekşe İlkokulu, Cittaslow Belediyesi Okulları ve Alaniçi İlkokulu öğrencilerinin katıldı, belediyeye ait ekin bahçesi gezildi, çocuklara eğitim verildi.
500 çocuğun katıldığı etkinlikte, tohumun nasıl ekildiği, nasıl bakılması gerektiği anlatıldı. 8 Nisan Pazartesi günü başlatılan etkinlik, 12 Nisan Cuma günü son bulacak.

Öztaş: “Amacımız yerli tohumları çoğaltmak”

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, amaçlarının yerel tohumları çoğaltarak, bölgede ekim yapmak isteyen insanlara vermek olduğunu söyledi. “Bahçemizi ilkokul çocukları ve özel gereksinimli arkadaşlarımız yaptı, bizler de destek verdik” diyen Öztaş, sağlıklı nesiller yetiştirmeyi istediklerini belirtti.

“Bölgede tohum merkezi kurmak istiyoruz, ilaçsız, GDO’suz sağlıklı ekinleri amaçlıyoruz” şeklinde konuşan Öztaş, üretime ve üreticiye verdiği değeri vurguladı.
Bölgedeki üreticilerin ürünlerini satabileceği bir organik pazar kurmak istediklerini dile getiren Öztaş, hem Geçitkale hem de sakinleri için tarımın ciddi önem taşıdığının altını çizdi.

t1-076.jpg

t2-074.jpg

t3-039.jpg

Bu haber toplam 2438 defa okunmuştur