1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gamze Fellahoğlu davası sonuçlandı
Gamze Fellahoğlu davası sonuçlandı

Gamze Fellahoğlu davası sonuçlandı

2007 yılında bebeğini dünyaya getirdikten sonra ameliyat masasında hayatını kaybeden Fellahoğlu Kuyumculuk'un sahibi Gamze Fellahoğlu ile ilgili hukuk davası karara bağlandı, Op. Dr. Şevket Alptürk ve Anestezi uzmanı Dr. Eray Deliceırmak “ihmalkarlıktan”

A+A-

'İHMAL VAR'

 

Didem MENTEŞ

Altı yıl önce bebeğini dünyaya getirdikten sonra hayatını kaybeden Fellahoğlu Kuyumculuk'un sahibi Gamze Fellahoğlu ile ilgili hukuk davası 4 yıl sonra karara bağlandı. Doğuş Doğum Kliniği sahibi Op. Dr. Şevket Alptürk ve Anestezi uzmanı Dr. Eray Deliceırmak “makul bir doktorun yapması gereken uygulama, bakım ve özeni göstermeyerek ihmalkarlık yaptıkları” gerekçesiyle kusurlu bulunarak 50’şer bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi. Kusurlu bulunan doktorlarla ilgili Savcılığın ‘ceza davası’ açılmak üzere soruşturma başlatılacağı öğrenildi.
Dava sonrası YENİDÜZEN’e konuşan Gamze Fellahoğlu’nun eşi Hakan Fellahoğlu, “iki doktor bu kadar zaman haklıklarını ortaya koydu. Doktorlar bilecek ki bu ülkede hastalar kimsesiz değil. Bu ülkede doğru adalet var…” dedi.

Otopsi raporu uzun süre açıklanmamıştı

17 Ocak 2007 yılında Dr. Şevket Alptürk'e ait doğum kliniğinde akşam saatlerinde doğuma giren Gamze Fellahoğlu kız çocuğunu dünyaya getirdikten hemen sonra fenalaşarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Anne Fellahoğlu, yapılan müdahalelere rağmen, bebeğinin yüzünü göremeden hayatını kaybetmişti.

Gamze Fellahoğlu’nun eşi Hakan Fellahoğlu tarafından 2008’de başlatılan hukuk mücadelesi, Adli Tıp Raporu’nun uzun yıllar açıklanmaması, yargıçların değişmesi ve hukuksal nedenlerden dolayı uzadı.

Doktorlar “ihmalkarlıktan” kusurlu bulundu

2011 yılında yeniden başlatılan hukuk mücadelesi iki yılın sonunda dün sabah Kıdemli Yargıç Bertan Özerdağ huzurunda karara bağlandı. Hukuk davasında Fellahoğlu ailesini temesilen Avukat Murat Yılmaz, Dr. Şevket Alptürk’ü Avukat Serhan Çınar ve Dr. Eray Deliceırmak’ı ise Avukat Erdaş Erbilen temsil etti. Avukat Murat Yılmaz, dava kararını okuyan Kıdemli Yargıç Bertan Özerdağ’ın, Gamze Fellahoğlu’nun sezaryenden sonra kanama geçirdiğini, kanamaya bağlı olarak makul bir doktorun yapması gereken uygulama, bakım ve özeni göstermeyerek ihmalkarlık yaptıklarına” bulgu yaptığını söyledi.

50’şer bin TL ceza

Özerdağ’ın her iki doktoru sorumlu tutarak kusurlu bulduğuna vurgu yaptığını belirten Av. Yılmaz, Mahkeme’nin doktorları 50’şer bin TL tazminat ödemeye mahkum ettiğini söyledi.

Avukat Murat Yılmaz, bu hukuk davası kararından sonra söz konusu meselenin ceza davası niteliğine girdiğini belirterek, herhangi bir ceza davası açılmasının savcılık ve mahkemenin nüktesinde olduğunu kaydetti. Yılmaz, açılabilecek herhangi bir ceza davasında, doktorlara getirilebilecek davanın “ihmalden dolayı adam öldürmeye sebebiyet verme” olduğunu ifade etti.

Dr. Alptürk yine gündeme gelmişti
Bu arada Dr. Şevket Alptürk daha önce de “Doku organ nakli alınması, saklanması, aşılanması ve transferi” Yasası’na aykırı olarak 16 ve 17 yaşlarındaki iki kızdan yumurta aldığı gerekçesiyle tutuklanarak yargı huzuruna çıkarılmış ancak mahkeme sonrası serbest kalmıştı. 2012 yılında ise yine bir “tüp bebek skandalı” ile gündeme gelen Dr. Alptürk, Ankara’dan iki kez tüp bebek sahibi olmak için gelen Elif Başarır isimli kadını, maddi manevi mağdur ettiği iddiasıyla Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ne şikayet edilerek gündeme gelmişti.

*********************************


Hakan Fellahoğlu: “Bu ülkede doğru adalet var”

YENİDÜZEN’e konuşan Gamze Fellahoğlu’nun eşi Hakan Fellahoğlu ise iki doktorunda bu kadar zamandır kendilerini haklı gördüklerini belirterek, ölümün kendileri yüzünden olduğunu mahkemenin de belirttiğini söyledi. Adaletin geç de olsa geldiğini söyleyen Fellahoğlu, “doktorlar bilecek ki bu ülkede hastalar kimsesiz değil. Bugüne kadar doktorlar aleyhine 50 tane dava açıldı 50’sinde doktorlar haklı çıktı. Artık bu ülkede doğru adalet var. büyük avukat yoktur, doğru avukat vardır” dedi. Olayla ilgili ceza davasının açıldığını, savcılığın devreye girdiğini belirten Fellahoğlu, soruşturmanın devam ettiğini dile getirdi.

Bu haber toplam 17867 defa okunmuştur
İlgili Haberler