1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Fırtına yerle bir etti
Fırtına yerle bir etti

Fırtına yerle bir etti

Doğancı’da yaklaşık On dönümlük sera harabeye döndü. Geçtiğimiz gece yarısı çıkan fırtına nedeni ile yaklaşık 70 Bin TL zarara uğrayan sera sahibi Osman Lord, zararını nasıl telafi edeceğini bilmediğini ve çok zor durumda olduğunu belirtti.

A+A-

Tanju KONURALP


Doğancı’da yaklaşık On dönümlük sera harabeye döndü. Geçtiğimiz gece yarısı çıkan fırtına nedeni ile yaklaşık 70 Bin TL zarara uğrayan sera sahibi Osman Lord, zararını nasıl telafi edeceğini bilmediğini ve çok zor durumda olduğunu belirtti. Üçüncü kez fırtına nedeni ile zarara uğrayan Lord, daha önce de yaklaşık 60 Bin TL zararı kendi karşıladığını ancak bu kez bu zararı karşılayacak gücü kalmadığını vurguladı. 
“İşsizlik nedeni ile çiftçiliğe başladım”
İngilizce Öğretmenliği diploması olan Osman Lord, ülkedeki işsizlik nedeni ile çiftçiliğe başladığını belirtti. 2011 yılında serasının inşasını tamamladığını ifade eden Lord, ata mallarını değerlendirmek ve çiftçilik ile uğraşmak adına bu işe girdiğini vurguladı. Ancak 2011 yılından günümüze yaşadığı doğal afetler nedeni ile Lord, henüz hiçbir gelir elde edemediğini ve zor durumda olduğunu vurguladı.
“Yaklaşık 800 Bin TL değerinde sera”
Çiftçilik ile uğraşma kararı aldıktan sonra iyi bir yatırım yapmak istediğini belirten Lord, ülkede nadiren görülebilecek bir sera kurduğunu ifade etti. Sera’nın yaklaşık 800 Bin TL değerinde olduğunu vurgulayan Lord, seranın yapımı için birçok kredi aldığını ancak şu anda borçlarını ödeyebilecek bir getirisi olmadığını açıkladı. Elindeki sera için ölü yatırım tabirini kullanan Lord, “iki yıldır zarar üstüne zarar ediyorum” şeklinde konuştu.
“Devletten destek bekliyorum”
Üçüncü kez doğal felaket nedeni ile ciddi zarara uğradığını ifade eden Osman Lord, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan konu ile ilgili destek beklediğini ifade etti. Bankalara olan borçları ve ürünlerinden bir türlü gelir elde edemediği gerekçesi ile zor durumda olduğunu ifade eden Lord, yardım eli uzanmadığı taktirde batacağının altını çizdi.
Emirali Deveci: “Doğal Afetler Fonu bu konular içindir”
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Emirali Deveci, Doğal Afetler Fonu’nun bu tür konular için olduğunu ve mağdur kişilerin bu fona başvurması gerektiğini belirtti. Mağdur kişilerin ilgili Kaymakamlığa başvuru yapması gerektiğini açıklayan Deveci, başvuru sonrasında bakanlığın uzman kişilerinin ilgili bölgede tespit çalışmaları yapacaklarını ve bu tespit çalışmasından sonra ise belirlenen hasarın ödeneceği bilgisini verdi.

Bu haber toplam 2180 defa okunmuştur
Etiketler : ,