1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Finalin adı: Esentepe-DAÜ
 Finalin adı: Esentepe-DAÜ

Finalin adı: Esentepe-DAÜ

Hentbol Kadınlar Ligi’nde önceki akşam oynanan maçın ardından finalistler belirlendi.

A+A-

Eren ŞİŞİK

Hentbol Kadınlar Ligi’nde finalin adı belli oldu. Daha önce rakibi YDÜ’yü yarı final serisinde eleyen Esentepe ilk finalist olmuştu. Esentepe’nin ardından ikinci finalist ise Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) oldu. DAÜ 3 kez karşılaştığı Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) karşısında seriyi 2-1 önde tamamlayarak adını final yazdırdı. Önceki gün Mağusa’da oynanan karşılaşmada DAÜ rakibini 28-19 mağlup etmeyi başardı.

Ayşe sırtladı
Gazimağusa Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda seyirci desteğini de arkasına alan DAÜ takımı, rakibi UKÜ’nün etkili hücum silahı Emine Bayar’dan yoksun çıktığı maçta rahat kazandı ve adını finale yazdırdı. DAÜ takımında 12 gol kaydeden Ayşe Mullacuma maçın kazanılmasında başrol oynarken, Teodora Savic, Denitsa Koleva ve Emine Hızlıer 4’er golle maçı noktaladı. UKÜ’de ise 5 gol kaydeden Betül Çamlı takımı adına en çok gol üreten isim oldu.

4’üncü kez arka arkaya finale
DAÜ takımı aldığı galibiyetin ardından büyük sevinç yaşadı. Dördüncü kez arka arkaya finale çıkmanın mutluluğunu yaşayan DAÜ takımı bu kez şeytanın bacağını kırmanın peşinde olacak.  2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile final oynayan DAÜ takımı bu maçlarda ucu ucuna kaçırdığı şampiyonluklarla kupadan oldu. Dördüncü kez arka arkaya bu kez Esentepe ile final maçına çıkacak olan DAÜ takımı rakibini mağlup edip hasretine son vermek istiyor.

Final Cumartesi
Esentepe ile DAÜ Kadın Hentbol Takımları’nı karşı karşıya getirecek olan final karşılaşması 11 Haziran Cumartesi günü saat 17.00’de başlayacak. Yoğun bir ilgi olması beklenen karşılaşma Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak.

LİG: Hentbol Kadınlar Ligi
SALON: Mağusa Lala Mustafa Paşa Spor Salonu
HAKEMLER: Mehmet Ünalmış, Halim Güdenoğlu
DAÜ: Merve Çubuk, Çağla Cesur (2), Emine Hızlıer (4), Birsen Nurtunç, Sultan Kayol, Seval Tosunlar (1), Ayşe Mullacuma (12), Denitsa Koleva (4), Makbule Nurtunç, Emine Kömürcügil, Ayşe Eldem Yılmaz, Damla Lisaniler (1), Meryem Acı , Teodora Saviç (4)
UKÜ: Betül Çamlı (5), Özlem Atay, Didem Ülgen Güneş, Nejla Şahbaz (2), Esmahan Şahin, Büşra Çete (2), Fatma Ayaz, Azize Kartal (3), Şerife Güleş, Bahar Derya, Özge Nalbant, Melisa Özer (4), Nahide Sorel, Ayşe Şahin (3)
İKİ DAKİKA CEZASI: Dk.17 Çağla Cesur, Dk.52 Seval Tosunlar (DAÜ)

Bu haber toplam 3028 defa okunmuştur