1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Fetüs’ istinaf davası yeni adli yıla kaldı…
‘Fetüs’ istinaf davası  yeni adli yıla kaldı…

‘Fetüs’ istinaf davası yeni adli yıla kaldı…

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran Girne’deki ‘hamileliliği yasa dışı sonlandırma’ davasıyla ilgili istinaf duruşmaları 25 Ekim 2017 tarihine ertelendi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne’deki ‘hamileliliği yasa dışı sonlandırma’ davasıyla ilgili Yüksek Mahkeme’de görüşülmesi beklenen istinaf duruşmaları yeni adli yıl dönemine kaldı.

İddia Makamı ve bazı avukatlar tarafından gerek davadaki farklı hususların gerekse alt mahkemenin verdiği ceza kararının hatalı olduğu gerekçesiyle Yüksek Mahkeme’ye taşınan 6 sanıklı istinaf davası 25 Eim 2017 tarihine ertelendi.

Yüksek Mahkeme, davayla ilgili bazı hususların (ara kararlar) ve esas ana karar zabıtlarının hazır olmaması ve farklı hukuki nedenler gerekçesiyle, davayı ileri bir tarihe tehir etme kararı aldı.

Serdaroğlu ve İşbilen mahkemede, Karagözlü hastanede

Yüksek Mahkeme’de görüşülecek olan istinaf davası nedeniyle cezaevinde hükümlü tutuklu olarak bulunan sanıklar Rasiha Serdaroğlu ve Ayşegül İşbilen dün mahkemeye getirildi. Sanık Fahri Karagözlü ise 3 hafta önce yaşadığı kalp krizi nedeniyle Lefkoşa Hastanesi’nde bulunduğu ve by-pass ameliyatı olacağı gerekçesiyle mahkemeye çıkamadı. Alt Mahkeme kararından beraat eden Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Özkent Tunçbilek ise mahkemeye gelmezken, Taner Okburan da kısa süren oturuma yetişemediği nedeniyle mahkemede hazır olamadı.

Taraflar hazır bulundu

Başkanlığı’nda Ahmet Kalkan, üye yargıç Gülden Çiftçioğlu ve üye yargıç Bertan Özerdağ’dan oluşan Yüksek Mahkeme Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamında Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve sanıkların avukatları mahkemede hazır bulundu.

Davayla ilgili Mehmet Ali Tunçbilek’i avukat Serhan Çınar, Verda Ö. Tunçbilek’i avukat Mustafa Şener, Fahri Karagözlü’yü avukat Güneş Menteş, Taner Okburan ile Ayşegül İşbilen’i avukat Emre Kadri ve Rasiha Serdaroğlu’nu avukat Tahir Seroydaş temsil etti.

25 Ekim 2017’de görüşülecek

Başkan Ahmet Kalkan, davayla ilgili bazı hususların ve ara kararların istinafa taşındığını hatırlatarak, dün yapılması beklenen duruşmanın bunlarla ilgili olduğunu, esas kararla ilgili istinaf günü olmadığını söyledi. Kalkan, esas ana karar zabıtlarının hazır olmaması ve farklı hukuki nedenler gerekçesiyle, davayı ileri bir tarihe erteleme kararı aldı. Mahkeme, davanın tüm hususlarını görüşmek üzere istinafı 25 Ekim 2017 tarihine yani adli yıla tehir etti.

 

3 mahkumiyet 3 beraat cezası verilmişti

Hatırlanacağı üzere 28 Mart’ta Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘hamileliliği yasa dışı sonlandırma’ davasıyla ilgili karar açıklanmıştı.

Karar neticesinde; sanıklar Fahri Karagözlü, Rasiha Serdaroğlu ve Ayşegül İşbilen “adam öldürme”, "ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek” ve “çocuğun doğumunu gizlemek” davalarından beraat ederken, sadece 'çocuk düşürmeye teşebbüs' ve “hamileliği yasa dışı olarak sonlandırmak” davalarından suçlu bulunup mahkum edilmişti. Dr. Fahri Karagözlü 5 yıl, Dr. Rasiha Serdaroğlu 4 yıl ve ebe hemşire Ayşegül İşbilen de 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Öte yandan “Adam öldürme” dahil aleyhine beş dava getirilen Taner Okburan ve aleyhlerine “adam öldürme” davası dışında diğer dört dava getirilen Tunçbilek çifti ise beraat etmişti.

 

Bu haber toplam 4203 defa okunmuştur
İlgili Haberler