1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İşbilen ve Dr. Serdaroğlu serbest
İşbilen ve Dr. Serdaroğlu serbest

İşbilen ve Dr. Serdaroğlu serbest

Kamuoyunda büyük infial yaratan, Girne’deki ‘hamileliliği yasa dışı sonlandırma’ davası ile ilgili istinaf kararı açıklandı.

A+A-

Kamuoyunda büyük infial yaratan, Girne’deki ‘hamileliliği yasa dışı sonlandırma’ davası ile ilgili istinaf kararı bugün açıklandı

Ayşe GÜLER

SAAT: 14.50

FETUS DAVASI'NDA İSTİNAF SONUCU:

4 yıl hapse mahkum olan Rasiha Serdaroğlu’nun cezası 2 yıl, 5 yıla mahkum olan Fahri Karagözlü’nün cezası 2 yıl 9 aya düştü.

Alt mahkemede beraat eden Verda Ö. Tunçbilek ve Taner Okburan’a ise 1’er yıl hapis. Ayşegül İşbilen’in 2 yıl olan cezası değişmedi.

Mahkeme Heyeti'nin açıkladığı kararının ardından Ayşegül İşbilen ve Rasiha Serdaroğlu yarın serbest bırakılacak.

Verda Tunçbilek ve Taner Okburan yargılanma sürecinde 9 ay 7 gün süre cezaevinde kalmaları nedeniyle de 25 gün sonra çıkacak.

Fahri Karagözlü ise 6 ay sonra tahliye olacak.

Ayşegül İşbilen’in ayrıca KKTC vatandaşı olmaması sebebiyle için İçişleri Bakanlığı’na sınır dışı edilmemesi için müracaatı yapılmıştı. İhraç edilmemesi için avukatının yarın Yüksek İdare Mahkemesi'ne dava dosyalayacağı öğrenildi.


SAAT: 13:15

Aranın ardından Verda Tunçbilek ve Taner Okburan'ın avukatları savunma yaptı.

Mahkeme KARAR için saat 14:30'a ertelendi.

 Verda Tunçbilek, Ayşegül İşbilen, Taner Okburan, Fahri Karagözlüu ve Rasiha Serdaroğlu kelepceli sekilde mahkemedeki polis hücresine götürüldü.


SAAT: 13.00

Yaklaşık 3 saattir istinaf kararı okunan fetüs davasına ara verildi. Mahkeme Heyeti'nin açıkladığı karara göre; daha önce 'çocuk düşürmeye teşebbüs' sucundan suçlu bulunan Rasiha Serdaroğlu, Fahri Karagözlü ve Ayşegül İşbilen beraat etti ancak her 3 sanık da 169.madde olan hamileliği yasa dişi sonlandırma davasından suçlu bulundu. Heyet ayrıca Meliz Akçal meselesinde daha önce beraat eden Verda Tunçbilek ve Taner Okburan'ı da davadan suçlu buldu, mahkum etti. Aranın ardından Verda Tunçbilek ve Taner Okburan'ın avukatları savunma yapacak.

 


 

Gözler istinaf kararında

Girne Kaza Mahkemesi’nde yargı süreci tamamlansa da dava, İddia Makamı ve bazı avukatlar tarafından gerek davadaki farklı hususların gerekse alt mahkemenin verdiği ceza kararının ‘hatalı’ olduğu gerekçesiyle Yüksek Mahkeme’ye taşınmıştı.

Alt mahkemede verilen karara göre; davayla ilgili sanıklar Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Ö. Tunçbilek ve Taner Okburan aleyhine getirilen tüm davalardan beraat etmişti.

Girne Kaza Mahkemesi’nde yargı süreci tamamlansa da İddia Makamı ve bazı avukatlar tarafından gerek davadaki farklı hususların gerekse alt mahkemenin verdiği ceza kararının ‘hatalı’ olduğu gerekçesiyle istinaf süreci başlayan davada, gözler Yüksek Mahkeme’nin vereceği karara çevrildi.

Diğer sanıklar Fahri Karagözlü 5 yıl, Rasiha Serdaroğlu 4 yıl ve Ayşegül İşbilen ise 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Öte yandan Girne’deki ‘hamileliliği yasa dışı sonlandırma’ davasında eşi Rasiha Serdaoğlu yargılanırken, davanın 3 tanığına ulaşarak ifadelerine müdahale etmeye çalıştığı gerekçesiyle eski milletvekili Ergün Serdaroğlu hakkında açılan dava da yarın görüşülecek.

3 KİŞİYE BERAAT KARARI,  3 HAPİSLİK CEZASI VERİLMİŞTİ… Hatırlanacağı üzere Alt mahkemede verilen karara göre; davayla ilgili sanıklar Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Ö. Tunçbilek ve Taner Okburan aleyhine getirilen tüm davalardan beraat etmişti. Diğer sanıklar Fahri Karagözlü 5 yıl, Rasiha Serdaroğlu 4 yıl ve Ayşegül İşbilen ise 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

3 beraat, 3 hapis cezası…

Bilindiği üzere 28 Mart 2016’da Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘hamileliliği yasa dışı sonlandırma’ davasıyla ilgili karar açıklanmıştı.

Karar neticesinde; sanıklar Fahri Karagözlü, Rasiha Serdaroğlu ve Ayşegül İşbilen “adam öldürme”, "ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek” ve “çocuğun doğumunu gizlemek” davalarından beraat ederken, sadece 'çocuk düşürmeye teşebbüs' ve “hamileliği yasa dışı olarak sonlandırmak” davalarından suçlu bulunup mahkum edilmişti. Dr. Fahri Karagözlü 5 yıl, Dr. Rasiha Serdaroğlu 4 yıl ve ebe hemşire Ayşegül İşbilen de 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Öte yandan “Adam öldürme” dahil aleyhine beş dava getirilen Taner Okburan ve aleyhlerine “adam öldürme” davası dışında diğer dört dava getirilen Tunçbilek çifti ise beraat etmişti.

 

ERGÜN SERDAROĞLU YARIN YARGI HUZURUNDA… Öte yandan davayla ilgili eşi Rasiha Serdaroğlu yargılandığı sırada 3 tanığa ulaşarak ifadelerine müdahale etmeye çalıştığı gerekçesiyle eski milletvekili Ergün Serdaroğlu hakkında açılan dava da yarın görüşülecek.

Ergün Serdaroğlu da yarın yargı önünde…

Öte yandan davayla ilgili eşi Rasiha Serdaoğlu yargılanırken, 3 tanığa ulaşarak ifadelerine müdahale etmeye çalıştığı gerekçesiyle eski milletvekili Ergün Serdaroğlu hakkında açılan dava da yarın görüşülecek.

Fasıl 154 Ceza Yasası’nın 118’inci maddesi uyarınca “Tanıkları yalan ifade vermeye ve doğru şahadeti gizlemeye teşvik etmek” suçlaması getirilen Serdaroğlu, dokunulmazlığının kalkmasının ardından yarın yargılanmaya başlayacak.

Dava, Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülecek.

Milletvekili olduğu dönem soruşturma başlatılmıştı

Hatırlanacağı üzere ‘hamileliği yasa dışı sonlandırma’ davasıyla ilgili olarak 2016 Temmuz ayı içerisinde davanın ön tahkikat duruşmaları aşamasında, tanık olarak dinlenen temizlik görevlisi Ş.Ş, Serdaroğlu’nun mahkemeye çıkmadan yaklaşık 15 gün önce çalıştığı otelde, müdürlerin lobisinde kendisini ziyarete geldiğini Mahkemede açıklamıştı. Savcılık talebiyle polis tarafından soruşturma başlatılmış, Serdaroğlu’nun 3 tanığa benzer müdahalede bulunduğu tespit edilmişti. Polis tarafından hazırlanan dosya Başsavcılığa gönderilmiş, dosya 1 yıl boyunca bekletilmişti. 7 Ocak’taki erken seçimde aday olamayarak dokunulmazlığı düşen Serdaroğlu hakkında Başsavcılık dava açmıştı.

Serdaroğlu, iddiaları kabul etmemişti…

Söz konusu dönemde YENİDÜZEN’e konuşan Serdaroğlu, hakkındaki iddiaları kabul etmemişti.

Serdaroğlu, suçlamaları reddetmiş, yasa dışı kürtaj davasıyla ilgili tanıklara herhangi bir müdahalede bulunmadığını açıklamıştı.

Hakkında açılan soruşturmanın ne aşamada olduğuna dair kendisinin bilgisi olmadığını belirten Serdaroğlu, “soruşturmayla ilgili ifade vermedim” diye konuşmuştu.

Soruşturmaya ilgili polisin kendisinden ifade almaya gittiğini ancak ifade vermeyi kabul etmediğini de aktaran Serdaroğlu, dosyanın hazır olunduğunu ancak kendisine herhangi bir bilgi verilmediğini de kaydetmişti.

 

yeniduzen-satin-aliniz-109.jpg

 

 

 

 

Bu haber toplam 11193 defa okunmuştur
İlgili Haberler