1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Fellahoğlu: Başkanı projeleri belirleyecek, vizyon da kadro da bizde
Fellahoğlu: Başkanı projeleri belirleyecek, vizyon da kadro da bizde

Fellahoğlu: Başkanı projeleri belirleyecek, vizyon da kadro da bizde

Fellahoğlu: “Başkanı projeleri belirleyecek, 5 adımda denk bütçe, 3 adımda borçsuz belediye dedik. Bunu hayata geçirecek vizyon da kadro da sadece bizde”

A+A-


Lefkoşa’da 7 Nisan’da yapılacak olan Lefkoşa Türk Belediye Başkan ve Meclis üyesi adaylığı yarışında Lefkoşalının bir daha hata yapmayacağına inandığını belirten CTP-BG’nin adayı Kadri Fellahoğlu, “Başkanı projeleri belirleyecek, 5 adımda denk bütçe, 3 adımda borçsuz belediye dedik. Bunu hayata geçirecek vizyon da kadro da sadece bizde” dedi. CTP-BG Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ve Belediye Meclis üyesi adayları Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği, Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı ve Lefkoşa Folklor Derneği ( Folk-Der)'i ziyaret etti. Ziyaretlerde nasıl bir Lefkoşa arzu ettiklerini anlatan dernek ve vakıf yöneticileri Lefkoşa’yı düştüğü durumdan kaldırmak için yapılacaklara destek belirtti.

GAZİLER DERNEĞİ: ATILACAK HER ADIMDA FELLAHOĞLU’NUN YANINDA OLACAĞIZ

İlk ziyaretin gerçekleştiği Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Başkanı Kadri Dedeoğlu yaptığı konuşmada derneklerinin 1976 yılında bin 300 üye ile kurulduğunu söyleyerek bazı arkadaşlarının Türkiye'ye geri döndüğünü bazılarının da aralarından ayrılması nedeniyle şu anda 830 üye kaldıklarını ifade etti. KKTC'nin uluslararası alanda tek tanınmış kuruluşu olan LTB'nin Kıbrıs Türk halkına yakışır şekilde yönetilmeyerek sıkıntıya sokulduğunu söyleyen Dedeoğlu, 7 Nisan'da halkın adayların projelerini değerlendirerek Lefkoşa'ya hizmet edecek olan başkan ve meclis üyelerini seçeceğini ifade etti. Kadri Fellahoğlu'nun yıllardır Meclis’te ülkeye yakışır bir şekilde hizmet verdiğine değinen Dedeoğlu, 7 Nisan'da da seçilerek Lefkoşalıya yakışan hizmeti vereceğine inandıklarını sözlerine ekledi. Lefkoşa'nın içerisine düşürüldüğü durumdan tüm halkın birlik ve beraberliği ile kurulabileceğine dikkat çeken Dedeoğlu, Kadri Fellahoğlu'nun belediye başkanlığında Lefkoşa'nın kurtarılması için atılacak olan her adıma destek olacaklarını belirtti.

KTEV: GİRİŞİMCİ VE KORUMACI ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR

Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı (KTEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özgü ise ziyarette yaptığı konuşmada KTEV'in 1994 yılında 48 kişi tarafından kurulduğunu ve kuruldukları günden beridir de hem maddi hem manevi açıdan eğitim ve kültürü desteklediklerini ifade etti. Üç tane okul yaparak eğitime kazandırdıklarını belirten Özgü, her yılda 70 tane öğrenciye burs imkanı sağladıklarını sözlerine ekledi. Kendilerinin özel sektörün girişimciliğini kamu sektörünün de korumacılığını birlikte kullanarak faaliyetler yürütmeye çalıştıklarını belirten Özgü, toplum tarafından da başarılı bir kuruluş olarak kabul gördüklerini ifade etti.

FOLKLOR DERNEĞİ: KÜLTÜR FAALİYETLERİNE DESTEK BEKLİYORUZ

Lefkoşa Folklor Derneği Başkanı Ali Katipoğlu da ziyarette yaptığı konuşmada Kadri Fellahoğlu ve ekibine başarılar dilerken nasıl bir belediye arzuladıklarını anlattı. Belediyenin bugünkü durumunun kabul edilemez olduğunu söyleyen Katipoğlu, geçmiş iki dönemde belediyenin Lefkoşa’da gerçek anlamda kültür faaliyetlerini desteklemediğini mali kaynaklarını yanlış yerlerde kullandığını ifade etti. Kendilerinin belediyeden adil bir yönetim anlayışı beklediklerini söyleyen Katipoğlu, Lefkoşa’da kültür alanında faaliyet gösteren kurumların eşit bir şekilde desteklenmesini talep etti.

FELLAHOĞLU: ÖNCE NORMALLEŞME, SONRA YENİLENME

CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, ziyaretlerde yaptığı konuşmada LTB'nin UBP ve DP'nin siyasal ittifakıyla 2006'dan bu yana içinden çıkılmaz bir duruma düşürüldüğünü ifade ederek tarihin Lefkoşa'yı kimlerin bu kötü duruma soktuğunu yazacağı gibi kimlerin de Lefkoşa'yı ayağa kaldıracağını yazacağını söyledi. Fellahoğlu, kendisinin ve ekibinin Lefkoşa'yı yeniden ayağa kaldırmak için kolları sıvayarak göreve talip olduklarını belirtti.
Lefkoşa'yı içerisine düşürüldüğü bu durumdan kurtarmak için planlarının hazır olduğuna dikkat çeken Fellahoğlu, ilk bir yıllık süreci Lefkoşa için önce normalleşme süreci olarak değerlendirdiklerini ardından gelecek dönemde de Lefkoşa için yenilenme sürecini başlatacaklarını ifade etti.

5 ADIMDA DENK BÜTÇE, 3 ADIMDA BORÇSUZ BELEDİYE

7 Nisan'da yapılacak ara seçimlerin 14 aylık bir süreci kapsadığına işaret eden Fellahoğlu, ilk bir yıl için sürdürülebilir durumda olmayan LTB için normalleştirme süreci öngördüklerini vurgulayarak bu kapsamda 5 adımda denk bütçe ve 3 adımda borçsuz belediye yaratarak sürdürülebilir bir belediye yaratacaklarını sözlerine ekledi. Sandık başına gidecek olan Lefkoşalının aklındaki en büyük soru işaretinin LTB'nin bu bütçe açığı ile nasıl düzlüğe çıkacağı olduğuna değinen Fellahoğlu, yerel alandaki uzman ekipler tarafından yapılan somut çalışmalar neticesinde LTB'nin geriye dönük borçları hariç çalışanlara ve halka olan tüm yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için toplam 24 milyon liralık bir bütçe açığının bulunduğunu ifade etti.

24 MİLYONLUK AÇIK NASIL KAPATILACAK?

Bütçede bulunan 24 milyonluk açığın ayda 2 milyona denk düştüğüne işaret eden Fellahoğlu, dışarıdan mal ve hizmet alımlarının durdurulması ile 4.2 milyon, belediye gelirlerinin yüzde 30'dan yüzde 80'e çıkarılmasıyla 13 milyon, Gönyeli'ye taşınan toptancılar halinin Lefkoşa'ya geri getirilmesi ile yılda 3 milyon, atık ürünlerin artı değere çevrilip satılmasıyla en az 1.8 milyon ve reklam panoları ihalesinin gerçek değeri üzerinden yeniden ihale edilerek 2 milyon gelir ile toplam 24 milyonluk açığı kapatmayı planladıklarını söyledi.

HAZİRAN 2014 LEFKOŞA İÇİN ÖNEMLİ TARİH

Bütçe açığının kapatılmasının yanında 2006 yılından beridir belediyenin edindiği tüm borçların 3 adımda kapatılacağına dikkat çeken Fellahoğlu, ilk olarak bütçe açığının kapatılmasında kullanılacak olan beş kalemden artan gelirlerin borçların ödenmesine aktarılacağını ifade etti.
LTB'nin borçlarının ödenmesi konusunda en önemli tarihin devlet katkısı olan 2.28 milyon liranın serbest kalacağı Haziran 2014 olduğuna dikkat çekti. Fellahoğlu, ikinci adımda devlet katkısının belediyeye düştüğü günden itibaren 35-40 milyon lirayı bulan çalışanların yatırımlarına olan borcun kapatılması için yönlendirileceğini söyledi.

ZİRAAT BANKASI’NDAN ALINACAK KREDİ

Bunun yanında göreve gelir gelmez TC Ziraat Bankası'nın belediye için öngördüğü borç yapılanması için girişim başlatacaklarını da vurgulayan Fellahoğlu, LTB'nin lehine olacak bir anlaşmaya varılması durumunda elde edilecek olan finansman ile çalışanların bugüne kadar yatırılmayan sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı primlerinin ödeneceğini belirtti. Borçsuz bir belediye için üçüncü olarak kademeli bütçe artırımına giderek borç batağında olan bir belediyeyi borçlarından kurtaracaklarını ifade eden Fellahoğlu, yeni nesillere çok daha güçlü bir Lefkoşa hazırlayacaklarını sözlerine ekledi.
Belediyeyi bu duruma düşüren UBP ve DP'nin siyasi anlayışı olduğuna dikkat çeken Fellahoğlu, sorunun yaratıcısı olan bu iki partinin kendi yarattıkları bu sorunu çözecek vizyonlarının olmadığına işaret ederek sorunu yaratanlardan sorunu çözmesini beklemenin hayal olduğunu ve Lefkoşalının da bunun farkında olduğunu ifade etti.

Bu haber toplam 1281 defa okunmuştur