1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Falyalı'nın korumaları yeniden yargı önünde
Falyalı'nın korumaları yeniden yargı önünde

Falyalı'nın korumaları yeniden yargı önünde

Cinayet gecesi Falyalı'nın yanında olan ve havaya ateş açtığı belirlenen yakın korumaları mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Cinayetle ilgili olay gecesi Halil Falyalı'nın yanında olan ve havaya ateş açtığı belirlenen yakın korumaları Türkistan Gülce ve Halil Işık mahkemeye çıkarıldı, mahkeme tutukluluk sürelerinin 1’er gün uzatılması emri aldı.

Polis Mustafa Özmüezzin, zanlıların kanunsuz ateşli silah taşıma ve meskun mahalde ateş açma suçundan tutuklandığını, tahkikatın sürdüğünü söyledi.

Çatalköyde Halil Falyalı’nın öldürülmesi ile ilgili olayda, Falyalı’nın yakın korumaları olan Türkistan Gülce’nin olay yerinde havaya 2 el, Halil Işık’ın da 3 el ateş ettiğini söyleyen Özmüezzin, zanlıların gönüllü ifadelerinde suçlarını kabul ettiklerini, haklarında alınan 3 gün tutukluluk sürelerinde 12 kişinin sorgulanıp, 7 ifade alındığını, 1 de kamera kaydı incelendiğini anlattı.

Zanlı Türkistan Gülce’nin kullandığı tabancada, henüz kime ait olduğu tespit edilemeyen bir parmak izi bulunduğunu ifade eden Özmüezzin, soruşturmanın sürdüğünü, o yüzden 1 günlük tutukluluk süresi talep ettiklerini söyledi.

Mahkeme de, soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek, iki zanlının tutukluluk süresinin birer gün uzatılması emri verdi.

İş insanı Halil Falyalı ile şoförü Murat Demirtaş, 8 Şubat Salı akşam saatlerinde Çatalköy’de evine yakın bir bölgede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Suikastle ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmış ve hem Kıbrıs’de hem de İstanbul’da tutuklamalar yapılmıştı.

Fotoğraf Ayşe GÜLER

Bu haber toplam 3180 defa okunmuştur
Etiketler : ,