1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. FACİAYA RAMAK KALDI
FACİAYA RAMAK KALDI

FACİAYA RAMAK KALDI

Özel bir firmaya ait olan tankerden tesislere benzin aktarımının gerçekleştirildiği aktarım borularında oluşan bir delik nedeni ile gerçekleşen sızıntı, saatler sonra fark edilerek önlenebildi ancak deniz kirlendi

A+A-

 

Kalecik bölgesinde yaklaşık 2 ton benzin denize aktı. Özel bir firmaya ait olan tankerden tesislere benzin aktarımının gerçekleştirildiği aktarım borularında oluşan bir delik nedeni ile gerçekleşen sızıntı, saatler sonra fark edilerek önlenebildi ancak deniz kirlendi

Kalecik bölgesinde yaklaşık 2 ton benzin denize aktı. Özel bir firmaya ait olan tankerden tesislere benzin aktarımının gerçekleştirildiği aktarım borularında oluşan bir delik nedeni ile gerçekleşen sızıntı, saatler sonra fark edilerek önlenebildi. Konu ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı bağlı kriz masası oluştururken, Kıyı Emniyet Birimi, Çevre Koruma Dairesi ekipleri ve Limanlar Dairesi’ne bağlı ekipler felaketin önlenmesi için çalışma yürüttü. Yaklaşık iki saat süren temizleme çalışmaları sonucunda % 95 oranında benzin denizden çıkarılırken, çevre örgütleri olayı daha büyük felaketler için bir uyarı olarak nitelendirdi.

Çevre örgütleri tepkili
Konu ile ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir ve Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten, yaşanan olayın ihmalkârlık sebebi ile ortaya çıktığının altını çizdi. Kalecik’te ÇED raporu gereği maddelerin hayata geçirilmediğini ve bu nedenle risk faktörlerinin bulunduğunu ifade eden örgüt başkanları, yaşanan olayın bir uyarı olduğunu söyledi. 1 litre benzinin denizde 14 mil yayılabileceğini ifade eden çevre örgütleri, dün yaşanan olaya oldukça geç müdahale edildiğini ve bunun ciddi bir felakete dönüşebileceğini belirtti.

“Yeni tesisler riskli”
Bölgeye kurulmak istenen yeni petrol tesisleri ile ilgili ciddi eylemler gerçekleştirdiklerini ifade eden çevre örgütleri, dün yaşanan olayın bu eylemlerin neden yapıldığına bir örnek olarak kabul görmesi gerektiğinin altını çizdi. Küçücük bir delikle denize 2 Bin Litre benzin yayıldığını belirten örgütler, kurulacak yeni tesisler ve burada yapılacak herhangi bir ihmalin ne derece büyük felaketler getirebileceğini hayal etmenin zor olmadığını vurguladı.

Tanju Konuralp’in haberi bugün YENİDÜZEN’de

Bu haber toplam 2779 defa okunmuştur