1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Evlerine döndüler, yüzeri gülüyor
Evlerine döndüler, yüzeri gülüyor

Evlerine döndüler, yüzeri gülüyor

Sobadan çıkan yangın sonucu ocak ayında evleri yanan ve her şeylerini kaybeden 84 yaşındaki Özdemir Kefil ile 74 yaşındaki eşi Ayten Kefil’in tüm ihtiyaçları karşılandı, onlar artık evinde, yüzleri gülüyor…

A+A-

Fehime ALASYA

Sobadan çıkan yangın sonucu Ocak ayında evleri yanan ve her şeylerini kaybeden yaşlı çift, torunlarıyla evine döndü… 

84 yaşındaki Özdemir Kefil ile 74 yaşındaki eşi Ayten Kefil’in Küçük Kaymaklı’daki evi, sobadan çıkan yangınla küle dönmüş, tamamen kullanılmaz hale gelmişti.

Yangın sonucunda yıllardır yaşadığı evinden olan yaşlı çift, iki torunuyla da sokakta kalmıştı.

Özdemir Kefil ve Ayten Kefil, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada tüm ihtiyaçlarının karşılandığını ve yeniden evlerine dönebildiklerini ifade etti.  

“Evimize dönmemizi sağladılar, minnettarız, Allah herkesten razı olsun” diyen aile, gördükleri destek, birlik ve beraberlik için bir kez daha emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Minnettarız…”

Geçici ev bireylerinin kendilerine kucak açmasıyla güvenilir ve rahat bir ortamda 4 ay kaldıklarını anlatan Kefil çifti, 15 günden beridir kendi evlerinde yaşamaya başlamanın mutluluğu içerisinde…  

Özdemir Kefil, “Bize uzanan yardım elleri arasında en başta Mustafa Kutbittin’e olmak üzere, bize kucak açan aile ve dostlarımıza, evin tadilat ve tamiratını üstelenen Mehmet Eminoğlu Investment, Cantürk Ticaret, EMREL LTD, Sevgün Sevi Yorgancı, Feridun Karakaya, Sanem Ozyay, Sabri Cemaliye Ozyay, Cahit Necipoğlu, Alpay Paypay, Mehmet Osman Perçin kardeşler, Oya Kutsal, Erhan Zilci, Mehmet Osman Perçinkardeşler, evin temizliğini üstlenen belediyeye, Kıbrıs Halk Dansları ve Sanat Merkezi’ne, Chears Pup’a, çamaşır ve buzdolabımızı alan Cumhurbaşkanlığına, Çalışma Bakanımız Zeki Çeler’e ve bunun yanında ismini veremeyeceğim pek çok yardımsevere teşekkür ederiz, minnettarız…” dedi.

Nevresim, battaniye, yorgan, yastık, soba, elektrikli çaydanlık, tost makinesi gibi pek çok küçük ev aleti yarımı aldıklarını belirten Kefil, kıyafet konusunda ise bir milletvekilinin kendilerine yardımcı olduğunu belirtti.

Kefil, herkese minnettar olduğunu belirtti.

Neler yaşanmıştı?

Küçük Kaymaklı Bölgesi’nde Çaldıran Yolu Sokak’ta gaz yağıyla çalışan sobadan çıkan yangın sonucunda Özdemir ve Ayten Kefil’in evi kullanılmaz hale gelmişti. 

Bir anda tüm evi saran alevlerin arasında kalmaktan torunları sayesinde kurtulan Kefil çifti, her şeyden önce sağlıkları için duacı olurken, hayatlarını idame ettirmenin yollarını arıyordu.

Yaşananları gözyaşları arasında YENİDÜZEN’e anlatan yaşlı çift, yetkililere ve yardımseverlere çağrıda bulunmuştu.

Soğuk kış günlerinde komşu ve aile dostlarının yardımı ile barındıklarını anlatan 74 yaşındaki Ayten Kefil, herkesi duygulandırmıştı.  

“Bize yardım edin” çağrısına kayıtsız kalmayan birçok yardımsever, yaşlı çiftin imdadına yetişmiş, çalışmalar başlatılmıştı.

 

e1-017.jpg
2018 Ocak ayında evin durumu…

e2-011.jpg
2018 Mayıs ayında evin durumu…

 

yeniduzen-satin-aliniz-474.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 4127 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler