1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Erhürman ve Özdenefe MYK'da 'affını' istedi"
Erhürman ve Özdenefe MYKda affını istedi

"Erhürman ve Özdenefe MYK'da 'affını' istedi"

CTP Genel Sekreter Erk, YENİDÜZEN'e konuştu: Her iki arkadaşımızı önemsiyor, onların hizmetlerinden yararlanmak istiyor ve görev almalarını bekliyoruz. Eğer düşüncelerinde ısrar varsa, elbette saygıyla karşılar, yeni Merkez Yönetim Kurulu ile yine hep hep

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler'de (CTP-BG) Kurultay sonrası yeni Merkez Yönetim Kurulu görev bölümü yapmaya hazırlanırken, iki ismin 'affını' istediği açıklandı.
CTP Lefkoşa Milletvekili Tufan Erhürman'ın "Parti Meclisi’nde Merkez Yönetim Kurulu seçimi öncesi adaylıktan çekildiğimi beyan etmiştim, bu nedenle takdir ederek beni bu göreve seçenlere saygıma rağmen, MYK'da yer almayacağım " dediği, Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe'nin ise affını istediği öğrenildi.
Bu gelişmeler üzerine YENİDÜZEN'in sorularını yanıtlayan parti Genel Sekreteri Kutlay Erk, "Her iki arkadaşımızı önemsiyor, onların hizmetlerinden yararlanmak istiyor ve görev almalarını bekliyoruz" diye konuştu.
Erk, CTP-BG ve ülkenin geleceği için çalışmalarını sürdüren bu isimlerin yine de eğer bu yöndeki kararlarında bir ısrar varsa, saygıyla karşılayacaklarını, yeni Merkez Yönetim Kurulu ile ve yine hep birlikte partiyi ileriye taşımak için çalışacaklarını söyledi.
Erk, "Merkez Yönetim Kurulu ne zaman görev bölümü yapacak, Erhürman ve Özdenefe'nin görev almaması halinde ne olacak" sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"Merkez Yönetim Kurulumuz bugün ya da yarın toplanarak, görev paylaşımını yapacaktır. İki arkadaşımıza görev çağrımız açıktır, eğer bu yöndeki görüşleri değişmezse tüzüğümüz gereği bir sonraki aday sayın Ali Seylani göreve çağrılır. Sayın Fazilet Özdenefe'nin de kararında ısrarlı olması halinde, kadın kotamız gereği, bir başka kadın Merkez Yönetim Kurulu üyemizi belirlemek için seçim yapılır. Tüzüğümüze göre hareket ederek gerekli düzenlemeyi süratle yapacağız. Herhangi bir sorun yoktur."
Kutlay Erk, en erken zamanda yoğun bir çalışma temposu içine girmelerinin kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Ekonomik programın üretilmesine, parti tüzüğü çalışmasına acil ihtiyaç var, ayrıca yerel seçimler için de çalışmak gerekiyor ve tüm bu yoğun işler için zamanımız sınırlı. Partimizin tüm değerli kadrolarından katkı alarak yoğun bir çalışma temposuna gireceğiz" diye konuştu.

Bu haber toplam 2597 defa okunmuştur
Etiketler :