1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ercan- İstanbul seferini yapan THY uçağı acil iniş yaptı
Ercan- İstanbul seferini yapan THY uçağı acil iniş yaptı

Ercan- İstanbul seferini yapan THY uçağı acil iniş yaptı

Ercan- İstanbul seferini yapan THY ait TK965 sayılı uçak motorlardan birinin arızalanması nedeniyle bakım yapılması için Antalya Havaalanı’na iniş yaptı

A+A-

 

Ercan Havaalanı’ndan bu sabaha doğru İstanbul’a uçmak için havalanan Türk Hava Yolları’na ait TK965 sefer sayılı uçak ‘ikinci acil durum’ vererek Antalya Havaalanı’na iniş yaptı.

u YENİDÜZEN’e bilgi veren Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, uçağın motorlarından birinde arıza meydana geldiğini, pilotun gerekli kontrolü yaptıktan sonra detaylı bakım için Antalya Havaalanı’na iniş yaptığını belirtti.

 

YENİDÜZEN

Ercan Havaalanı’ndan dün sabaha doğru İstanbul’a uçmak için havalanan Türk Hava Yolları’na ait TK965 sefer sayılı uçak motorlarından birinde arıza yaşanması nedeniyle Antalya Havaalanı’na iniş yaptı.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, uçağın Ercan- İstanbul seferini gerçekleştirmek için havalandığını, saat 2.30 raddelerinde ikinci derecede acil durum çağrısı vererek,  Ercan yerine Antalya’ya inmek istemesi üzerine yönlendirildiğini söyledi.

Sofi, uçağın motorlarından birinde arıza meydana geldiğini, pilotun gerekli kontrolü yaptıktan sonra detaylı bakım için Antalya Havaalanı’na indiğini belirtti.

Sofi, “Uçak kalkış yaptıktan sonra motorlarından bir tanesinde arıza yaşandı ve Antalya’ya yöneldi. Sıkıntı olmamasının nedeni her motorun bir yedeği var. Pilot tüm kontrolüler ve denetim yaptıktan sonra bakım yapılmasına karar verdi. Bakım yapabileceği en rahat yer Antalya olduğu için oraya gitti. Antalya’daki hangarlar büyük olduğu için orayı tercih etti.  Uluslararası kurallar çerçevesinde uçuş izni verdik, bir süre Geçitkale üzerinde dolaştıktan sonra Antalya’ya indi” dedi.

Sofi, uçaktaki yolcuların saat 9:00’da İstanbul’a ulaştığını açıkladı.

 

uu-005.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 6181 defa okunmuştur
Etiketler : , ,