1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Engelsiz Bilişim Günleri' başladı
'Engelsiz Bilişim Günleri' başladı

'Engelsiz Bilişim Günleri' başladı

4. Engelsiz Bilişim Günleri Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde başladı

A+A-

 

Kıbrıs'ın kuzeyinde engelsiz yaşam farkındalığının en önemli etkinliklerinden biri olan “Engelsiz Bilişim Günleri”nin dördüncüsü, Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane'de başladı. Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, her yıl olduğu gibi Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ana sponsorluğu ve Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence, Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi ve Yakın Doğu Enstitüsü organizasyonuyla gerçekleştirilen Engelsiz Bilişim Günlerine Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ,Türkiye Cumhuriyeti Engelsiz Bilişim Platformu, KKTC’den konu ile ilgili önemli uzmanlar, sivil toplum örgütleri, dernekler, vakıflar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

 

Özhan: “Kıbrıs’taki bazı başarılı örneklerin Türkiye’ye yarar sağlaması artık mümkün”

Türkiye Cumhuriyeti Engelsiz Bilişim Platformu Başkanı Mustafa Özhan;  “KKTC ile olan bağlantımız her zaman devam ediyor, birbirimizi yakından takip ediyoruz. Kıbrıs’taki bazı başarılı örneklerin Türkiye’ye yarar sağlaması artık mümkün. Çok ciddi çaba ve ilerleme söz konusu. Bu organizede de emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

 

Yılmaz: “Doğru planlama ve yatırım ile birlikte ilkokuldan itibaren tüm engelli öğrencilere bilgiye erişim olmalı”

KKTC Bilişim Derneği Başkanı Nihat Yılmaz ise, Engelsiz Bilişim’in daha çok ileri gitmesini arzuladıklarını belirterek, günümüzdeki sosyal ağların yaygınlığı ve her toplumda insanlarla çevrimiçi iletişimin gerçekleştiğinden bahsetti. Bu iletişim ağına erişebilirliğin engelliler içinde sağlanması, belli imkanlar dahilinde sunulması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, doğru planlama ve yatırım ile birlikte ilkokuldan itibaren tüm engelli öğrencilere bilgiye erişim, kişisel etkileşim alanlarında gelişmelerin olması gerektiğini vurguladı.

 

Engelli öğrencilerden işaret diliyle konser

Konuşmacılardan sonra Lefkoşa Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezi Korosu sahne aldı. Engelli öğrencilerin söylediği şarkılar salondaki konuklar tarafından büyük alkış aldı. Koronun ardından Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi Dans Ekibi sahne aldı. Engelli bireyler tarafından gerçekleşen dans gösterisinin ardından işaret diliyle bir şarkı söylendi. Etkinlik ayrıca işaret diliyle de engelli vatandaşlara aktarıldı. Organizasyona katkı sağlayanlara etkinlik sonunda plaket takdimi gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 1701 defa okunmuştur
Etiketler : ,