1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KIB-TEK'teki "partizanca" terfiler durduruldu
KIB-TEK'teki "partizanca" terfiler durduruldu

KIB-TEK'teki "partizanca" terfiler durduruldu

UBP - YDP - DP Hükümeti'nin Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nda yapmayı planladığı terfiler, EL-SEN'in tepkisi üzerine durduruldu.

A+A-

UBP - YDP - DP Hükümeti'nin Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nda yapmayı planladığı terfileri "partizanca" şeklinde niteleyen EL-SEN dün akşam olağanüstü toplandı. 

Söz konusu terfilere ilişkin bir dizi karar üreten sendika, KIB-TEK yönetimi ile görüştü, terfiler durduruldu. 

Konuyla ilgili açıklama yapan EL-SEN Başkanı Ahmet Tuğcu, KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun dün kurumda yetkili sendika olan EL-SEN’le imza koyduğu toplu iş sözleşmesinin hilafına davranarak, Sendikanın katılımı ve onayı olmadan kurumda bir dizi tayin ve terfi kararı aldığını bildirdi.

Tuğcu, EL-SEN Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, ilgili kararların alındığının öğrenilmesinin ardından hemen harekete geçen ve dün akşam olağanüstü toplantı yapan EL-SEN Yönetim Kurulu'nun girişimleri sonucunda, KIB-TEK yönetiminin geri adım atarak, söz konusu tayin ve terfi kararlarının yürütülmesini, Pazartesi sendika yetkililerinin de hazır bulunacağı yeni bir toplantıda yeniden ele alınana dek durdurduğunu açıkladı.

Tuğcu, açıklamasında, “EL-SEN’in talebi ve tavrı iş barışını bozmayacak, hizmet verimliliğini arttıracak, adaletli bir terfi mekanizmasının uygulanmasıdır.” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 4452 defa okunmuştur