1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ekenoğlu çam kese böceği ile sürekli mücadele edilmesini istedi
Ekenoğlu çam kese böceği ile sürekli mücadele edilmesini istedi

Ekenoğlu çam kese böceği ile sürekli mücadele edilmesini istedi

Ekenoğlu, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, tarım sektöründeki zararlılar ve verilen mücadeleyi anlattı.

A+A-

CTP-BG milletvekili Fatma Ekenoğlu, ormanlık arazilerde “dumansız yangın” olarak kabul edilen çam kese böceğin hastalığına karşı mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini söyledi.
Ekenoğlu, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, tarım sektöründeki zararlılar ve verilen mücadeleyi anlattı.
Fatma Ekenoğlu, ülkedeki ormanlarda korkunç bir hastalığın söz konusu olduğunu söyledi. “Dumansız yangın” olarak tanımlanan kese böceği hastalığı ve diğer zararlı böceklere karşı mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini anlatan Ekenoğlu, genç çam fidanlarının kurumasının içini sızlattığını kaydetti. Ekenoğlu, çam kese böceğinin çeşitli safhaları olduğunu, mücadelenin de buna göre yapılması gerektiğini belirtti.
Ekenoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne de değinerek, tüm emekçi kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı. Kadın hakları konusunda mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini söyleyen Ekenoğlu, “Karar alma mekanizmaları ve diğer alanlarda daha çok kadının yer almasını istiyoruz” dedi.
Polis Müdürlüğü’nün bir çalıştayda verdiği bilgileri aktaran Ekenoğlu, polise yapılan darp şikayetlerinin yüzde 26’sının kadına yönelik olduğunu söyledi.
Aile içi şiddetin tanımında bazı eksiklikler görüldüğünü belirten Ekenoğlu, “Uluslararası sözleşmeler geçirildi, bunun gereklerinin yerine getirilmesi gerekiyor. Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına yönelik önerinin Meclis’ten geçip uygulamaya konmasını ümit ediyorum” dedi.
AMCAOĞLU
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, çam kese böceğine karşı kimyasal mücadeleye yerine biyolojik ve mekanik mücadele verdiklerini söyledi.
Olumlu sonuçlarını görebilmek için zamana ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Amcaoğlu, yapılan mücadeleyle bir kısım kayıplar olabileceğini ancak bu kaybın yüksek olmayacağını ve orman kaybının söz konusu olmayacağını belirtti.
Amcaoğlu, fareyle mücadelenin de geçen yıl yapılan program çerçevesinde sürdüğünü söyledi.(tak)

Bu haber toplam 1308 defa okunmuştur