1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Eğitimin yeri okullar, eğitimi verecek olan ise öğretmenlerdir”
“Eğitimin yeri okullar, eğitimi verecek olan ise öğretmenlerdir”

“Eğitimin yeri okullar, eğitimi verecek olan ise öğretmenlerdir”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Eğitim Bakanlığı ile Din İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında camilerde, pedagojik formasyondan yoksun din insanları tarafından çocuklara “eğitim” verilmesine tepki gösterdi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Eğitim Bakanlığı ile Din İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında camilerde, pedagojik formasyondan yoksun din insanları tarafından çocuklara “eğitim” verilmesine tepki gösterdi, “Eğitimin yeri okullar, eğitimi verecek olan ise öğretmenlerdir” vurgusu yaptı.

CTP’den yapılan açıklamada, Hükümetin ekonomide yarattığı kaos ortamı yanında eğitimden sağlığa, ulaşımdan altyapıya tüm alanlarda ülkeyi tam bir çöküşe sürüklediği belirtilerek, hükümet ortaklarının “camilerde din eğitimi verildiğine” dair haberler konusunda da tam bir sessizliğe gömüldüğü vurgulandı.

Açıklamada, hükümet mensuplarının, kadınları aşağılayarak toplumda infial yaratan ve görevden alınması gereken Din İşleri Başkanı ile protokol imzalama yoluna gittiği vurgulanarak, “Anayasa ve yasalar hilafına gerçekleştirilen bu uygulamalar ülkemizde yerleşik bulunan mevzuat yanında Kıbrıs Türk halkının benimsediği çağdaş toplumsal değerlerle de ters düşmektedir” denildi.

Açıklamada, “CTP, bir insan hakkı olan din ve vicdan hürriyetine sonuna kadar saygı duymakla birlikte gerici dayatmaların ve toplum mühendisliğine dönük yasadışı uygulamaların karşısındadır. Eğitimin yeri okullardır. Eğitimi verecek olan kişiler ise bu toplumun göz bebeği olan öğretmenler ve bu alanda pedagojik formasyonu bulunan kişilerdir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şöyle devam etti:

“Emeği ile geçinen insanların, çalışmakta olduğu vakitlerde sırf çocukları nispeten daha güvenli bir yerde zaman geçirebilsin diye bu ‘kursları’ bir alternatif olarak değerlendirmekte olduğunun bilincindeyiz. Ancak ailelerin ve çocukların bu ihtiyaçlarının istismar edilmesine müsaade edilmemelidir. İçinden geçilmekte olan zor ekonomik koşullar içerisinde ailelerin ihtiyacı çocuklarının güvenli bir biçimde sosyalleşebilmeleri ise kurumlar bu ihtiyacı sosyal devlet ilkeleri ışığında ve halkımızın benimsediği demokratik ve çağdaş değerler nispetinde karşılamakla mükelleftir. Bu ihtiyaç karşılanırken tercihin yalnızca “dini bilgiler eğitimi” denen ve aslında eğitimle uzaktan yakından ilgisi bulunmayan uygulamalardan yana kullanması açıkça Anayasa’ya ve Kıbrıs Türk halkının benimsediği değerlere aykırıdır.”

Anne babaların çalışırken, çocuklarının güvenli bir biçimde sosyalleşebilmelerinin yolunun, yetişmiş ve pedagojik formasyonu bulunan kişilerin yer alacağı sportif, sanatsal faaliyetlerin yapılandırılmasından, yaratıcı bilimsel etkinliklerin ve kültürel faaliyetlerin hayata geçirilmesinden geçtiği vurgulanan açıklama şöyle sürdürüldü: 

“Bu ihtiyacı karşılayabilecek daha onlarca faaliyet alanı varken bunun din eğitimi ile sınırlı tutulması kabul edilemezdir. Eğitim Bakanlığı bu konuyla ilgili sessizliğe bürünmekten vazgeçmeli, özellikle CTP’li belediye başkanları tarafından yönetilmekte olan belediyelerin hali hazırda uygulamakta olduğu yaz kurslarına destek vermeli ve ilgili tüm kurumların ve sivil toplum örgütlerinin de yer alacağı bir anlayışla bu ihtiyacı amaca uygun biçimde karşılamalıdır. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.”

 

Bu haber toplam 4980 defa okunmuştur
Etiketler : , ,