1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eğitim yine sancılı
Eğitim yine sancılı

Eğitim yine sancılı

KTÖS: “Durum onu göstermektedir ki, yeni öğretim yılında okullar öğretmensiz açılacak”

A+A-

KTÖS, “durum onu göstermektedir ki, yeni öğretim yılında okullar öğretmensiz açılacak” iddiasında bulundu ve “okullar öğretmensiz açılırsa, sorumlusu hükümettir” dedi.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, yaptığı yazılı açıklamada, öğretmen nakilleri ve münhalleri ile ilgili, yaz döneminde seçim yasaklarını bahane ederek adım atmayan hükümetin, her şey yolundaymış gibi açıklama yaptığını savundu.
Yaz aylarında sadece seçim gündemiyle hareket edenlerin, okulların öğretmensiz kalacağını bile bile, öğretmen nakil tüzüğü, öğretmen nakilleri ve öğretmen münhalleri konusunda adım atmadıklarını öne süren Elcil, Sendika olarak, Haziran ayında öğretmen nakilleri ile ilgili görüş ve önerilerini resmi olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirdiklerini, Öğretmen Nakil Tüzüğünde gerekli değişiklikleri yaparak uzlaşı sağladıklarını; Başbakan Sibel Siber ve Milli Eğitim Bakanı Asım İdris ile uzlaşma ile sonuçlanan toplantılar yaptıklarını kaydetti. Elcil, tüm gelişmelere rağmen hükümetin adım atmadığını ileri sürdü.
“Durum onu göstermektedir ki, yeni öğretim yılında okullar öğretmensiz açılacak, öğretmenlerimiz nakil alamayacak ve yeni mezun olan öğretmenler de göreve başlayamayacaklardır” diyen KTÖS Genel Sekreteri Elcil, “eğitim ile sağlık, bekleme kabul etmeyen, ekonomik önlem alınmaması gereken iki elzem konudur. Hükümet, yasalar üstü bir karar ile öğretmen nakil tüzüğü, öğretmen nakilleri ve öğretmen atamalarının önünü açacak duyarlılıkta hareket etmek zorundadır. Şu an bürokrasiye değil, icraata ihtiyacımız vardır” ifadelerini kullandı.
Elcil, “Sorumsuzluğun çarpıcı örneği olan bu gelişmeleri yakından takip etmeye ve en temel insan hakkı olan parasız, nitelikli ve demokratik eğitim hakkını ısrarlar savunmaya devam edeceğiz” dedi.
Elcil, açıklamasına ek olarak, Sendikasının “Müdür- Müdür Muavini ve Öğretmen Eksiklik Analizi”ni de basına dağıttı. TAK

Bu haber toplam 2412 defa okunmuştur
Etiketler : , ,