1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eczacılar da dertli
Eczacılar da dertli

Eczacılar da dertli

Eczacılar Birliği, eczane sayısının her geçen gün arttığı ülkemizde ciddi ekonomik sıkıntılar çeken eczaneler olduğu uyarısında bulundu.

A+A-

“Elektrik faturasını bile ödemekte sıkıntı çeken eczaneler var”
“Yeni eczaneler azar azar ihtiyaçlı bölgelerde açılmalı”
“Kadro sayısı 12 ama 5 devlet hastanesinde 4 eczacı var”

Eczacılar Birliği, eczane sayısının her geçen gün arttığı ülkemizde ciddi ekonomik sıkıntılar çeken eczaneler olduğu uyarısında bulundu. Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, eczane sayısının arttığını ifade ederek, buna bağlı olarak dükkan kirasını veya elektrik faturasını bile ödemekte sıkıntı çeken eczaneler olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’nin geçen hafta sonu gerçekleşen Olağan Genel Kurulda Birlik Başkanı olan Umut Öksüz, Kanal SİM’de “Günün Röportajı” için Aktay Elektrikci'ye konuştu. Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, eczane sayısının arttığını ifade ederek, buna bağlı olarak dükkan kirasını veya elektrik faturasını bile ödemekte sıkıntı çeken eczaneler olduğu uyarısında bulundu. Ülkemizde 291 eczane olduğunu belirten Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, devletin bu konuda bir politika geliştirmesi ve yeni eczanelerin azar azar ihtiyaçlı bölgelere açılması gerekliliği üstünde durdu. Umut Öksüz, devlet kadrolarında çok ciddi eczacı açığı olduğu uyarısında da bulundu. Devlet hastaneleri içi eczacı kadrosunun 12 olmasına karşın, 5 devlet hastanesinde 4 eczacı olduğunu anlatan Umut Öksüz, bunlardan ikisinin Lefkoşa Devlet Hastanesinde, birinin Lefke Cengiz Topel Hastanesinde, birinin de Lefkoşa Barış ve Ruh Hastanesinde olduğunu, Mağusa ve Girne devlet hastanelerinde tam zamanlı çalışan bir eczacı olmadığını kaydetti. Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, 28 sağlık ocağında ise sadece bir eczacının görev yaptığını belirtti. Umut Öksüz, İlaç Eczacılık Dairesi’nde çalışan eczacı sayısının ise müdür dahil 4 kişi olduğunu ve bundan dolayı bir sürü aksaklık yaşandığını söyledi.

Bu haber toplam 3289 defa okunmuştur