1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Düzce'de 5,9'luk deprem: Biri ağır 68 yaralı
Düzce'de 5,9'luk deprem: Biri ağır 68 yaralı

Düzce'de 5,9'luk deprem: Biri ağır 68 yaralı

Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 04.08'de merkez üssü Düzce Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

A+A-

Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 04.08'de merkez üssü Düzce Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Deprem, İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu çok sayıda ilde hissedildi. Düzce ve çevre illerde panik nedeniyle biri ağır 68 kişi yaralandı. Depremin ardından 70'in üzerinde artçı sarsıntı kaydedildi. Düzce ve Sakarya'da okullar tatil edildi.

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.
Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Biri ağır 68 kişi yaralandı

TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Düzce'deki 37 yaralıdan bir kişinin durumun ağır olduğu ve hastanede entübe edildiğini açıkladı.

Koca, solunum cihazına bağlı olan hastanın bir evin birinci katından düşerek yaralanan 28 yaşındaki Afganistan uyruklu bir kişi olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı tarafından açıklanan son bilgiye göre; panik nedeniyle depremde 1'i ağır 68 kişi yaralandı. 

8 bin konuta hasar tespit  

Deprem bölgesindeki gelişmeleri takip eden TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''8 bin konutta özellikle Gölyaka'da hasar tespit çalışması yapılacak'' dedi. 

Geniş bir alanda hissedildi

Düzce merkezli deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi.

Kentte bazı ev ve iş yerlerinin duvarlarında yıkımlar yaşandı, evlerdeki bazı eşyalar yere düştü. Düzce Adliyesi'nde çatıdan kopan bazı beton parçalarının yere düştüğü görüldü.
Deprem nedeniyle araçlarına yakıt almak isteyenler, akaryakıt istasyonlarında yoğunluk oluşturdu. Artçı sarsıntıların devam ettiği kentte soğuk hava nedeniyle battaniyelere sarılan vatandaşlar ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

18 artçı deprem meydana geldi

AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Düzce Gölyaka'daki depremin ardından 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı elektrik kesintileri uygulanmaktadır." denildi.

AFAD Başkanı Sezer, "An itibarıyla bölgede herhangi bir olumsuz durum bulunmuyor. Saha tarama çalışmaları devam ediyor." dedi.

Sakarya ve Düzce'de eğitim öğretime bir gün ara

TC Bolu Valisi Erkan Kılıç, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından kentte 20 kişinin yaralandığını bildirdi.

Deprem sonrasında İzzet Baysal Caddesi'nde toplanan vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini ileten Kılıç, gazetecilere, Düzce'deki depremin Bolu'da da hissedildiğini söyledi.

Vatandaşların daha önce yaşanan depremlerden dolayı ister istemez bu olaylarda tepki verdiğini anlatan Kılıç, "Vatandaşlarımızın bazıları dışarıya çıkmış. Çok şükür herhangi bir can kaybı yok. Bir kişi 3'üncü kattan atlama neticesinde yaralandı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyor, hayati tehlikesi yok. Onun dışında ufak tefek panikle beraber 20 vatandaşımız yaralandı." diye konuştu.

deprem-2.jpg

cyik0repokit9ss81se1ta.webp

4zekfd-ajkujtgia3re4ag.webp

nnic9geuveeotdhv4sozlw.webp

Bu haber toplam 1866 defa okunmuştur
Etiketler : ,