1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Dünya yıldızları Lefkoşa’daydı
Dünya yıldızları Lefkoşa’daydı

Dünya yıldızları Lefkoşa’daydı

Dünyanın önemli kulüplerinden Real Madrid, geçtiğimiz hafta Kıbrıs’a geldi, Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura Lefkoşa’da yükseldi

A+A-

Burhan Gürkan

UEFA’nın kulüpler bazında düzenlediği en büyük organizasyon olan Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu ve bu kupayı en fazla kazanan takımı (12) Real Madrid, hafta arasında Kıbrıs’taydı. Kıbrıs’ın güneyini 4’üncü kez Şampiyonlar Ligi gruplarında temsil eden APOEL ile aynı grupta yer alan eflatun-beyazlı ekip, GSP Stadı’nda oynanan karşılaşmayı rahat bir skorla, 6-0 kazanarak bir üst tura Lefkoşa’da yükselmeyi garantiledi.

BÜYÜK KULÜPLER ADAYA GELDİ

Ağustos ayı sonunda Avrupa’nın dört bir yanında grup mücadelesine katılma hakkı elde eden 32 takım arasında yapılan kura çekiminde bu takımlar 4’erli, 8 gruba ayrıldı. Son yıllarda Kıbrıs’ın güneyinde Avrupa kupalarında mücadele eden takımların kimlerle eşleşeceğini hiç kuşkusuz Kıbrıslı Türk futbolseverler de yakından takip ederken, Lefkoşa ekibi APOEL H Grubu’nda Tottenham, Dortmund ve Real Madrid gibi ekiplerle eşleşince heyecan artmıştı. Çünkü Avrupa’nın önemli kulüplerinin yıldız oyuncuları Lefkoşa’ya gelecekti.

REAL MADRİD RAHAT KAZANDI

Tottenham ve Dortmund maçlarının ardından hafta arasında bu kez konuk Real Madrid’di. FIFA tarafından 20. yüzyılın takımı olarak nitelendirilen, 50 adayın bulunduğu UEFA Yılın 11’i oylamasında 11 futbolcusunun yer aldığı ve özellikle dünyaca ünlü Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo’nun formasını terlettiği Real Madrid Salı gecesi Lefkoşa GSP Stadı’nda APOEL ile karşılaştı. Real Madrid maçı 6-0 kazanırken, karşılaşmanın golleri Benzema (2), Ronaldo (2), Modric ve Nacho’dan geldi.

250 CİVARI KIBRISLI TÜRK MAÇI TAKİP ETTİ

Kıbrıslı Türkler de karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. Tekin Birinci’nin organizasyonunda daha önce Tottenham ve Dortmund maçlarını görme şansı yakalayan futbolseverler, Real Madrid maçına 250 civarı bir katılım gerçekleştirdi. Ledra Palas’tan polis eskortu eşliğinde otobüslerle stada giden Kıbrıslı Türkler, dünya yıldızlarını yakından görme şansını yakalarken, maç sonrası yine güvenlik önlemleri ile adanın kuzeyine geçiş yaptı.

Bu haber toplam 1719 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Adres Kıbrıs 343 Sayısı

Adres Kıbrıs 343 Sayısı