1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dr. Gardiyanoğlu: "Kamuda mesai saatlerine uyulmuyor, özelde hizmet veriliyor"
Dr. Gardiyanoğlu: "Kamuda mesai saatlerine uyulmuyor, özelde hizmet veriliyor"

Dr. Gardiyanoğlu: "Kamuda mesai saatlerine uyulmuyor, özelde hizmet veriliyor"

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı'nda yaptığı konuşmada sağlıkta sistemsizlikten şikayet edildiğini ancak bunun değiştirilmek istenmediğini söyledi.

A+A-

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı'nda yaptığı konuşmada sağlıkta sistemsizlikten şikayet edildiğini ancak bunun değiştirilmek istenmediğini söyledi.

Dr. Gardiyanoğlu, "Sistemi değiştirmek isteseydik, 50 yıldır kamu hekimlerinin niye mesailerine uymadıklarını tartışır mıydık" dedi.

"Genel Sağlık Sigortası"na yıllardır geçilmediğini, bunun en önemli sebebinin de kamudaki hizmet saatinde özelde çalışan hekimlerin oluşturduğu baskı olduğunu iddia etti.

"Kamudaki mesai saatine uymayan ve özelde hizmet veren hekimler nedeniyle hastanede randevu sistemi de uygulanmıyor" diyen Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, Anayasa mahkemesinin kararına rağmen gerekli adımın atılmadığını dile getirdi.

"Ülkede aylardır ülkede ilaç yok, hastalar perişan olmuştur" diyen Gardiyanoğlu, "Devlet eczacılık yapmayı bırakmalı ve insanlar giderek reçetelerini eczanelerden almalıdır" görüşünü ortaya koydu.

Dr. Gardiyanoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı Töreni’nde yaptığı konuşmada özellikle kamusal sağlık sistemine yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Güzelyurt Hastanesi için 18 bitiş tarihi açıklandı

“Ülkemizde siyaset, bıkmadan usanmadan, gerçekleştirmeyeceği vaatler verme sanatına dönüşmüş durumdadır” diyen Gardiyanoğlu, 8 yıllık görev süresinde siyasi iradenin ne kadar aciz olduğunu gözlemlediğini söyledi.

2017 yılında temeli atılan G.Yurt hastanesi için bitiş tarihi ile ilgili 18 tarih açıklandığını anlatan Gardiyanoğlu, “kimse bize bu hastanenin inşaatında Türkiye’den gelen uzmanların tespit ettiği skandallardan bahsetmedi” dedi.

Dr. Gardiyanoğlu, Lefkoşa yeni hastanesi hakkında ise şunları söyledi:

“Bugüne kadar 5 kez temel  atma 5 kez de bitiş tarihi değişti , yakın geçmişte  öğrendik ki Türkiye Cumhuriyetinde Lefkoşa hastanesinin ihalesi iptal edilmiş. Peki bu durumda geçmişteki temel atma törenleri yada Türkiye’deki Şehir hastanelerinin basınla paylaşılan  resimlerine ne oldu.”

Gardiyanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“2021  yılında Girne’de de yeni bir hastanemiz olsun dedi hükümetimiz  ve orada da  atıl olan  yarım bir hastane inşaatını devraldı. Onu da bitiş tarihini 4 kez değiştirdi  sağlık bakanımız. Sonuç mu 20 milyon TL’ye  bitecek olan bir hastane en son 93  milyon TL’ye ihaleye çıkıldı ama bu kez de ihale iptal  edildi.”

 

Bu haber toplam 1626 defa okunmuştur