1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DP, çözüm önerisini yineledi
DP, çözüm önerisini yineledi

DP, çözüm önerisini yineledi

Demokrat Parti, Kıbrıs Havayolları’nın %50’sini sahip olmakla ilgili talebini yineledi.

A+A-

Demokrat Parti, Kıbrıs Havayolları’nın %50’sini sahip olmakla  ilgili talebini yineledi.
DP Genel Sekreteri Bengün Şonya imzasıyla yapılan açıklama şoyle:


Kıbrıs sorunu her zamankinden çok daha fazla çözüme yakındır. Demokrat Parti olarak gelişecek olan süreci aylar öncesinden görerek olası bir görüşme sürecinde Kıbrıs Türk tarafının pozisyonlarının ne olması gerektiği yönünde ortaya detaylı görüşler koyduk.

Güney Kıbrıs Rum ekonomisinin içerisine düştüğü durumda Kuzey Kıbrıs’ın hiç bir fonksiyonu olmamıştır. Ancak Güney’in ekonomik zorluklarını çözüm istemeyen kesimler hem Güney’de ( Türk bayrağı yakarak), hem Kuzey’de (aşağılayıcı ifadeler kullanarak) istismar etmeye çalışmaktadırlar. Güney’de yaşanan ekonomik krizin bizatihi kendisi değil ama bu durumun ortaya çıkaracağı olası mentalite değişikliği çözümün önündeki kemikleşmiş peşin hükümlerin ortadan kalkmasını sağlayacak önemli bir unsurdur.

Siyasi yelpazenin neresinde olursa olsun, bütün kesimler bu konjektürü iyi değerlendirmeli ve görüşleri ne olursa olsun iyi niyetle ortaya koymalıdır. Sadece “ görüşelim” diyerek Kıbrıs sorununun çözülemeyeceğini, bu niyet beyanını destekleyici gerçekçi ve yenilikçi öneriler ortaya konulması kaçınılmazdır.

Demokrat Parti olarak zorda olan Kıbrıs Hava Yolları konusundaki ortaklık önerimiz aynen Kuzey’in AB Gümrük birliği içerisine alınması önerimiz kadar önemli  ve bir çok açmazı ortadan kaldıracak ezber bozan bir öneridir. Bu önerileri partisel rant uğruna anlamsız gerekçelerle kenara itmeye çalışmak ve ortaya hiç bir şey koymadan eleştirmek Kıbrıs halklarının tümüne yapılacak en büyük kötülüktür.

Mecliste temsil edilen bütün siyasi partileri çözüm yolunu açacak pratik önerilerini ortaya koymaya ve halkımızla paylaşmaya davet ediyoruz.

Bu haber toplam 1445 defa okunmuştur