1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Dolandırıcılar Kıbrıs’ta
Dolandırıcılar Kıbrıs’ta

Dolandırıcılar Kıbrıs’ta

Son zamanlarda birçok arkadaşımızın facebok hesabı ya çalındı veya kopyalandı.

A+A-

Cenk Paşa

Facebook’ta Dolandırıcılık

Son zamanlarda birçok arkadaşımızın facebok hesabı ya çalındı veya kopyalandı. Eş-Dost görünümüne bürünen dolandırıcılar ceplerini doldurmayı başardılar.  Bu konuda bilinçlenmemiz gerekmektedir.  Ele geçirdikleri hesaplardaki kişi listesinde bulunan akrabalar ve yakın arkadaşlar ile sohbete başlayan ardından “Para aktaracağız” yalanı ile kişilerden kredi kartlarının bilgilerini alıyorlar. Siz de “tanıdığım, ne sorun olacak” diye düşünüyor ve karşı tarafa güvenerek kart bilgilerini veriyorsunuz. Tabii hesap anında boşalıyor. Bize kurulan bu tuzağa düşmemeliyiz.  

Olaylar Artıyor

KKTC’de şubesi bulunan büyük bir banka çalışanının hesabı dolandırıcılar tarafından çalınmaya çalışılıyor, başarılı olamayınca da kopyalanıyor. Yeni oluşturulan profil tüm arkadaşlarına yeniden arkadaşlık isteği gönderiyor. Tabii arkadaşlık isteği gönderilen kişi, isim ve resim tanıdık gelince hemen kabul ediyor. Hiç vakit kaybetmeden “merhaba nasılsın”  diyor ve sizinle sohbete giriyor.

Bu yöntem önceleri “migros’ta indirim” “teknosa’dan hediye çeki” şimdilerde “ iş bankasından 1500₺” ve KKTC uyarlaması olan “ Limasol Bankasından 1500₺” gibi şekillere bürünüyor. Sizden kredi kartı bilgilerinizi talep ediyorlar. Kredi Kartı ön yüzündeki 16 haneli numara, arkasındaki üç haneli  güvenlik numarası ve son kullanma tarihi gibi bilgileri elde ederek kredi kartınızı boşaltıyorlar.

Rakamlar İnanılmaz

Facebook’ta kredi kartı bilgileri çalınma olayları arttı. Dolandırıcıların elinde birçok 10 binlerce Facebook üyeliği bulunuyor, bu hesapların arkadaşlarını da hack’leyerek çok geniş bir zincir oluşturuyorlar. 

Bunlara Dikkat Ediniz!

Facebook hesabınızı mutlaka telefon onaylı şifre güvenliği oluşturun.

Tanımadığınız kimseyi arkadaş listenize eklemeyin.

Tanıdığınız ancak daha önceden listenizde olan kişilerden gelen arkadaşlıkları kabul etmeyiniz.

Facebook şifrenizde mutlaka büyük harf  “G”, küçük harf “c”, rakam “6” ve noktalama işareti “@” gibi kombinasyonu olsun.

Facebook’ta bilmediğiniz linklere tıklamayınız. Tıkladıktan sonra sizden onay istenecektir. Onaylamanız durumunda tüm bilgileriniz dolandırıcıların eline geçecektir.

Facebook’ta bu tarz mesajlar alırsanız ilgili profil sahibini uyarınız.

 

 


Haberler

1.94 milyar üyeye ulaşan Facebook, kısa süre içerisinde 2 milyar kullanıcı hedefine ulaşacaklar. Ayrıca mobil reklam sayesinde reklam gelirlerini %49 oranında arttırmayı başaran Facebook, oldukça başarılı bir ekonomik dönem geçiriyor. Günlük kullanıcı sayısını da 1.23 milyardan 1.28 milyar seviyesine yükselten Facebook, 2017 yılının ikinci çeyreğinde sitede reklam alanı kalmamasından dolayı reklam gelirlerinin azalmasını öngörüyor.


Popüler sosyal paylaşım sitesi Twitter, gün geçtikçe sadece 140 karakter kullanılan bir siteden daha fazlası oluyor. Periscope ile birlikte canlı yayın ekosistemine giren Twitter, 7/24 canlı yayın yapmaya hazırlanıyor. Bu yüzden analistler, yatırımcıları son üç ayda aktif kullanıcı sayısına 9 milyon daha ekleyen Twitter'ın iyiye gittiğini gördüğü için para kazanabilecekleri yeni bir platforma izin verdiklerini düşünüyor.


Son dönemde oldukça popülerleşen Snapchat, uzun zamandır Instagram'ın kendisinden kopyaladığı özellikler ile gündemdeydi. Sürekli Instagram'ın özelliklerini kopyalamasını eleştiren Snapchat, bu sefer en büyük rakibinden bir özellik kopyaladı. Sonsuz Snap özelliği, Instagram'ın Boomerang özelliğine oldukça benziyor. Instagram'da Boomerang ile sonsuz bir döngüyle video yaratabilen kullanıcılar, Sonsuz Snap ile de aynı videoları oluşturabilecekler.

 

Bu haber toplam 6154 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 315 Sayısı

Adres Kıbrıs 315 Sayısı