1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Denktaş'tan beklenen açıklama geldi
Denktaştan beklenen açıklama geldi

Denktaş'tan beklenen açıklama geldi

Başbakan yardımcısı, Spor Bakanı Serdar Denktaş, Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu atanmış üyelerinin görevden alınması ile ilgili basın açıklamasında bulundu

A+A-

Başbakan yardımcısı, Spor Bakanı Serdar Denktaş, Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu atanmış üyelerinin görevden alınması ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Açıklamanın tam metni şöyle:

"Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu atanmış üyelerinin görevden alınması ile birlikte gerek sosyal medyada, gerekse yazılı basında çıkmakta olan haberler nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına bu açıklamayı zorunlu olarak yapma ihtiyacını hissettim.

Hükümetin oluşumundan itibaren bilinmesi gerekir ki ilk ele aldığım ve kamuya bağlı tüm sendikalarla uzun soluklu ve ciddi bir çalışma sorasında hazırlayarak meclise sunduğumuz ‘KAMU GÖREVLİLERİ YASA TASARISI’ nedeniyle, parti tabanımdan da gelen tüm ısrarlı talep ve şikayetlere karşı da direnerek ‘Üçlü Kararname’ yöntemi ile yeni Müşavir yaratmama konusunda aşırı hassas davranmaya uğraş verdim.

Aynı şekilde yönetim kurumlarında da işini düzgün yapan ve uygulamaya çalıştığımız politikalara paralel adım atmaya hazır üyelerde de değişiklik yapmaksızın devam etme çabam doğrultusunda Spor Genel Yönetim Kurulunda da geçen haftaya kadar herhangi bir girişimde bulunmadım.

Bu değişikliği Bakanlığa geldiğim ilk hafta yapmış olsaydım kimse ses etmeyecekti. Bir yıl sonra alınan bu karara şimdi tepki gösteriliyor. Bunun nedeni çok açık bir şekilde ortada durmaktadır. Tatlısu'ya sentetik saha yapılması kararı eski bir karardır ve tüm üyelerin altında imzası vardır. Kurul gündeminde olmayan bir konuyu benimle istişare etmeden gündeme alarak iptal etme girişimleri herşeyden önce büyük bir saygısızlıktır. Tatlısu projesine neden önem verdiğimizi öğrenme zahmetine bile katlanmadan Bakanlığımızı bir oldu bitti ile karşı karşıya getirme çabalarına herhalde sessiz kalamazdım.

İkinci konu ise Milli Piyangolar Birimi sorumluluğuna yapmak istediğim atama ile ilgilidir. Yasal olarak var olan bir atama yetkimi, Bet ofislerle ilgili politikamızı ve bet ofislerinin işleyiş biçimini çok iyi bildiğine inandığımız bir arkadaşımızı bu makama atamak istedim. Kendilerinin daire içinde çalışan ve spor yazarı da olan bir arkadaşımızı oraya görevlendirme istemi var iseydi yapmaları gereken Bakanın talebini reddetmek yerine ilgili maddeyi erteleyerek karşılıklı istişare yöntemini denemeleri gerekirdi. "biz ne istersek o olur" yaklaşımlarına aldıkları karşılık da elbette kendilerinin istediği şekilde oldu ve görevden alınmaları gerçekleşmiş oldu.

Bu noktada bir başka gerçeğide kamuoyunun bilgisine getirmekte fayda var. Sorumluluk alanımda bulunan Turizm, Spor ve Eski Eserlere ait fon uygulaması vardır. Bu fonlar yasa ve tüzüklerine göre belirli kalemlerden gelir elde etmekte ve bu gelir de yine yasa çerçevesinde o konuyla ilgili olarak kullanılmaktadır. Fon meblağı ilgili birime ait olmakla birlikte bu fonun kullanımı bakanın iki dudağı arasında değildir. Kaynak kullanımı ilgili bakanın talebi ve Maliye Bakanlığının onayı ile kullanılmaktadır. Bir başka deyişle fon, Genel bütçenin bir parçasıdır. Tek fark ilgili fonda biriken rakamın Maliye tarafından başka maksatla kullanılamıyor olmasıdır. Bazı köşe yazarlarımız bu gerçeği bilmeksizin bu fonların Bakan tarafından iki dudağı arasında istediği gibi kullandığı algısını yaratmaktadır ve bu son derece yanlıştır. Ekonomik Program maddelerinden biri olmasına rağmen bu maddeyi uygulamayacağımı açıkça ortaya koymamın nedeni, Turizmi, Sporu ve zaten zor durumda olan Eski Eserleri bütçe açısından Maliye Bakanlığının bir memurunun insafına terketmemek içindir.
Bu bilinçsizlikle yapılan saldırılar nedeniyle fonların ortadan kalkması demek kültür gibi önemli bir konuya bütçede binde bir, gençliğe binde yarım bütçe payı ayıran biz zihniyete teslim olarak gerek turizm gerekse diğer konularda aynı yaklaşımı kabul etmek anlamına gelecektir.

Tatlısu ve Karaoğlanoğlu Mete Adanır sahalarının durumuna gelince.

Ülkemizin yazlnızca futbol alanında değil, diğer spor dallarında da birçok elit sporcu yetiştirdiği bilinen bir gerçektir. Bu sporcularımızın bir kısmı Türkiye'nin çeşitli milli takımlarında aktif sporcu olarak bulunmaktadır. Mevcut ve yeni yetişen gençlerimize çalışma yapabilecekleri ortamları sağlamak bizim asli görevimizdir. Varolan bu ihtiyaç açığını kapatmaya yönelik yaptığımız çalışmalarda Mete Adanır Futbol Sahası ve ona bağlı arazinin büyüklüğü mini olimpiyat tesisi olarak adlandırdığımız projemizi hayata geçirecek büyüklüğe sahiptir. Planlanan kompleks içerisinde sentetik futbol sahası yanı sıra tartan atletizm pisti, kapalı spor salonu, fitness alanı, yüzme havuzu ve misafirhane bulunmaktadır. Bu alana ismini verdiğimiz Mete Adanır kardeşimizin sadece futbolcu değil aynı zamanda iyi bir atlet olduğu da unutulmamalıdır. Bu alanda kurulacak böyle bir tesis Mete Adanır kardeşimizin kişiliğine de laik bir tesis olarak ortaya çıkacağı kesindir. Türkiye Spor Bakanlığı ile imzalamış olduğumuz protokol meclisiminden geçtiği andan itibaren bu tesisin hayata geçirilmesi sadece inşası için gereken zaman kadar uzun olacaktır.

Bu tesis aynı zamanda Girne bölgesindeki birçok kulübe fayda sağlayacağı gibi ülkemizdeki birçok kulübe çeşitli dallarda hizmet verebilecek ve bunun yanında yurt dışından ülkemize gelerek çalışma yapabilecek yabancı sporculara da bir imkan yaratmış olacaktır.
Bu projeye Girne Belediyesini de dahil edebilmemiz halinde bölgedeki belediye arazisini de kullanmak suretiyle artan üniversite gençliğine de büyük bir sosyal gelişim alanı sağlanmış olacak bölge insanına yeni iş imkanları yaratılmış olacaktır.

Öte yandan Tatlısu Futbol sahası ise ülkemizdeki futbol takımlarına sezon başı ve sezon arası alternatif kamp yeri olarak tasarlanmıştır. Şöyle ki; Tatlısu misafirhanesi takımların barınmasını sağlarken sahilde bulunan kumluk alanda ve Tatlısu üzerinde bulunan koşu patikalarında gerekli kondisyon ve güç çalışmaları yapılabilirken, sentetik sahamızda da teknik ve alan antremanları da gerçekleştirebileceklerdir. Bir başka deyişle Tatlısu sentetik sahası sadece bölge klüpleri için değil, ülkemizdeki tüm futbol kulublerine yönelik alternatif bir kamp alanı olarak dizayn edilmiştir.

Bu düşüncemizi öğrenme zahmetine katlanmadan, gündemde olmamasına ve daha önce bu doğrultuda karar almalarına rağmen bu sahanın iptalini gündeme sokmaya çalışan eski hükümet tarafından atanmış üyeleri görevden almaktan başka çarem olmadığını ve yeni atanacak arkadaşlarımızla birlikte her iki kararında 2015 yılı içerisinde tamamlanacağını kamuoyunun bilgisine sunarım."

Bu haber toplam 2400 defa okunmuştur