1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Denktaş, DP-UG'yi anlattı
Denktaş, DP-UGyi anlattı

Denktaş, DP-UG'yi anlattı

"Alternatif yaratma hedefi ile yola çıktık"

A+A-

Serdar Denktaş ve UBP’den istifa edip DP’ye katılan 8'ler ile  mecliste basın toplantısı yaptı.

Denktaş:

"Bugün artık DP grubu olarak karşınızdayız. "5 Haziran itibari ile DP- Ulusal Güçlerin ön hazırlıklarını tamamladık. Alternatif yaratma hedefi ile yola çıktık"

Basın toplantısının tam metni şöyle:

Bugün artık Demokrat Parti Grubu olarak karşınızdayız ve 5 Haziran itibarı ile Demokrat Parti-Ulusal Güçler'in ön hazırlıklarını da tamamlamış bulunuyoruz.

İktidar Partisinde İrsen Küçük'ün yönetme ve partililerinin tümünü kucaklama açısından ortaya koyduğu iradesizlik, ayni şekilde ülke yönetimine de yansımış, gerek parti içinde gerekse ülke yönetiminde "ben bu makamda kalayım da ne isterse olsun" yaklaşımı ülke insanımızın sorunlar içerisinde bir yaşama mahkum olması durumunu yaratmıştır.

Gerek parti içinde gerekse ülke genelinde yaşanan sıkıntılardan hareket ederek parti içi bir muhalefet hareketini ülkenin en önemli sorunu olarak lanse eden Küçük, neticede ortaya koyduğu tavırla ne parti içerisinde ne de ülke sorunlarının çözümü noktasında diyalog yöntemini kullanmama kararlılığında olduğunu ispat etmiştir.

Ülke genelinde yaşanmakta olan sıkıntılara yönelik ortaya konulan eylemlerde Küçük Hükümetinin duyarsız yaklaşımını her vatandaş çok iyi bilmektedir. Bu yaklaşım parti içi bir mücadelede yine kendini göstermiş, hukuk çiğnenmiş, diyalog kurulmamış, tehdit ve şantaj yöntemleri hayata geçirilmiş ve neticede kendisine muhalif sekiz arkadaşımız partiden ihraç kararı ile karşı karşıya kalmıştır.

CTP desteğinide yanına alarak eş zamanlı gündeme getirilen erken seçim kararı ile bu arkadaşlarımızın siyasi mücadeleye devam etmesi için farklı bir alternatif yaratmaları doğal olarak gündemlerine girmiştir.

Sekiz milletvekili arkadaşımız varolan alternatifleri kendi kitleleri ve sevenleri ile değerlendirerek, uzun bir süredir "değişim ve yeni bir siyaset anlayışı" talep etmekte olan, Ulusal Dava ve ekonomik program açısından uyum içerisinde çalışabilecekleri Demokrat Parti ile birlikte hareket edilmesinin büyük bir güç oluşturacağı noktasında karar verdiler.

DP yetkili Kurullarının bu birlikteliğe prensip olarak onay vermesinin ardından, çeşitli Sivil Toplum Örgütleri ile yapılan temaslar sonrasında DP-ULUSAL GÜÇLER hareketinin çok daha büyük bir güç oluşturacağı ortak tesbitinden hareketle yeni bir yaklaşım gündeme gelmiş ve tüm yasal girişimler sonlandırılarak DP-ULUSAL GÜÇLER hayata geçirilmiştir.

Halkımızın net olarak bilmesini istediğimiz, DP-Ulusal Güçler, salt milletvekillerinin DP ile birlikte hareket etmesi sonucu değil, toplumun önemli bir kesiminin özlediği, geleceğe yönelik büyük bir değişimi başlatmayı hedeflemiş ve Sivil Toplum Örgütlerinin de siyasete yönelik güvensizliği ortadan kaldıracak desteği sonucunda oluşmuş bir hareket olarak ortaya çıkmıştır.

Ülkemizde yaşanmakta olan kaos, insanımızın hizmet alma açısından çektiği sıkıntı bu ülkede kendi iyi yönetimimizi oluşturma zorunluluğunu ortaya çıkartmış ve bizler de gerekli özverileri ortaya koyarak ve Küçük Hükümetinin sorun çözme açısından başarısızlığını da göz önünde bulundurarak DP-ULUSAL GÜÇLER adı altında alternatif oluşturma ve ülkesini seven insanımızın kaybolan ümitlerini teniden canlandırmak hedefi ile yola çıkmış bulunuyoruz.

Demokrat Parti-Ulusal Güçler, gerçek bir iktidar, değişim ve yeni siyaset projesidir. Bu girişimin başarıya ulaşması hep birlikte bir bütün olarak hareket etme kabiliyetimizle mümkün olacaktır.

İnanıyoruz ki, yıllardan beridir tüm baskı ve sıkıntılara rağmen büyük bir bağlılıkla partimizi ayakta tutan ancak ortaya koyduğumuz siyasetin icraata dönememesinden dolayı üzüntü duyan DP tabanı ve öte yandan verdikleri destek sonrasında iktidara taşıdıkları partilerinin yöneticilerinin duyarsızlığı nedeniyle hayal kırıklığı yaşayan büyük bir kitle bu yeni oluşuma elbirliği ile sarılarak yeni bir gelecek oluşturabilmemizi sağlayacaklardır.

Seçim sürecine girildiği için çok kısa bir süre sonra iktidar programımız halkımızla paylaşılacaktır. Bugün sizler vasıtası ile seçimlerin önerdiğimiz 29 Eylül tarihinde yapılması halinde yasalaştırmayı kararlaştırdığımız ancak CTP destekli İrsen Küçük manevrası nedeniyle seçim öncesi ele alamadığımız konuların seçim sorasında öncelikli olarak ele alacağımızı duyurmak isterim.

Buna göre;

*İnsan, birey odaklı yeni çağdaş bir Anayasa için sağlıklı tartışma ortamı yaratılacaktır.

*Siyasal Partiler Yasası derhal geçirilecektir.

*Bir sonraki seçimlerde uygulanacak şekilde ülke ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan, mevcut sıkıntı ve şikayetleri ortadan kaldıracak Seçim ve Halk Oylaması Yasa tartışmaları başlatılacak ve kısa sürede uzlaşılan değişiklik geçirilecektir.

*Meclis İç Tüzüğü derhal değiştirilerek Meclisimizin verimli çalışması sağlanacaktır.

Değerli Basın Yayın Mensupları,

Bir anlamda seçimlerin erkene alınması yıl sonuna doğru başlatılacağı konuşulan çözüm görüşmeleri öncesinde elimizi güçlendireceğinen inandığımız kendi iyi yönetimimizi oluşturma açısından başlangıç yapabilmemizin de önünü açacaktır.

Çözüm sürecini başarıyla yürütebilmek ve yaşayabilir bir sonuca ulaştırmanın yolu mevcut süreci engelleyerek değil, süreçte söz sahibi olmak ile mümkün olacaktır.

Bunu sağlamanın yolu Anavatan Türkiye ile karşılıklı saygıya dayalı, üstümüze düşen görevi gerçekleştirmiş ve ne istediğini bilen bir yaklaşımla destek talep eden, güçlü bir iş ve gönül birliği anlayışının oluşturulması ile açılacaktır.

Bizler Demokrat Parti-Ulusal Güçler olarak dünü unutmadan, bizi biz yapan değerlere sahip çıkarak daha güzel yarınlar için çalışacağız.

-demokratik ve insan haklarının tam olarak uygulandığı bir KKTC
-refahı ve yaşam kalitesi yükseltilmiş bir halk
-verilen hizmetlerde çağdaş yaklaşım
-adil ve hak edenin hakkına ulaşabileceğinden kuşku duymadığı
-siyasetin yeniden güven kazandığı bir gelecek için üstümüze düşeni yapma sözü veriyoruz.

Değişimden, yeni bir siyaset anlayışının ülkeye hakim olmasından, Kıbrıs Türk Halkının ada üzerindeki kuruculuk haklarının korunmasından, demokrasiden, ekonomimizin sağlıklı bir yapıya kavuşturularak ilerletilmesinden yana her kesimi, sevgi ve heyecanla oluşturduğumuz bu çatının altına bekliyoruz.

Yolumuza geleceğe yönelik düşüncelerimizi halkımıza anlatarak ve onların bilinçli desteğinin artmasını sağlayarak devam edeceğiz.

DP-ULUSAL GÜÇLER olarak üstümüze düşen her görevi, her özveriyi yerine getireceğimiz sözünü halkımıza veriyor, KKTC siyasetinde büyük bir değişimi ve yenilenmeyi sağlayacağına inandığımız bu yeni oluşumun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.

Bu haber toplam 2107 defa okunmuştur