1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Denize yağ atığı boşaltıldı
Denize yağ atığı boşaltıldı

Denize yağ atığı boşaltıldı

Çevre Koruma Dairesi, Gazimağusa Limanı açıklarında denizi kirleten Suriye bandıralı yük gemisine asgari ücretin 40 katı kadar ceza kesti.

A+A-

Sevgi Yalman
Çevre Koruma Dairesi, Gazimağusa Limanı açığında denize sintine su (yağ atığı) boşaltan Suriye Bandıralı OMRAN COMOROS isimli kuru yük gemisine asgari ücretin 40 katı ceza kesti. AKSA felaketinden sonra çevre duyarlılığının hızla arttığı bu günlerde denizleri kirletenlere verilen bu ceza, gönülleri az da olsa rahatlattı.
YENİDÜZEN’in sorularını yanıtlayan Çevre Koruma Dairesi Müdürü Eşref Ünlüsoyer, olayın 20 Aralık 2012 tarihinde meydana geldiğini söyleyerek şöyle konuştu. Olayın olduğu gün Sahil Güvenlik’ten telefonla bir ihbar aldık. Ekiplerimiz anında olay yerine gitti ve denizden örnekler alarak analize gönderdi. Dairemiz, tahlil sonuçlarını beklerken gemi limandan ayrıldı. Tahlil sonucunda denizde petrol türevi, sintine yağ olduğu ortaya çıktı. Gemi limandan ayrıldığı için herhangi bir yaptırım uygulayamadık. Bu arada Limanlar Dairesi ve Sahil Güvenlik’e yazı yazarak geminin Gazimağusa Limanına gelmesi halinde el konmasını talep ettik. Ünlüsoyer, uzun süre yük gemisinin Limana gelmesini beklediklerini, son olarak ellerine gelen resmi bir yazı ile geminin hurdaya çıktığını, parçalanmak üzere yurt dışında bir tersaneye teslim edildiğini öğrendiklerini söyledi.

Bu haber toplam 2400 defa okunmuştur
Etiketler : ,