1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP'den gençlere çağrı
CTPden gençlere çağrı

CTP'den gençlere çağrı

CTP-BG Gençlik Örgütü Başkanı Ürün Solyalı: “Bu düzen değişecek”

A+A-

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Gençlik Örgütü Başkanı Ürün Solyalı, ülkemizdeki tüm gençleri bugünden itibaren CTP ile işbirliğine, birlikte üretime davet etti.
Solyalı yaptığı açıklamada, “Ulusal Birlik Partisi, her zaman yaptığı gibi giderayak da insanların umutlarını, geleceklerini siyasi rant uğruna oyuncak etmeye devam ediyor. Tüm halkımızın  vicdan ve ahlak barajının çok altında kalan UBP Hükümeti, yaşamakta olduğu ve bir türlü bitiremediği kurultay süreci,  kendi iç dengeleri, koltuk kavgası uğruna parçalanmış ancak hala Kıbrıslı Türk Gençlerini ötekileştirmeye, toplum içerisinde haksızlık ve adaletsizlik yaratmaya, fırsat eşitliğini yerle bir etmeye devam ediyor” dedi.
Solyalı,“UBP; siyaseti, kendi yaptıkları usulsüz işlerle kötülemeye, ilkesizlikleri ile siyasete olan güveni yerle bir etmeye çalışmakta, bunu da ‘Kıbrıs’ta siyaset budur’ diyerek halkımıza yutturmaya çalışmaktadır” vurgusunda bulundu.

“Kıbrıs Türk halkı artık tahammül edemiyor”
“Bugün Cumhurbaşkanı ve Başbakan birbirlerine makamlarını kullanarak kin kusuyor, kamu makamlarının saygınlığını yerle bir ediyor” diyen Solyalı şunları söyledi:
“UBP, seçime beş kala umut besleyen insanlara usulsüzce vatandaşlık dağıtıp;  ülke demografik ve sosyal yapısını hiçe sayıyor. Her zamanki gibi fırsat eşitliği ilkesi ayaklar altına alınıp hak sahipliliği kriteri sorgulanmadan arsalar dağıtılıyor. Ve her geçen an UBP bir usulsüzlüğe, yasadışılığa rant uğruna, koltuk uğruna imza atabiliyor. UBP siyaseti bencilleştiriyor, basitleştiriyor. Kıbrıs Türk Toplumu buna artık tahammül edemiyor.”

Bu düzen değişecek
“Bu düzen değişecek” vurgusunda bulunan CTP-BG Gençlik Örgütü Başkanı Ürün Solyalı açıklamasında şunları ifade etti:
“Toplumla birlikte, ortak sorunlara ortak çözümler üreten, fedakarlık yapmaya birlikte başlayan ve bunun sonsuza dek olmayacağını ortaya koyabilen, topluma rağmen değil, toplumla birlikte ve bir adım önde bilimsel, hayata dokunan siyasetler üreten, dünyalı bir siyaset gelecek. Ve biliyoruz ki bunu ancak ve ancak toplumla birlikte CTP yaratacak.
Onurlu ve kimlikli bir yaşam için mücadele, siyasetin bugünkü kanıksanmış ve yozlaşmış anlayışını değiştirmemiz ve yeni bir siyaset, bilimsel bir siyaset ekseninde buluşmamızı gerektiriyor. Kendisi ile ahlaksızca ve hırsla kavga eden değil,  düzen ve rejimle kavga eden; yeni, alternatif, barışçı ve katılımcı bir siyaseti toplumumuz hak ediyor.
CTP Gençlik Örgütü; tüm bu adımların daha sağlam olabilmesi, yeni sistemin birlikte yaratılabilmesi adına ülkemizdeki tüm gençleri bugünden itibaren CTP ile işbirliğine, birlikte üretime davet ediyor.” YD

Bu haber toplam 1455 defa okunmuştur