1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP İskele İlçe Kongresi, gerçekleştirildi
CTP İskele İlçe Kongresi, gerçekleştirildi

CTP İskele İlçe Kongresi, gerçekleştirildi

İskele'de Başkan yeniden Önder Sennaroğlu oldu

A+A-

Büyük Kurultay’a hazırlanan CTP-BG, dördüncü ilçe kongresini de tamamladı. İskele İlçesi 8. Olağan Kongresi dün akşam İskele Belediyesi Gazinosu’nda yoğun katılımla toplandı. 233 delegenin 195’i kongreye katılarak oy kullandı. Başkanlığa oybirliği ile tek aday olan Önder Sennaroğlu yeniden seçildi. Yoklamanın ardından oluşturulan divanın başkanlığına MYK üyesi Örgüt Sekreteri Niyazi Düzgün getirilirken, divan sekreterleri Bahar Özdil, Emine Mülazim, Celal Arışah ve Ahmet Sennaroğlu oldu. Demokrasi Şehitleri anısına saygı duruşunun ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Yorgancıoğlu: “Partimiz Kıbrıs Türk halkının garantisidir”

Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu, konuşmasına kongrelerin, çalışmaların değerlendirildiği, yapılan güzel işlerin ortaya koyulduğu, tecrübe kazanıldığı kilometre taşları olduğunu belirterek başladı. “Partimiz Kıbrıs Türk halkının garantisidir. Sivilleşmenin ve kendi kendini yönetmenin garantisidir, partimiz emeğin alın terinin karşılığının alınacağının ve Kıbrıs sorunun çözümün garantisidir” diyen Yorgancıoğlu, bu bağlamda CTP’nin Kıbrıs Türk halkı nezdinde çok önemli bir yeri olduğunu vurguladı. “UBP’ye bir bakın onların tek bir sevgisi vardır. O da koltuk sevgisidir” diyen Yorgancıoğlu, UBP’nin politikalarında emek ve insan olmadığını sadece kendi kazançlarını düşündüklerini belirtti. UBP’nin Kıbrıs Türk halkının siyasal iradesine sahip çıkma gibi bir derdi de olmadığını vurgulayan Yorgancıoğlu, “Onların tek yaptığı başkalarının önlerine koyduğu planları uygulamaktır. Çiftçi, hayvancı, narenciyeci, esnaf kan ağlıyor. Emekli ve memur zaten dört yıldan beri artış almadı. İş insanları kan ağlamaktadır” dedi.  Halkın CTP’den çok şey beklediğini belirten Yorgancıoğlu, ülkeyi bugün yöneten UBP’nin halkın kimliğini, kişiliğini, siyaset iradesini ayaklar altına alan, ekonomi varlıklarımızı peşkeş çeken bir anlayış içinde olduğunu ifade etti. UBP’nin parti içi iktidar yarışı yüzünden halkın sorunlarını göz ardı ettiğini kaydederek, “Buna artık tahammülümüz kalmamıştır. Ne halkımızın ne partimizin” dedi.

Sennaroğlu: “Ülke battı, tek sorumlu UBP!”

İskele İlçe Başkanı Önder Sennaroğlu kongreyi selamlayarak yüksek katılım için teşekkür etti. UBP’nin bin bir yalan vaatle sendikaları, STÖ’leri ve halkı kandırarak hükümete geldiğini, Kıbrıs Türk toplumunun bütün değerlerini birilerine ve özel şirketlere peşkeş çektiğini söyleyen Sennaroğlu, ekonominin dibe vurduğunu, tarım üreticilerinin ve hayvancıların iflasın eşiğinde olduğunu kaydederek ülkeyi bu hale getirenin UBP olduğunu vurguladı. Değişen dünyada ülkemizin çok ciddi riskler altında olduğunu kaydeden Sennaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Basiretsiz UBP tarafından iyi yönetilmeyen ülkemiz son dönemde yaşamsal bir önem arz etmektedir. Bu kapsamda toplumumuzun çıkarlarını gözeten, üretken, verimli hizmet programları hazırlayan kentlerimizin sosyal yaşamın düzenlenmesinde insanı merkeze koyan katılımcı, demokratik, emeğe ve sosyal adalete saygılı olmayı kılavuz edinen birlik ve dayanışma içinde yaşamayı öncelikli olarak gören, halkın çıkarlarını titizlikle gözeten gerek yerelde gerekse de iktidarda bir sol partiye ihtiyaç vardır. O da

Cumhuriyetçi Türk Partisi’dir.”

Akansoy’dan, UBP Genel Sekreteri’ne alkışlanan cevap
Genel Sekreter Asım Akansoy da İskele-Karpaz bölgesinin her zaman zevkle çalıştığı bir bölge olduğunu belirterek, “Bu bölgenin topağından mı kimyasından mı bilmiyorum ama samimiyetle, dostlukla çok önemli çalışmalar yaptık, önemli başarılar elde ettik. Önemli olan partinin başarısıdır dolayısıyla görev alan-almayan herkes yarın kol kola aynı değerler için birlikte çalışacak” dedi. UBP’nin Genel Sekreteri Necdet Numan’ın bugün sarf ettiği bazı sözleri de eleştiren Genel Sekreter Akansoy, alkışlanan sözlerini şöyle sürdürdü: “UBP Necdet Numan gazetecilere dert yanıyor. ‘Bizimle neden uğraşıyorsunuz, CTP’de yumruklar konuşuyor’ diyor. Ona en güzel cevabı şuan karşımda duran bu kongre verir. Buradaki düzeyi gelip görmelerini tavsiye ederim ki kendi partilerine de örnek olsun. CTP ile UBP’yi kıyaslamak akıl işi değil. CTP bir dostluk ortamıdır, aile ortamıdır, birbirine sarılan insanlardan oluşur. CTP’de kaybeden ya da kazanan olmaz herkes bu partinin değeridir. Yeni dönemde KKTC’de barış ateşi umut ediyorum ki ilk olarak Karpaz’da yanmaya başlayacak.”

Soyer: “Bayrağımızı barış, kardeşlik ve adalet kalesine dikin!”

CTP eski Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer de kongreye seslenerek, şunları belirtti: “Bu yarışta şunu gördük; arkadaşlarımız kendi ararında seçim yapıyor. Yaşı kaç olursa olsun, doğduğu yer neresi olursa olsun partimiz için en iyi olanı seçiyor. Suyun üç hali vardır. Akışkan, buhar ve donmuş hali… Hal ne olursa olsun suyun formülü değişmez. CTP’nin temel direk noktası emektir. Emeğin en yüce değer olduğu yer CTP’dir. İkincisi barış ve insandır. Halkların dostluğu, kardeşliğidir. Bunların birleşmesiyle CTP oluşur. Herkesin ortak formülü suyun 3 halinde olduğu gibi formülün aynı olmasıdır. Bunlar asla sarsılmaz. Bayrağımızı insanların sevgisine ve geleceğe doğru, sevgi, adalet, demokrasi ve barış kalesine, emeğin ve halkın çıkarlarına dikin”.

Solyalı: “Karpaz için ayağa kalkma zamanıdır!”

Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ürün Solyalı yaptığı konuşmada Gençlik Örgütü’nün kurumsal kimliği ve sorumluluğu çerçevesinde kurultay süreci yaşanırken her zaman tutarlı bir tarafsızlık yürüttüğünü, üyelerine hiçbir telkinde bulunulmadığını belirtti. Bu duruşu devam ettireceklerini belirten Solyalı, partinin tüm kademelerinde aynı olgunluğun sergilenmesinin CTP’yi diğer partilerden ayıran en önemli unsur olduğunu kaydetti. Solyalı sözlerini şöyle sürdürdü:  “Kongrelerimizde aday olan tüm üyelerimize başarılar diler, oy kullanacak tüm delegelerimize örgütsel demokratik kültürümüzün gelişimine hem şimdi hem de kongre sonrasında koyacakları katkılar bakımından teşekkür ederiz. Vakit geldi geçti. Şimdi ayağa kalmak zamandır. Demokrasi için, barış için, sosyo-ekonomik gelişim için, İskele için, Karpaz için ayağa kalkma zamanıdır.”
Yeni yönetim belirlendi

Kongreye gelen mesajların okunmasının ardından faaliyet ve mali raporların onaylanmasına geçildi. Kongreden onay alınmasının ardından seçimlere geçildi. 8 kişilik ilçe yönetimine 19 kişi aday oldu. Kongrede 233 delegenin 195’i katılarak oy kullandı. İlçe başkanlığına tek aday olan Önder Sennaroğlu oybirliği ile yeniden seçildi. İlçe Yönetim Kurulu’na giren isimlerin ise bugün açıklanması bekleniyor. YD

Bu haber toplam 1445 defa okunmuştur