1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "CTP döneminde Kıbrıs'a TOMA giremez"
CTP döneminde Kıbrısa TOMA giremez

"CTP döneminde Kıbrıs'a TOMA giremez"

CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy,Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA)’nın, CTP'nin hükümet döneminde Kuzey Kıbrıs’a girmesinin mümkün olmadığını söyledi.

A+A-


Akansoy, “CTP başbakanlığında kurulmuş bir hükümetin bu ülkenin insanına dönük bir şiddet aracının ülkeye girişine izin vermesini beklemek mümkün değil” dedi. Ülkede bu denli derin bir ekonomik kriz varken hiç gereği olmayan tamamen sivil eylemlere dönük, şiddete dönük bir aracın bu ülkeye girmesinin söz konusu olamayacağını ifade eden Genel Sekreter Akansoy, “Elbette Sayın Başbakan bunu değerlendirecek. İradenin sulandırılmaması için, halkımızın yaşam standardının yükseltilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. İnsanımızı huzursuz eden her türlü araca, olaya da müdahale edeceğiz. Bizim dönemimizde bu aracın ülkeye girmesi söz konusu olamaz” dedi.

Sibel Siber’in başbakanlığı toplumda rahatlama yarattı
Yeni hükümetle birlikte toplumda bir rahatlama yaşandığını gözlediğini belirten Akansoy, başbakanın kadın olmasının, bakanların da eski bürokratlardan oluşmasının mevcut koşullar içinde olumlu yansımalar yarattığını ifade etti. “45 günlük seçim hükümeti olası olumsuzlukları giderme ve sonraki hükümet dönemine kapı aralama konusunda önemli bir görev üstlendi” diyen Akansoy, bakanlıklara atanan isimlerin çok etkin faaliyet göstereceklerini söyledi.
Seçim yasakları bağlamında faaliyet gösterecek hükümetin hareket kabiliyeti çok yüksek olmasa da UBP’nin son dönemde yaptığı hataların üzerine gidileceğini vurgulayan Akansoy, “Yasal mevzuata uygun hareket edilip edilmediğini ilgili bakanlar değerlendirecek. Vatandaşlık, arazi, T izinleri, istihdam gibi konularda titizlikle çalışma yapılacak” dedi. İçişleri Bakanlığını değerlendirirken hukuk dünyasından bir isim seçme nedenlerinin de bu olduğunu belirten Akansoy, Sayın Bakanın ilk açıklamasının da bu yönde olduğunu ve yasal bağlam içinde kalarak hareket edeceklerini ve herkesin rahat olması gerektiğini söyledi.

Reform hükümeti olmak için halktan onay bekliyoruz!
Değişimin doğanın kanunu olduğunu söyleyen Akansoy, CTP’nin gençlik açısından zengin bir parti olduğunu ve milletvekili adaylarını belirlerken genç kadroları cesaretlendirip öne çıkardıklarını belirtti. Bunun yanında deneyimli kadrolarla birlikte yoğun şekilde çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Akansoy, seçim bildirgesi konusunun da çok önemli olduğunu vurguladı. Akansoy sözlerini şöyle sürdürdü:
“Son rötuşlar yapılıyor. Seçim bildirgesi 300 sayfaya yakın, şimdi bunun özetini çıkarmaya başladık. CTP tek başına iktidar olma kararlığında olan bir parti olarak halka açık şekilde programını anlatmalı. Neyi nasıl yapacağımızı açıkça anlatacağız. Projelendirilmiş bir program sunacağız. Ne yapabileceğimizi ekonomik, hukuksal ve siyasal alanlarda nasıl bir reformsal program uygulayacağımızı anlatacağız. Yapısal dönüşüm programı çerçevesinde çok önemli bir çalışma yaptık. ‘İşte program, işte kadro’ diyeceğiz ve reformları hayata geçireceğiz. CTP’nin dik duruşu, kararlı ve programa dayalı iddialı duruşu siyasi kültürümüzde de olumlu etkiler yaratacak. Bunu sadece CTP’liler için değil tüm toplumumuz için yapıyoruz, diğer partilerle de masaya oturup konuşacağız. ‘Deniz bitti’ diyoruz ve öncelikle ülkedeki siyasi anlayışı değiştireceğiz. Çalışkan ve adaletsizliğin önüne geçen bir toplum istiyoruz. Böyle bir programı ancak güçlü bir iktidar hayata geçirebilir. Çok güzel bir program hazırladık ve topumun parlak yüzlerini ortaya koyduk ki bu isimler etkin şekilde halk için çalışmak için Meclis’e girecekler. Böyle bir dönemde tek başımıza iktidar hedefimiz olmazsa olmazımızdır. Tabii ki buna halk karar verecek ve biz de halk için çalışacağız.” yd

Bu haber toplam 2267 defa okunmuştur
Etiketler : ,