1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Creditwest’in üreticilere desteği devam ediyor
Creditwest’in üreticilere desteği devam ediyor

Creditwest’in üreticilere desteği devam ediyor

Creditwest Bank, Patates Üreticileri Birliği, Tük ve Cyprochıps arasında 2. kez protokol imzalandı.

A+A-

Kuzey Kıbrıs’ta 26 yıldır halkın her kesimine bankacılık hizmeti sunan Creditwest Bank, ülkede tarım sektörünün ve tüm paydaşlarının sürdürülebilir kalkınması için gereken  finansmanı sağlamaya devam ediyor.

Creditwest Bank, Patates Üreticileri Birliği  ile birlikte ilkini geçen yıl gerçekleştirdiği yeni finansal iş modeli protokolüne bu yıl 2. kez imza koydu. İlgili işbirliğinde  Creditwest Bank, Patates Üreticileri Birliği, TÜK ve CyproChips LTD. taraflar olarak Kuzey Kıbrıs’ın ihtiyacı olan patates üretimini karşılamaya çalışıyor. 

Bu işbirliği sayesinde sanayilik  patates üreten üreticiler, rekoltelerini Toprak Ürünleri Kurumu’na teslim ederken, rekolteden doğan alacaklarını anında Creditwest Bank’tan tahsil ediyor. Böylelikle,  patates üreticileri bir sonraki hasat dönemine erkenden hazırlanarak işlerini büyütebilme imkanı buluyor.

İlgili işbirliği sözleşmesine Patates Üreticileri Birliği Başkanı Engin Halkseven, TÜK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Adahan, Creditwest Bank Genel Müdürü Mazher Zaheer, Cyprochips Ltd. Direktörleri Günel Yücener ve Güven Yücener imza koydu.

Halkseven: “Sanayi tipi patateste yaşanan verimi bugün tekrarlanan işbirliğine borçluyuz”

Patates Üreticileri Birliği Başkanı Engin Halkseven yaptığı konuşmada, bu yılın patetes üreticileri için  zor bir yıl olduğunu, sofralık patates satışında pandemi sebebiyle zorluk yaşasalar da sanayi tipi patateste göreceli olarak daha iyi bir verim yakaladıklarını belirtti. Halkseven, sanayi tipi patateste yakalanan bu verimli çalışmayı 2 yıldır bugün tekrar imzalarını attıkları işbirliği modeli ile yakaladıklarını söyledi. Halkseven, bu işbirliğini sağlayan Sanayicimize, Creditwest’te ve Toprak Ürünleri Kurumu’na teşekkür etti.

 

Yücener: “Bu iş modeli ile ürünü piyasadan bulma, ödeme ve üreticinin üretme kaygısı ortadan kalktı”

Cyprochips Ltd. Direktörleri Günel Yücener ve Güven Yücener ilgili imza töreninde yaptıkları konuşmada,  gerçekleşen yeni iş modelinde; ürünü piyasadan bulma, ödeme ve üreticinin üretmeye devam etme kaygılarının ortadan kalktığını belirtti. TÜK ve Creditwest’in garanti sağladığı bu modelde herkesin kendi işine odaklanarak ortak paydada buluştuğunu belirten Yücener, bu işbiliğini sağlayan üreticimize, TÜK ve Creditwest Bank’a  teşekkür ederek  iş modelinin genişletilerek devam etmesi arzusunda olduklarını söyledi.

Adahan: “TÜK olarak dengeleyici görevi ile piyasadaki arz ve talebi buluşturarak projede başarılı olduk”

TÜK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Adahan törende yaptığı konuşmada  2 yıldır TÜK, Creditwest Bank, Patates Üreticileri Birliği ve Cyprochips firması ile sağlanan yeni çalışma modelinde arz ve talep dengesinin sağlandığını gördüklerini ve bu başarılı modelin devamı için TÜK olarak yine ilgili protokole imza attıklarını belirtti. Geçmiş yıllarda Cyprochips firmasının ürün talebini piyasadan karşılayamama gibi sorunlarının  yeni iş modeli ile ortadan kalktığını belirten Adahan, üreticilerimizin dengeli ve yeterli bir şekilde üretim yapması ile arz talep dengesinin sağlandığını söyledi. ‘TÜK  olarak bu arz ve talebi ortada buluşturarak, dengeleyici görevi ile bu projede başarılı olduk.’ diyen Adahan, ülkenin ve tüm dünyanın yaşadığı bu  zorlu piyasa koşullarında hizmetlerine devam eden Cyprochips firması ile üreticilere tekrardan teşekkür etti. Adahan, TÜK kurumunun yaşanan bu süreçte üstlendiği misyon ve geçirmekte olduğu zor mali yapının herkesin bilgisinde olduğunu belirterek kuruma sağladığı finansal destek ile bu işbirliğinde üretici ve Sanayicinin riskini alarak elini taşın altına koyan Creditwest Bank’a da ayrıca teşekkür etti. Adahan konuşmasının sonunda bu tür projelerin devamını dilediklerini ve sofralık patates için de bu çalışma modelinin gerçekleşmesini  temenni ettiklerini söyledi.

Zaheer: “Üreticinin hakkını zamanında ve tam olarak alması gerektiğine inanıyoruz”

Creditwest Bank Genel Müdürü Mazher Zaheer, Creditwest Bank’ın  6 yıl önce yeni bir vizyon ile Kıbrıs’ta tarım alanında destek vermeye karar verdiğini belirterek TÜK’e sağlanan finansal desteğe geçen yıl  Patestes Üreticileri ile yaptığı protokolü eklediklerini söyledi.  Creditwest Bank olarak üreticinin hakkının zamanında ve tam olarak alması gerektiğine inandıklarını belirten Zaheer,  zamanında ödeme yapıldığı zaman üreticinin daha verimli ve motive olarak üretime devam edebildiklerini ekledi. Geçtiğimiz bu dönemde Creditwest Bank’ın gıda üretimi sektöründeki paydaşlarından çok şey öğrenerek hizmetlerini gelirştirmeye devam ettiklerini söyledi . Üretim alanında projelere açık olduklarını ekleyen Zaheer,  ‘Tarımın önemine ve üretimin önemine inanıyoruz ve inanmaya da devam edeceğiz.’ diyerek  işbirliğinin hayırlı olmasını diledi.

 

 

Bu haber toplam 2795 defa okunmuştur