1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘ÇOCUKLAR, OKULSUZ KALMASIN’!
‘ÇOCUKLAR, OKULSUZ KALMASIN’!

‘ÇOCUKLAR, OKULSUZ KALMASIN’!

Girne’de eğitimde yaşanan sıkıntılar masaya yatırıldı, eylem kararı çıktı

A+A-

 

Ayşe GÜLER

Eğitimin ‘bakansız’ kaldığı gün, Girne’de 80’in üzerinde çocuğun halen eğitime başlayamaması 4 okul yönetimi ve veliler tarafından masaya yatırıldı, ortak toplantıda EYLEM kararı çıktı.

Şht Hasan Cafer İlkokulu’nda dün düzenlenen toplantıda sorunlar konuşuldu, EYLEM PLANI ile ilgili yol haritası belirlendi.

Toplantı sonucunda eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla, ‘Girne’ye Okul İstiyoruz İnisiyatifi’ tarafından ‘Çocuklar Okulsuz Kalmasın’ sloganıyla 7 Kasım’da saat 16.00’da Girne Hirondel Çemberi’nde eylem düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Geniş katılımlı toplantıya okula başlayamayan öğrencilerin velileri dışında Karaoğlanoğlu İlkokulu, Karakum Anaokulu,  Şht Hasan Cafer İlkokulu ve Çatalköy İlkokulu yönetimi katıldı.

 

Okul müdürleri: Öğrenci sayıları arttı

YENİDÜZEN’e konuşan okul müdürleri, artan öğrenci sayılarından dert yandı, ek sınıflarla çocukların oyun alanlarının daraldığını ifade etti.

Okul müdürleri, yasaya göre sınıflardaki öğrenci sayısının 30 olması gerektiğini ancak bu sayının 42’ye ulaştığına dikkat çekerek, “Ders 40 dakika, öğrenci sayısı 42… Her öğrenciye bir dakika bile düşmüyor” dedi. 

 


Öğrenci velileri: Endişeliyiz

Toplantıya katılan öğrenci velileri ise endişelerini dile getirdi.

Öğrenci velileri, Girne’de merkeze değil, her bölgeye okul yapılması gerektiğini dile getirdi, tüm velileri eyleme destek vermeye çağırdı.

Elcil: Girne Beyaz Bölgede 6.5 dönüm üzerine yeni okul

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de toplantıya katılanlara Eğitim Bakanlığı’nın Girne Beyaz Bölge’de 6.5 dönümlük arazi üzerine yeni bir okul yapma düşüncesinde olduğunu aktardı.

Elcil, Girne’de tüm bölgelerde ciddi okul eksikliği olduğunu ifade ederek, bu konudaki talebin yükseltilmesi gerektiğine değindi.

 

  • Karaoğlanoğlu İlkokulu Müdürü Sonay Özgünan: Ders 40 dakika, öğrenci sayısı 42…
  • Şht Hasan Cafer İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Cem Demirali: Girne’ye bir değil, 2-3 okul şart
  • Girne İnisiyatifi Aktivisti Halil Paşa:  Okullar için yeterli arazi gösterilmedi
  • Okul Velisi Özlem Gözde: Sınıflardaki öğrenci sayısı 36-37’lere ulaştı
  • Okul Velisi Gülşah Öney: Yeni okullar, güvenli eğitim yerleri istiyoruz
  • Şht Hasan Cafer İlkokulu Müdürü Hilmi Bağcıer: 2 yılda öğrenci sayısı 350’den 550’ye çıktı
  • TDP MYK üyesi, Avukat Ayşe Öztabay: Savcılık ve polise suç duyurusunda bulunulmalı

 

TOPLANTIYA KATILANLAR NE DEDİ?

Karaoğlanoğlu İlkokulu Müdürü Sonay Özgünan:
Ders 40 dakika, öğrenci sayısı 42…

Toplantıların 3.’sünü gerçekleştiriyoruz. Girne’de ciddi okul eksikliği bulunuyor. Girne Beyaz Bölge’ye bir okul yapılacağı konuşuluyor. Ama bu adım yeterli değil. Okulumuzda 400 öğrenci var. Her sınıfta da 42 öğrenci… Bir dersin 40 dakika olduğunu düşündüğümüzde,  her öğrenciye bir dakika bile düşmüyor. Yasaya göre sınıflarda 30 öğrenci olması gerekiyor. Öğrenci sayısı arttığı için oyun alanları daralıyor.

Şht Hasan Cafer İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Cem Demirali:
Girne’ye bir değil, 2-3 okul şart

Gelecek için eğitim ön planda olmalı. Sınıflarda öğretmenlerin daha sağlıklı eğitim vermesi için Girne’ye okul şart. Bir değil, 2-3 okul yapılmalı. Tüm veliler eyleme destek olmalı.

Girne İnisiyatifi Aktivisti Halil Paşa:
Okullar için yeterli arazi gösterilmedi, var olan oyun alanları daraltıldı

Girne-Çatalköy İmar Planı’nda eğitim planlaması yapılmadı. Okullar için yeterli sayıda arazi gösterilmedi, var olan oyun alanları daraltıldı. Çocuklar okulsuz kalmasın derken bunları yaşıyoruz. Girne’de öğrenci sayısıyla birlikte sıkıntılar da arttı. Çocukların oyun alanlarına yeni binalar yapıldı. Eğitim yalnızca matematik, hayat bilgisinden ibaret değil…

Öğrenci Velisi Özlem Gözde:
Sınıflardaki öğrenci sayısı 36-37’lere ulaştı

Çocuğum, 23 Nisan İlkokulu’nda 5. sınıfa gidiyor. Okul oldukça kalabalık… Okullarda çocuk sayısı az olsa, öğrenciler daha iyi eğitim alabilir.  Yeni okullar istiyoruz. Sınıflardaki öğrenci sayısı 36-37’lere ulaştı. Öğrenciler kantinlerde ezilme endişesi yaşıyor.

Öğrenci Velisi Gülşah Öney:
Yeni okullar, güvenli eğitim yerleri istiyoruz

Oğlum Maarif Anaokulu’nda eğitim alıyor. Gelecek yıl okula gidememe sıkıntısı yaşıyoruz. Okullardaki durum endişe yaratıyor. Çocuklarımız eğitimsiz mi kalacak?  Yeni okullar, güvenli eğitim yerleri istiyoruz.

Şht Hasan Cafer İlkokulu Müdürü Hilmi Bağcıer:
2 yılda öğrenci sayısı 350’den 550’ye çıktı

Girne’ye okul ihtiyacını canlı tutmak için harekete geçtik. Yalnızca Girne merkeze değil, tüm bölgelere göre okul yapılmalı. Mevcut okullar, gelecek sene öğrenci ihtiyacına cevap veremeyecek. 3 yılda 4 ek sınıf açtık. 2 yılda öğrenci sayısı 350’den 550’ye çıktı. Branş sınıflarını kapattık. Bu böyle gidemez. Seneye ek sınıf açmayacağız.

 

TDP MYK üyesi, Avukat Ayşe Öztabay:
Savcılık ve polise suç duyurusunda bulunulmalı

Çocukların okula gidememesi hem yasa, hem Anayasa’ya aykırı. Üstelik Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne de uymuyor. Bu konuda hem Başsavcılık hem de polise suç duyurusunda bulunmamız gerekiyor.

Bu haber toplam 3784 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler