1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Okul istiyoruz"
"Okul istiyoruz"

"Okul istiyoruz"

Girne’de 7 okul yönetimi, öğrenci ve veliler sokağa indi eylem yaptı

A+A-

Ayşe GÜLER

Girne’de 83 çocuğun 2 ayı aşkın süredir okula gidememesi ile ilgili tedbir kararı alınıp, öğrenciler ders başı yapsa da dün 7 okul yönetimi, öğrenciler ve veliler sokağa indi, eylem yaptı.

Girne İnisiyatifi, KTÖS ve KTOEÖS’ün de destek verdiği eylemde tek bir ağızdan ‘Çocuklar Okulsuz Kalmasın’ dendi.

Hirondel Çemberinde gerçekleşen eylemde Girne bölgesindeki okul ihtiyacına dikkat çekildi, 1974 yılında 7 bin olan Girne’nin nüfusu bugün 100 bini aştığı,  aradan geçen 43 yılda Girne’ye sadece bir ilkokul ve ortaokul inşa edildiği vurgulandı.

Girne 23 Nisan İlkokulu Okul Aile Birliği, Girne Maarif Anaokulu Okul Aile Birliği, Çatalköy İlkokulu Okul Aile Birliği, Alsancak İlkokulu Okul Aile Birliği,Karakum Anaokulu Okul Aile Birliği,Şht Hasan Cafer İlkokulu Okul Aile Birliği’nin katıldığı eylemde Beylerbeyi ve Zeytinlik İlkokulu’nun en kısa sürede açılması gerektiği de belirtildi.

Elcil: Girne’ye yeni okullar yapılmalı

Eylemde konuşan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, yıllardır Girne ve eğitimin genelinde var olan sorunları dile getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Elcil, Girne’de yeni okullar yapılması ve çocukların kalabalık sınıflarda eğitim alınmasının önüne geçilmesini istediklerini söyledi, okula gidemeyen çocukların eğitim alabilecekleri okul ortamına kavuşmasını istediklerini kaydetti.

Ayrıca Elcil, bu talebin yalnızca Girne için değil, Lapta’dan Çatalköy’e kadar tüm bölgeyi kapsadığını ifade etti.

 

eylem1.jpg

eylem-3.jpg

eylem2-002.jpg

EYLEME KATILANLAR NE DEDİ?

Çatalköy İlkokulu Okul Aile Birliği Asbaşkanı Nihan Güleryüz:
Girne’deki nüfus artışına karşı yeni okul yapılmalı

Çocuklarımızın okulsuz kalmaması için toplandık. Eylem için buradayız. Girne’nin nüfusu 100 bini aşmış durumdadır. Ancak okul sayımız çok azdır. Okullarımız kapasitesinin üzerinde hizmet vermektedir. Sınıfların kapasitesi 20-25 iken şu anda 40-45 kişilik sınıflarda öğrenciler eğitim görmektedirler. 83 öğrenci kayıt yapıldığı halde okullarda eğitim göremiyor, açıkta kaldı. Girne’deki nüfus artışına karşı yeni okul yapılmalı, öğrencilere eğitim imkanı sağlanmalıdır.

 

Şht Hasan Cafer İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Cem Demirali:
Temel atılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz

Eğitim için buradayım. Onun için mücadele veriyoruz. Okulu görünceye, temel atılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Girne İnisiyatifi Aktivisti Halil Paşa:
Çocuklarımızın daha iyi yaşam kalitesi elde etmesi buradayız

Çocuklarımızın daha iyi yaşam kalitesi elde etmesi, oyun ve park alanları olması, Girne’de daha iyi, kaliteli ortamda yaşamaları için buradayız.

Eyleme destek veriyoruz. Bir kentin, iyi ve yaşanabilir olması için her şeyden önce geleceğe yatırım yapması gerekiyor. Çocuklar için buradayız. Onlara daha iyi bir hayat için destek vermeye devam edeceğiz.

 

Öğrenci Velisi Gülşah Öney:
Farkındalık yaratmak için buradayız

Bir an önce okullar yapılmalı. Açıkta kalan çocuklarımızın okullara yerleştirilmesi gerekiyor. O yüzden farkındalık toplantısında buradayız, sesimizi duyuracağız.

KTOEÖS adına Girne Anafartalar Lisesi Öğretmeni Hamide Gül Dağkıranlar
Aday adayı olmak için yatırdığı parayı, okullar için yatırsınlar

Yıllar önce başlatılan ortaokul halen yapılmadı. Seçim için bir sürü yatırım yapılmaktadır. Geleceğimiz olan çocuklar düşünülmemektedir. İlkokullar için verdiğimiz mücadeleyi önümüzdeki hafta ortaokul ve lise çocukları için birlikte çalışmak için buradayız. Çocuklarımızı unutmasınlar. Aday adayı olmak için yatırdığı parayı, okullar için yatırsınlar, Girne’ye sahip çıksınlar.

 

 

Bu haber toplam 2610 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler