1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Çocuklar için çok keyifli bir oyun “Harikalar Mutfağı”
Çocuklar için çok keyifli bir oyun “Harikalar Mutfağı”

Çocuklar için çok keyifli bir oyun “Harikalar Mutfağı”

Çocuklar için çok keyifli bir oyun “Harikalar Mutfağı”

A+A-

Ersin Kaşif
 

    Devlet tiyatrolarının Ekim ayında perde diyecek olması çok güzel. Devlet tiyatroları oyuncuları, Eylül ayında başladıkları yoğun çalışmalarını sürdürürken, ilk perdenin çocuklar için açılacak olması da anlamlı. Sanırım devlet tiyatroları için bir gelenek olmuş ve sezonun açılışı çocuklar için açılacak perdelerle oluyor. Söz oyundan açılmışken biraz bilgi verelim. Ekim ayında, altı, yedi ve sekiz yaş grupları için sahnelenecek oyunun adı, Harikalar Mutfağı. Ege Işık ve Haluk Işık’ın 1995 yılında İzmir’de birlikte yazdıkları çocuk oyunu, 1996 yılında Türkiye’de Tobav-Çankaya Belediyesi tarafından “Çocuk Oyunları Yazım Yarışması Övgüye Değer Oyun” ödülünü almış bir oyun.

OYUNDA KİMLER VAR?

Harikalar Mutfağı, eğlendirici ve etkileyici senaryosu yanında, şarkılı ve danslı bir oyun. Altı, yedi ve sekiz yaş çocukların hiç sıkılmadan izleyebileceği bir temposu var. Harikalar Mutfağı; Gümüşkepçe, Kırıkçatal, Yorgunpençe, Kazmadiş ve  Bayan Kehribar Gülücük  tiplemeleriyle sahnelenecek. Oyunun yönetmenliğini Nergül Tuncay üstleniyor. Gümüşkepçe’yi Hüseyin Çakırlı, Kırıkçatal’ı Mehmet Samer, Bayan Gülücük’ü Zehra Evliya, Kazmadiş’i Cevahir Yerebakan, Yorgun Pençe’yi ise Deniz Aslım canlandırıyorlar. Birkaç seneden beridir benim de Devlet Tiyatroları çocuk oyunlarına katkı yapıyor olmam, benim için çok zevkli bir çalışma. Senaryonun bütününün ayrıntılı bir şekilde okunmasının ardından, senaryoya ve yazılan sözlere uygun olarak müzikler besteleniyor. Oyuna ve oyuncunun karakterine göre de besteler şekilleniyor. Yapılacak olan müziklerin oyunun karakterini yansıtması çok önemli. Bu bir yana, oyuncuların ses aralıklarının da düşünülmesi, dikkate alınması mecburiyeti var. Tüm bunlar tamamlandıktan sonra, tayatro oyuncularının stüdyo ses kayıtlarının çekimine başlanıyor. Bu sene kayıtlar Re-Chord Stüdo’da gerçekleştiriliyor. Oyun müziklerinin düzenlenmesi ve kayıt aşamasında Emre Yazgın ve Kutay Alicik’in de büyük emekleri var.

NASIL BİR OYUN!

Harikalar Mutfağı keyifli bir oyun. Yanyana iki mutfak. Sağdaki Gümüşkepçe’nin, soldaki Kırıkçatal’ındır. Kırıkçatal’ın mutfağı biraz daha derbederdir. Mutfakların önü ise Papatya sokağıdır. Sabahın erken saatleri ve gün horoz sesleriyle başlıyor. Kırıkçatal’ın mutfağında, Yorgunpençe ocağın üstünde kıvrılmış uyumaktadır. Gümüşkepçe’nin mutfağında ise, Kazmadiş deliğinden çıkar ve dikkatle yöresini araştırır. Bulabilecekleri yiyecekleri, deliğine taşımaya başladı. Bir yere çarptı ve korkuyla donakaldı... Veeee dansla müzikle oyun başlıyor. Oyunun tamamını sahnede izleyeceğiz artık. Çocukların oyunu izlerken çok zevk alacakları inancındayım. Bizlerden söylemesi; Haydi Çocuklar Tiyatroya...

Bu haber toplam 4885 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 125. Sayısı

Adres Kıbrıs 125. Sayısı