1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ÇİRKİN OLAY!
ÇİRKİN OLAY!

ÇİRKİN OLAY!

Girne'de Rum mezarlığına zarar verildi

A+A-

Girne’deki Rum mezarlığında kimliği belirsiz kişiler mezarlıklara zarar verdi.

Güney Kıbrıs'ın resmi haber ajansı CNA'nın haberine göre güneydeki “Girne Belediyesi” olayı kınadı.

Girne’deki Rum mezarlığındaki olayı son 20-30 gün içerisinde meydana geldiğinin belirtildiği haberde

 “Belediyenin”, Kıbrıs hükümetinin tarihi ve dini eserlerin tahribinin sona erdirilmesi amacıyla gerekli önlemleri alması çağrısında bulunduğu yazıldı.
 Yapılan açıklamaya göre, bölgeyi ziyaret eden Kıbrıslı Rumlar olayları fark ederek fotoğraf çektiler ve fotoğraflara göre, söz konusu eylemler son 20-30 gün içerisinde yer aldı.
Güneydeki “Girne Belediyesi”, kuzeyde bulunan dini ve kültür eserlerinin tahrip edilmesini şiddetle kınayarak,  “Kıbrıs hükümetinin” böylesi eylemlerin sona erdirilmesi amacıyla gerekli önlemleri alması ve gerekli protestoları yapması çağrısında bulundu.

Mezarlara zarar verilmesiyle ilgili olarak ise YENİDÜZEN’e konuşan Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, saldırının 19’u 20 Temmuz’a bağlayan gece meydana geldiğini tahmin ettiğini belirterek, hoşgörü sınırlarını zorlayan böyle bir saldırının kabul edilmesinin mümkün olmadığını aktardı.

 

Güngördü: “Daha hassas olunmalı”

Güneyde Türk, kuzeyde de Rum mezarlıkları olduğunu, insanların dinlere karşı hoşgörülü olması gerektiğini vurgulayan Güngördü, özellikle de görüşmelerin devam ettiği süreçte, bunun yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. “Mezar taşına saldırsak ne olur saldırmasak ne olur” diyen Güngördü, bu tür olayların doğru mesaj ve imaj verdiğine inanmadığını ifade etti. Böyle bir saldırıyı kesinlikle tasvip etmediklerini, hoşgörü sınırlarını zorlayan ve aşan bir hadise olduğuna dikkat çeken Güngördü, “Kuzeyde gerek kiliselere gerekse Rum mezarlıklarına karşı hassas olmamız gerekir. Aynı şekilde Rumların camilere ve Türk mezarlıklarına karşı hassas olmaları gerekir. Bu hoşgörü kültürünün ve davranışın gelişmesi lazım” dedi.  Nidai Güngördü, Rum mezarlığını ziyaret ettiğini, belediye ekiplerinin de gerekli hasar tespit çalışmaları yapacaklarını ifade etti.

Bu haber toplam 4629 defa okunmuştur
İlgili Haberler