1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Camiye kütüphane ve oyun parkı
Camiye kütüphane ve oyun parkı

Camiye kütüphane ve oyun parkı

Çocukların camilerde daha fazla vakit geçirmesi için Türkiye Diyanet İşleri’nin başlattığı uygulama, Hamitköy Camisi’nde de devreye girdi

A+A-

Tanju KONURALP
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2010 yılında başladığı Türkiye genelindeki camilere, dini kitaplar içeren kütüphane ve oyun parkları inşa edilmesine yönelik uygulama ülkemizde de ilk kez Hamitköy Camii’nde hayata geçiriliyor.
Bölge halkının camide daha fazla zaman geçirmesine olanak sağlamasına yönelik yapılması planlanan oyun parkı ve kütüphane Din İşleri Dairesi’nin başvurusu sonucunda, Vakıflar İdaresi; TC Yardım Heyeti ile birlikte gerçekleşecek.

Daha fazla vakit geçirmek için
Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Türkiye’de, 2010 yılında hayata geçirdiği uygulamanın ilk adımı ülkemizde de atıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın almış olduğu karara göre; Türkiye genelindeki camilerde, dini kitaplar içeren kütüphane ve özellikle çocukların daha fazla vakit geçirmelerini amaçlayan oyun parkları inşa edilmesi ön görülüyor.
Alınan karardan üç yıl sonra, aynı adım ülkede, ilk kez Hamitköy Camii’nde atıldı. Bölge halkının camide daha fazla zaman geçirmesine olanak sağlayan adım ile ilgili Din İşleri Dairesi’nin başvurusu sonucunda, Vakıflar İdaresi; TC Yardım Heyeti ile gerekli irtibatları kurarak, ihtiyaç duyulan bütçenin alınmasını sağladı. Eğitim öğretim dönemi öncesinde, ülkede birçok okulun derslik, kütüphane ve spor salonu gibi ihtiyaçları bulunurken; Vakıflar İdaresi’nin bu yöndeki hareketi, akıllarda soru işaretleri yarattı.

Haberin devamı Yenidüzen Gazetesi'nde

Bu haber toplam 2777 defa okunmuştur
Etiketler :