1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Çamaşır Makinesinin Kazanda Su Bırakması ve Çözümü
Çamaşır Makinesinin Kazanda Su Bırakması ve Çözümü

Çamaşır Makinesinin Kazanda Su Bırakması ve Çözümü

2000’li yıllarda beyaz eşya teknolojileri son derece önemli bir şekilde günlük yaşantıya şekil vermeye devam ediyor.

A+A-

YENİDÜZEN ADVERTORIAL

 

2000’li yıllarda beyaz eşya teknolojileri son derece önemli bir şekilde günlük yaşantıya şekil vermeye devam ediyor. Fonksiyonelliğinin daha geniş özelliklere ulaşmış olduğu ve beraberinde çok daha düşük su tüketimi gerçekleştirecek yeşil teknolojiyi kazanan çamaşır makineleri ile birlikte çamaşır yıkama işlemlerinin artık elde yıkamaya göre daha kolay ve daha hızlı olduğu kadar daha ekonomik su tüketimiyle çamaşır yıkama işleminin gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl dünyasında insanlar tarafından günlük yaşantı içerisinde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olunan çamaşır makinelerinde karşılaşılan tüm sorunlarda ise bölgesel kapsamda profesyonel ve dünya standartlarına uygun servis çözümleri Arçelik Servisi merkezi tarafından sunuluyor.

Bu şekilde çamaşır makinelerinin her zaman en yüksek verimliliği sunacağı çok uzun ömürlü bir kullanıma sahip olabilmesi sağlanıyor. Özellikle de çamaşır makinelerinin normal kullanımı esnasında karşılaşılan en popüler arızalanmalardan birisi olan kazan içerisinde su kalması problemi için gerekli olan müdahaleler hızlı ve kaliteli şekilde uygulanarak, çamaşır makinesinin yeniden ilk günkü performans ve deneyiminde yıkama programı sonrasında kazan içerisindeki suyu normal şekilde boşaltabilmesi sağlanabilmektedir. Bu çerçevede Göztepe Arçelik Servisi teknik ekiplerine başvuru gerçekleştirmeden önce çamaşır makinesinin kazanında yıkama sonrası su kalması problemi için pratik bir şekilde uygulanabilecek olan makinenin alt kısmındaki su tahliye filtresine herhangi bir yabancı cisim kaçmasından kaynaklı olarak tıkanma meydana gelip, gelmediği kontrol edilebilir. Burada yabancı cisimden kaynaklı tıkanma mevcutsa kazanda yıkama sonrası su kalabilirken, tıkanıklık giderilerek, sorun kolay bir şekilde çözülebilir.

Ancak çamaşır makinesinde bu tıkanıklık kontrollüne karşın sorun devam ediyor ise Ümraniye Arçelik Servisi merkezinin iletişi hattı aracılığı ile profesyonel servis çözümü için başvuru gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda alanlarında uzman ve deneyim sahibi olan teknik ekipler tarafından çamaşır makinesinin öncelikli olarak pompa motorunu kontrol etmektedir. Eğer pompa motoru arızalı ise yenisiyle değişimi yerinde orijinal yedeği ile gerçekleştirilir. Ancak sorun pompa motorundan kaynaklı değil ise çamaşır makinesinin su tahliye hortumunda kırılma ya da tıkanıklık oluşabileceğinden kontrol edilerek, kırıksa yenisiyle değiştirilirken, tıkalı ise tıkanıklık temizlenir. Son olarak ise çamaşır makinesinin program aygıtından pompa motoruna enerji akımının gerçekleştirilemiyor olması olasılığı dolayısı ile enerji taşıyan kablolarda kontrol yapılarak, arızalı olanlar belirlenerek yenisi ile değişimi yine yerinde müdahaleler ile gerçekleştirilir.

 

Bu haber toplam 28720 defa okunmuştur