1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Bu yüzyılın en önemli müzisyenlerinden biri; Andre Rieu
Bu yüzyılın en önemli müzisyenlerinden biri; Andre Rieu

Bu yüzyılın en önemli müzisyenlerinden biri; Andre Rieu

Bugün dünya çapında çok büyük bir şöhret ve başarıya sahip olan André Rieu tüm müzik otoritelerince bu yüzyılın en önemli müzisyenlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

A+A-

ersin-kasif-008.jpg

Bu hafta, dünya müzik otoritelerince bu yüzyılın en önemli müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen Andre Rieu’yu siz okuyucularımızla buluşturmak istedik. 1 Ekim 1949 tarihinde Maastricht Hollanda’da dünyaya gelen Andre Rieu, beş yaşında babasından keman eğitimi almaya başlamış. 1968-1973 yılları arasında yine Hollanda’da konservatuar eğitimine devam eden sanatçı, 1974-1977 yıllarında ise Belçika Brüksel’de Müzik Akademisine devam ediyordu.  10 yıl boyunca Limburg Senfoni Orkestrası’nın üyesi oldu. Franz Lehar‘ın “Gold and Silver”ını icra eden bir salon grubuna katılması, Rieu’nun müzikal kariyerini bu yönde çizmesinde etkili oldu.

JOHANN STRAUSS ORKESTRASI İLE “WALTZ KİNG”  KONSERLERİ

1978 yılında kendi salon orkestrası Maastricht Salon Orkestrası’nı kuran André Rieu, 1987 yılına kadar çalıştığı orkestrası ile önce De Capo ardından da Philips labellarından albümler yayımladı. 1987 yılında Johann Strauss Orkestrası’nı kuran Rieu, başlarda 10 kişiden oluşan, bugün 50′yi aşkın müzisyenin üyesi olduğu orkestra ile Strauss’un valslerini 19. yüzyıl ruhu ve atmosferi içerisinde icra ettiği gösterisini, dünyanın büyük kentlerinde sunmaya devam ediyor. Bugün dünya çapında çok büyük bir şöhret ve başarıya sahip olan André Rieu tüm müzik otoritelerince bu yüzyılın en önemli müzisyenlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Dünyanın pek çok ülkesinde gerçekleştirdiği ve her birine 50-60 bin kişinin katıldığı konserlerinin biletleri aylar önceden tükenen ve gittiği her ülkede medya ve halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan André Rieu,  bugün olimpiyat statlarında konser veren tek klasik müzik sanatçısıdır. The New York Times'ta yayınlanan bir incelemede André Rieu'dan klasik müziğin Madonnası olarak bahsedilmekte ve onun müziğinin tüm dünyayı kucaklayabilecek bir güce sahip olduğundan bahsetmektedir.

André Rieu'nun bir turne kapsamında Brezilya'da konser vermesi amacıyla Brezilya Devlet Başkanının bizzat araya girdiği ve André Rieu ile Hollanda’da görüşerek konser vermeye ikna ettiği bilinmektedir.

Büyük usta Andre Rieu ve dönemin kostümleriyle sahneye çıkan muhteşem orkestrasını,  Kıbrıs’ta dinlemeyi ümit ediyoruz tabii ki. Brezilya Devlet Başkanını örnek alsak mı ne dersiniz?

Bu haber toplam 3095 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 403 Sayısı

Adres Kıbrıs 403 Sayısı