1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bozer'den nisap formülü
Bozerden nisap formülü

Bozer'den nisap formülü

Bozer, toplantıya katılmayanlardan maaş kesintisine gidilmesi yönünde bir çalışma yapıldığını bildirdi.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda nisap sorunu yaşanmasını “büyük bir ayıp” diye niteleyerek bundan memnun olmadığını ve huzursuzluk duyduğunu yineledi. Bozer, Meclis’te bir “tıkanmışlık” yaşandığına işaret ederek, “Üretken ve halkın beklentilerine cevap veren bir parlamentomuz olması gerekir” dedi.
Bozer, UBP kurultayı sürecinde kaybedilen zamanın daha hızlı çalışılarak telafi edileceğini; komitelerde biriken tasarılar bulunduğunu ve herkesin görevini titizlikle yapması gereken bir süreçten geçildiğini söyledi.
Bir kabul sırasında konuşan Meclis Başkanı Hasan Bozer ayrıca komitelerde biriken yasa tasarıları olduğunu belirterek, “Herkesin görevini titizlikle yapması gereken bir süreçten geçiyoruz” ifadesine yer verdi.

Hasan Bozer, Meclis’in yönetimin en üst noktası olduğunu anımsatarak, 50 milletvekilinin de aynı konumda olmadığını, bazı vekillerin Meclis toplantılarına düzenli geldiğini dile getirerek, “Parlamenter sıfatını taşıyan insanların her şeyden önce mesuliyet taşıması gerekir. Kişilerde o ruh yoksa onları ceza ile yönetmemiz bir yere kadar olur” dedi.
Milletvekillerine ceza verilmesinin daha önceki yıllarda hiç öngörülmediğini belirten Hasan Bozer, özürsüz şekilde bir ay boyunca toplantılara gelmeyen milletvekillerin ihracı konusunda Anayasa’da yer alan maddeye değinerek bunun ciddi bir süreç olduğunu söyledi.

“TOPLANTILARA GELMEYEN VEKİLLERDEN MAAŞ KESİNTİSİ”

Milletvekillerinin devamsızlığı konusunda farklı bir çalışma yapıldığından ve bunun caydırıcı olabileceğinden söz eden Başkan Bozer, toplantıya katılmayanlardan maaş kesintisine gidilmesi yönünde bir çalışma yapıldığını bildirdi.
Hasan Bozer, ekonomik yaşamı düzenleyecek, oluşan tahribatları gidermek için Faiz Yasası’yla ilgili bir ad-hoc komite kurulduğunu ifade ederek, “Meclis tarihinde ilk defa bu kadar yetkili bir komite kuruldu” ifadesine yer verdi.
Komitenin çalışmaları hakkında bilgi veren Bozer, Mart sonuna kadar yasaların yürülüğe girmemesi halinde mazabata sorunun yeniden gündeme geleceğini söyledi. Bozer, bu konun üzerinde hassasiyetle durduğunu vurguladı.
İstihdamların tartışılması gerektiğini dile getiren Bozer, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun uzun süredir çalışmadığını hatırlattı.


“ŞEFFAFLIĞIN ÖNEMİ....”


Meclis Başkanı Hasan Bozer, olayları objektif bir şekilde kamuoyuna duyurduğunu ve kararı halkın vermesini istediğini ifade ederek, bu şeffaflığın sadece mecliste değil tüm kurumlarda olmasını istedi. (tak)

Bu haber toplam 2836 defa okunmuştur
Etiketler : ,