1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Ben faşist değilim, kahrolsun faşizm, kahrolsun komünizm, kahrolsun emperyalizm”
“Ben faşist değilim, kahrolsun faşizm, kahrolsun komünizm, kahrolsun emperyalizm”

“Ben faşist değilim, kahrolsun faşizm, kahrolsun komünizm, kahrolsun emperyalizm”

Töre, CTP Milletvekillerinin çeşitli açıklamalarıyla kendisini hedef gösterdiği için ‘itibar kaybına’ karşın yakın korumaya ihtiyaç duyduğunu iddia etti.

A+A-

CTP Milletvekili Tufan Erhürman’ın ‘koruma eleştirilerine’ yanıt veren Meclis Başkanı Zorlu Töre, CTP Milletvekillerinin çeşitli açıklamalarıyla kendisini hedef gösterdiği için ‘itibar kaybına’ karşın buna ihtiyaç duyduğunu iddia etti.

Töre’nin konuşması, CTP vekilleri tarafından eleştiriyle karşılandı, tansiyon zaman zaman yükseldi. Töre’nin konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Sizin vekiliniz (Erhürman’a hitaben) bana katillik bastı, diğeri mecliste flama astı ve bana faşistsin dedi. Gittiğim birçok yerde ‘faşist, mezarcı gene buraya geldi’ şeklinde ağır hakaretler yaptılar. Korktuğum için değil ama Meclis Başkanlığı’nın da bir itibarı vardır. Bu meclisin de bir itibarı vardır. Daha nelerle karşılaştım… Yakın koruma maksadı ile görev yapmıyorlar, sadece eşlik ediyorlar, gittiği yerlerde yardımcı oluyorlar. Sizin de yanınızda Başbakan olduğunuz dönemlerde koruma vardı, korkuyor muydunuz? Ferdi Sabit Soyer ve Mehmet Ali Talat’ın yanında hala polisler var… Meclis Başkanı Sibel Siber’in de yanında koruması var. Bunlar bir nevi yakın koruma altında verilen prestijli birtakım çalışma. Geçmiş dönemde de böyle bir uygulama oldu. Sizin vekilleriniz bana katil diye suçlama yapıp hedef gösterecek ve bunu normal mi karşılayacaksınız? Dikmen Belediye Başkanı da bana hakarette bulunuyor. Ben de ona şerefsiz adam dedim ama başlangıcı yapan oydu! Vekillerinize sahip çıkın, ‘kahrolsun faşizm, kahrolsun komünizm, kahrolsun emperyalizm”

Erhürman ne demişti

Meclis Genel Kurulu’nda söz alan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis Başkanı’nın ‘polisten özel koruma talep ettiğini ve aldığını’ açıklamıştı.

“Sayın Meclis Başkanı kendisini tehdit altında mı hissediyor ki özel koruma aldı” diye soran Erhürman, Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin ‘koruma talep ettiğini’, talebinin de kabul edildiğini belirtmişti. Erhürman, ülkede polis eksikliği varken, Meclis Başkanı’nın koruma talebini eleştirmiş, açıklama istemişti.

 

Bu haber toplam 2753 defa okunmuştur