1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Beleşe Deniz” eylemi BUGÜN
“Beleşe Deniz” eylemi BUGÜN

“Beleşe Deniz” eylemi BUGÜN

Baraka, 2009 yılından beridir kumarhane oteller ve özel işletmeler tarafından “işgal edilen” plajlarda gerçekleştirdiği “Beleşe Denize Girme” eylemini bu yaz Girne Merit Royal Otel'in plajında tekrarlayacak.

A+A-

Baraka, 2009 yılından beridir kumarhane oteller ve özel işletmeler tarafından “işgal edilen” plajlarda gerçekleştirdiği “Beleşe Denize Girme” eylemini bu yaz Girne Merit Royal Otel'in plajında tekrarlayacak. Bugün saat 15.30’da gerçekleşecek eylemde hem anayasal bir hak olan denize beleşe girme hakkı vurgulanacak hem de halkın olan denizlerin özelleştirilerek sermayeye satılması protesto edilecek.
Baraka açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
Kuzey Kıbrıs’ın ender bulunan bir deniz ekosistemine sahip olduğunun, bunun herşeyi para kazanma aracı olarak algılayan sermayenin iştahını kabarttığının bu nedenle Girne sahillerinden başlayarak Mağusa ve Karpaz sahillerine uzanan plajların halka kapatılması girişimlerinin devam ettiğinin, bu gidişe dur demenin yolunun eylemliliklerden geçtiğinin bilinmesi gerekmektedir. Kumarhane otellerin plajların yapısını kendi isteklerine göre değiştirdiği, bunun ekosistemde geri dönülemez zararlar yarattığı, üstelik otellerin pis sularını denize bırakarak ekosisteme daha da büyük zararlar verdiği bilinmelidir. Bu nedenle Baraka  yasal haklarını kullanmak isteyen, özelleştirmelere  ve deniz ekosisteminin yok edilmesine karşı olan herkesi eyleme katılmaya davet ediyor.

Bu haber toplam 2265 defa okunmuştur
Etiketler : ,