1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı" kabul edildi
"Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı" kabul edildi

"Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı" kabul edildi

"Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı" Meclis Genel Kurulunda oy çokluğu ile kabul edildi.

A+A-

Olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu tamamlandı.

"Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı" Meclis Genel Kurulunda oy çokluğu ile kabul edildi.

Dün sabah saatlerinde olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu toplantısı 17 saatlik oturumun ardından bu sabah 05.00 sularında sona erdi. Tartışmalı geçen toplantının sonunda "Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı" oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Erhürman: “Hiç dert değil zaten bu iş mahkemede bitecek"

Bu kısımda söz alan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman sabahtan bu yana hatalı maddelere işaret ettiklerini ancak hataların düzeltilmediğini söyledi.

Maddelerin tek tek okunarak oylanması sırasında Erhürman söz alarak kürsüye çıktı. İkinci maddede Belediye tanımının yanlış yapıldığını ifade eden Erhürman değişen maddelerde yeni sorunlar olduğunu kaydetti.

Bütün maddelerde sorun olduğunu anlatan Erhürman, “Hiç dert değil zaten bu iş mahkemede bitecek ancak kaos üzerine kaos eklemeye devam ediyorsunuz” dedi.

Erhürman üçüncü maddede de sorun olduğunu dile getirerek, yasanın amacının da yanlış ifade edildiğini anlattı, “Bizimle dalga geçersiniz kendinizle de mi dalga geçersiniz? Buna da mı el kaldıracaksınız hep beraber? Dalga mı geçersiniz Meclisle bu halkla?” diye sordu.

UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu dördüncü madde hakkında değişiklik önerisi sundu. Dördüncü madde için sunulan değişikliğin varolan sorunu daha da içinden çıkılmaz hale getirdiğini ifade eden Erhürman, yapılan değişiklikle tüzel kişiliği kaldırılan belediyelerin artık tanımsız kaldığını söyleyerek, bunun böyle olacağını da sabah saatlerinde anlatmaya çalıştıklarını kaydetti.

Beşinci madde için İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler değişiklik önerisi sundu. Erhürman beşinci maddede de mantık hataları olduğunu kaydetti. UBP Milletvekili Sadık Gardiyanoğlu altıncı madde hakkında değişiklik önerisi sundu.

UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu yedinci madde hakkında değişiklik önerisi sundu. CTP Genel Başkanı Erhürman ve HP Milletvekili Ayşegül Baybars da söz alarak bu maddede de hatalar olduğunu anlattı. UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu 8’nci madde hakkında değişiklik önerisi sundu.

Erhürman da kürsüye çıkarak, değişiklikle eklenen yeni fıkranın da hatalı olduğunu kaydetti. İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler kürsüye çıkarak 9’uncu madde hakkında değişiklik önerisi sundu.

Erhürman yeniden kürsüye çıkarak, değişikliğin yaratacağı sorunlar olduğunu ifade etti. Onuncu madde için de İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler değişiklik önerisi sundu. Erhürman bu değişiklikle ilgili de hatalar olduğunu anlattı.

Öztürkler onbirinci madde hakkında da değişiklik önerisi sundu. Erhürman bu değişiklik ve madde hakkında da söz alarak, tüzel kişilikleri kaldırılmış belediyeler tanımıyla ilgili sıkıntıya yeniden işaret etti.

Değişiklik önerileri ve maddeler oyçokluğuyla kabul edildi. Böylece üçüncü görüşmeye geçildi. Tasarının bütünü oylanarak oyçokluğuyla kabul edildi.

Divan katibi seçiminin sonraki toplantıya ertelenmesi de oylanarak oyçokluğuyla kabul edildi. Böylece Genel Kurul oturumu sona erdi.

Bu haber toplam 3079 defa okunmuştur