1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bedi’s Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşınıyor!
Bedi’s Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşınıyor!

Bedi’s Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşınıyor!

Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği ile birlikte bölgedeki bazı kadınlar Bedi’s Piknik Alanı’nda özel bir firma tarafından yapılan işlemlerin izinsiz olduğu gerekçesiyle bugün YİM’e başvuracak.

A+A-

Ayşe GÜLER

Bedi’s Piknik Alanı’nın özel bir şahsa kiralanması, tellenerek halkın girişine kapatılması Yüksek İdare Mahkemesi’ne (YİM) taşınıyor.

Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği ile birlikte bölgedeki bazı kadınlar yapılan işlemlerin izinsiz olduğu gerekçesiyle bugün YİM’e başvuracak.

Derneğin hem Kaymakamlık hem de Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nden ‘işlemlerin izinsiz olduğuna’ dair resmi yazı aldığı da elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.

Hatırlanacağı üzere Eski Turizm ve Çevre Bakanı, Bağımsız Milletvekili Hakan Dinçyürek görevde olduğu dönemde benzer bir projeyi Anıtlar Yüksek Kurulu’nun REDDETTİĞİNİ açıkladı, “Mevsimine göre görüş değişmez. O dönemde yasaya göre hareket edilmiş, benzer proje hayata geçmemişti. Üstelik o projede halkın girişi engellenmemiş, kesinlikle girişte halktan ücret talebiyle ilgili de madde olmamıştı” diye konuşmuştu.

YENİDÜZEN’e konuşan Dinçyürek, bölgenin SİT ALANI olduğuna da vurgu yaparak, piknik alanının halkın girişine kapatılması, girişte ücret talep edilmesinin yasal mevzuata uygun olmadığını, sözleşmenin tek başına iptal edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği Başkanı Nazenin Taşçıoğlu Şahali ise piknik alanının telle ikiye ayrılarak, özel bir şahsa kiralanması ve halkın serbestçe kullanmasının engellenmesinin kabul edilemez olduğunu savunmuştu.

 

 

 

 

Bu haber toplam 2014 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler